گروه بورس کالا- هفته گذشته نوسان قیمت‌ها در بازار مقاطع بسیار زیاد بود و افت و خیز زیادی را در روند قیمت‌ها شاهد بودیم.
بر اساس این گزارش این نوسان‌ها میلگرد سایز ۱۸ را در ابتدای هفته و در روز شنبه از ۱۹۲۰ تومان به ۲ هزار تومان در روز دوشنبه رساند، اما دوباره در روز سه شنبه به ۱۹۷۰ تومان افت کرد.

این روند کاهشی تنها یک روز دوام داشت و پس از تحولاتی که در بازار تهران رخ داد، میانگین قیمت میلگرد در روز چهارشنبه دوباره به 2 هزار تومان رسید.
در این میان تیرآهن هم نوسان زیادی از خود نشان داد به طوری که سایز ۱۸ آن از شاخه‌ای ۴۰۰ هزار تومان در هر شاخه در روز سه شنبه به ۴۳۵ هزار تومان و در نهایت در آخرین روز معاملاتی بازار (چهارشنبه) کاهش پیدا کرد و ۴۱۵ هزار تومان در بازار پیشنهاد شد.
برخلاف هفته‌های قبل که بازار در اختیار فروشنده‌ها بود و قیمت‌ها به خواست آنها تعیین می‌شد، هفته گذشته و با کوچک‌ترین تغییری در بازار ارز، خریداران به سرعت خواستار کاهش قیمت می‌شدند، اما نوسان شدید قیمت ارز این اجازه را برای مدت زمان طولانی به خریداران نداد و نبود ثبات در قیمت‌ها باعث شد تا هم خریدار و هم فروشنده از انجام معاملات در بازار سر باز زده ولی همین نبود معامله، قیمت‌ها را در روز چهارشنبه دوباره با رشد همراه کرد!
اما واقعیت این است که با در نظر گرفتن قیمت مواد اولیه و هزینه تولید و تقاضای بازار، قیمت‌ها نباید در این سطح قرار می‌گرفت.
به دلیل نبود مصرف واقعی حتی در بخش ساخت‌وسازهای شخصی، تا هفته قبل انتظار افت قیمت‌ها هم ایجاد شده بود؛ چرا که به دلیل رکود در بخش معاملات مسکن، خریدهای پروژه‌ای برای ساخت و سازهای شخصی کاهش یافته و تقاضاهای پروژه‌ای بزرگ و عمده هم در بازار وجود ندارد. به گفته یکی از تجار، بیشتر عملیات ساخت و ساز‌های پروژه‌ای در تهران مربوط به منطقه یک است که خریدهای مربوط به آن هم پیش از این انجام شده و فعلا از محموله‌هایی که قبلا خریده‌اند، استفاده می‌کنند.
با توجه به تاثیر شدید بازار ارز بر معاملات محصولات فولادی، پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌های اقتصادی و فاکتورهایی که باید در قیمت تاثیر گذار باشد، همگی جای خود را به نوسان قیمت ارز داده و عملا معامله گران هم در تحلیل‌های خود به هیچ مورد دیگری توجه نمی‌کنند. به دلیل بلاتکلیفی بازار ارز، تصمیم‌گیری و پیش‌بینی آینده برای معامله‌گران هم به حداقل
رسیده است.
معاملات رینگ فولادی بورس کالا هم طی معاملات هفته گذشته افزایشی بود؛ به طوری‌که در پایان هفته و با اوج گیری التهاب روانی بازار، میلگرد فولاد خراسان در رینگ فولاد بورس در حدود ۲ هزار تومان معامله شد.
در حالی که بیشتر فروشنده‌ها از فروش کالا خودداری می‌کردند، معدود معاملات بازار هم به آدرس انبارها ارسال می‌شد که نشان می‌دهد بیشتر خریدها با انگیزه بالا بردن موجودی انبار است و تقاضای واقعی نیست و بیش از آنکه برای مصرف جابه‌جا شود کالاهای بازار بین معامله گران دست به دست شده و به گفته بنگاه‌داران همه سفارش‌های خرید برای آدرس انبار و نه پروژه‌های در حال ساخت پیشنهاد می‌شود.
اگرچه روز سه‌شنبه پس از آنکه در ساعات میانی روز قیمت ارز کاهش پیدا کرد برخی از فروشنده‌ها با این تحلیل که اگر قیمت‌ها نزولی شود، با ضرر زیادی روبه‌رو خواهند شد، قیمت‌ها را پایین آوردند؛ البته پس از اینکه قیمت ارز دوباره از ساعات میانی روز دوباره رو به افزایش گذاشت، بازار همچنان با قیمت‌های پایین‌تر روبه‌رو بود.
به نظر کارشناسان بازار در صورت بالا ماندن میانگین قیمت ارز و حتی ثبات آن در همین حدود و حتی با در نظر گرفتن دلار 2 هزار تومانی، انتظار می‌رود بازار در همین سطح باقی بماند و در صورت کاهش قیمت به 1800 تومان برسد البته اگر قیمت ارز در سطح بالا باقی بماند انتظار افزایش تقاضا و قیمت وجود دارد.
برخی از معاملات بازار آهن طی روزهای اخیر تمام سعی خود را برای بالا بردن موجودی انبار کرده و حاضر شدند به صورت اعتباری معاملات خود را انجام دهند.
اما واقعیت این است که بیشتر معامله‌گران در انتظار کاهش قیمت هستند؛ چه فروشنده و چه خریدار.
به گفته معامله‌گران، بالا بودن قیمت‌ها و غیر‌منطقی بودن آن، پایین بودن حجم معاملات و تغییرات لحظه‌ای و غیرقابل پیش‌بینی بودن آینده بازار باعث شده تا در نهایت همه بازیگران بازار از این شرایط اظهار ناخرسندی کنند.