روند بازار فلزات طی هفته گذشته
موج سواری فلزات داخلی
البته قیمتها در ابتدای هفته نسبت به آخرین معاملات در هفته ماقبل صعودی شده بود، اما طی هفته اخیر برخی فلزات هفته آرامی را پشت سر گذاشتند. ناگفته نماند که فعالان آگاه پیشبینی کردهاند با توجه به نوسان نرخ ارز ثبات این فلزات واقعی نیست؛ چرا که هفته گذشته به دلیل افزایش ناگهانی ارز قیمتها به طور کاذبی افزایش یافتند و طی هفتهای که گذشت به دلیل نوسانات اندک ارز ثابت باقی ماندند در نتیجه قیمتها نسبت به نرخهای جهانی این فلزات واقعی نیستند.
از سوی دیگر آلومینیوم نیز بعد از چند هفته عدم عرضه بالاخره در رینگ فلزات بورس کالا معامله شد. این در حالی است که بر خلاف تصور تجار قیمتها نه تنها کاهشی نشد، بلکه 10 درصد نیز گرانتر از قیمت پایه به فروش رسید؛ چرا که در این معاملات به دلیل تعیین 10 درصد دامنه رقابت تقاضا بالا رفت در نتیجه عرضهها پاسخگوی نیاز خریداران نبود.
البته تعجب تجار غیرمنطقی به نظر نمیرسید؛ چرا که در این مدت مسوولان با پا فشاری به دنبال کاهش نرخ بودند و نرخ آلومینیوم را ۶ هزار و ۱۰۰ تومان مطرح کرده بودند در حالی فروشندهها از کاهش نرخ سر باز زدند و روی قیمت ۶ هزار و ۹۰۰ تومان پا فشاری میکردند که به نظر میرسد با قیمتهای موجود به خواسته خود رسیدند.
این در حالی است که قیمت آلومینیوم در بازار آزاد بر خلاف افزایش نرخ آن در بورس با کاهش همراه شد. به گفته یکی از فعالان آگاه بعد از عرضه این فلز در بورس قیمت آن در بازار کاهش یافت چرا که قبل از عرضه آن هم با این همه تاخیر قیمتها بدون کنترل و دادوستدهای غیرمنطقی دلالان روند صعودی در پیش گرفته بود، اما بعد از عرضه در بورس حد و حدود قیمتها مشخص شد.
اما این ماجرا برای مس بر عکس بود بعد از عرضه روز یکشنبه مس در بورس قیمت این فلز در بازار آزاد بر خلاف بورس با افزایش همراه شد، اما این در حالی است که روند نزولی قیمت این فلز در بورس در کنترل قیمت آن در بازار بیتاثیر نبوده است؛ در غیر این صورت باید شاهد افزایش بیشتر این فلز در بازار بودیم.
برخی از فعالان بازار دلیل این رشد را افزایش نرخ ضایعات دانسته و معتقدند اگر قیمت قراضه به همین منوال پیش رود به زودی با نرخ کاتد برابری خواهد کرد. به همین دلیل فعالان بازار این رشد قیمت را کاملا غیرمنطقی دانسته و تبعات آن را برای بازار کاملا نگرانکننده توصیف میکنند. البته نگرانی فعالان مسی کاملا منطقی است، چراکه طی چند سال اخیر نیز با افزایش نرخ ضایعات نسبت به کاتد نیز رو به رو بودیم که این امر بازار مس را به شدت بر هم ریخته بود. از طرفی روند رو به رشد قیمت قراضه در بازارهای جهانی نیز در افزایش قیمت قراضه بیتاثیر نبوده است.
اما قلع فلزی است که در این مدت پلههای صعود را ۲ تا یکی طی میکند. کاهش موجودی انبارها به قدری تجار را نگران کرده که به گفته کارشناسان بعید نیست که شاهد قیمت ۱۰۰ هزار تومانی این فلز باشیم. از طرفی به دلیل افزایش نرخ ارز دیگر واردات این فلز به صرف تجار نیست و همین نگرانیها است التهاب بازار قلع را بیشتر میکند تا جایی که در بازار فروشندهای پیدا نمیشود.
ارسال نظر