سایه پررنگ رکود بر بازار
به گفته معاملهگران در هفته جاری اکثر محصولات پتروشیمی به طور میانگین ۱۰۰ تومان در هر کیلو افت قیمت را تجربه کردند. نقدینگی پایین معاملهگران در بازار با توجه به نزدیکی به پایان سال، از سوی دیگر احتمال عرضههای سنگین در رینگ پتروشیمی و همچنین تردید در خصوص نتایج مذاکرات هستهای ایران با گروه ۱+۵ سبب شده تا بیشتر معاملهگران با نیمنگاهی به آینده و با احتیاط وارد مبادلات شوند.
البته در روز گذشته مبادلات هم با ضعف بسیار دنبال شد تا آنجا که نه خریداری در بازار وجود داشت و نه فروشندهای. عرضههای قیر هم با وجود اینکه روز گذشته افزایش قیمت پایه را تجربه کردند، همچنان با رکود همراه است. به عقیده معاملهگران با توجه به توقف پروژههای عمرانی دولتی، بازار قیر هم در رکود به سر میبرد، این در حالی است که گفته میشود خریداران تهاتری قیر هم که پیشتر از بورس کالا اقدام به خرید قیر کردهاند، به سختی قادر به پرداخت هزینه قیرهای خریداری شده، هستند.
از سوی دیگر بازار پیویسی هم با آرامش به کار خود ادامه میدهد، این در حالی است که نرخ گریدهای متفاوت پیویسی هم بین ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۹۰۰ تومان در هر کیلو توسط تاجران پیشنهاد میشود.
در رینگ پتروشیمی هم به تبع از رکود موجود در بازار داخل، میزان خریدها کاهش یافته است. برخی از معاملهگران عدم تحرک در بازار داخل را به کاهش نقدینگیها مربوط میدانند و میگویند: روند بازار با وجود ابهامات در بازار سکه و ارز با سالهای گذشته متفاوت است. نگرانی از مسائل سیاسی و اقتصادی پیش روی بازار سبب شده بسیاری از خریداران علاقهای به خرید کالا از خود نشان ندهند و از اینرو فروشندگان هم با انباشت کالا در انبارهایشان روبهرو هستند و در نتیجه میزان نقدینگی به شدت پایین آمده است.
از سوی دیگر تولیدکنندگان از نبود مشتری رنج می برند و نقدینگی شان برای خرید مجدد مواد اولیه به شدت کاهش یافته، از این رو بازار محصولات پتروشیمی به گفته معاملهگران قفل شده است.
البته روز گذشته فروش اعتباری محصولات پتروشیمی هم در بازار مطرح بود، برخی از معاملهگران با اشاره به مبادلات سالهای گذشته میگویند: در سالهای گذشته حجم عرضهها بسیار پایین و حجم خریدها بیشتر از امسال بود، از این رو برخی از عرضهکنندهها با توجه به شرایط رکودی در بازار پتروشیمی به فروش کالاها به صورت اعتباری روی آوردهاند.
با این حال بیشتر معاملهگران از پیشبینی آینده بازار پتروشیمی خودداری کرده و در انتظار برگزاری مذاکرات هشتم اسفندماه هستند، از سوی دیگر با توجه به رکود موجود در بازار و همچنین احتمال افزایش عرضههای سلف در هفتههای پیش رو، معاملهگران انتظار ندارند بازار پتروشیمی با تغییرات محسوسی تا پایان سال روبهرو شود. این در حالی است که روز گذشته هم بازار پتروشیمی با روندی نزولی همراه بود، اما ادامهدار شدن این روند بستگی به میزان عرضههای بازرگانی پتروشیمی در پایان سال جاری دارد.
ارسال نظر