گروه بورس کالا - سردار خالدی: بازار نقدی و قراردادهای آتی سکه در حالی نوسان شدیدی را در هفته گذشته سپری کرد که روایت‌ها از آینده همچنان متفاوت است.

فرصتی برای خرید طلا
قیمت طلا در هفته‌ای که سپری شد با نوسان اندکی زیر محدوده یک هزار و 680 دلار در هر اونس در تغییر بود. براساس گفته تحلیلگران، پارامترهای موثر روی روند دادوستدها بیشتر به تغییرات شاخص دلار بر می‌گردد، این در حالی است که علاوه‌بر تغییرات شاخص دلار، اطلاعات اقتصادی منتشر شده از ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا تا حدودی تغییرات بازار را توجیه کرده است.
نشست ماهانه بانک مرکزی اتحادیه اروپا در روزهای پنج شنبه و جمعه هفته گذشته و تغییرات قیمت نفت متاثر از داده‌های اقتصادی ایالات‌متحده مهم‌ترین عواملی بودند که روی روند مبادلات تاثیرگذار بوده است. سرمایه‌گذاران اعتقاد دارند شاخص سرمایه‌گذاری‌ها در بخش طلا همچنان قوی است و چه بسا آنان با توجه به گزارش شورای جهانی طلا به پیشی گرفتن قیمت‌ها در ماه‌های آینده اطمینان دارند. چین و هند به عنوان مصرف‌کننده‌ها و خریداران بازار خرده فروشی طلا می‌توانند در تغییرات میزان سطح تقاضا و عرضه موثر باشند.
براساس پیش‌بینی موسسه HSBC؛ سرمایه‌گذاران استفاده از طلا در بلندمدت را به عنوان بهبود شرایط ریسک قابل‌توجیه می‌دانند. تحلیلگران تکنیکال، سطح مقاومتی فعلی طلا را یک هزار و 660 دلار به ازای هر اونس و میانگین قیمت طلا در سال‌جاری را یک هزار و 720 دلار به ازای هر اونس می‌دانند و براساس تحلیل‌های فاندامنتال از سیاست‌های پولی فدرال رزرو به عنوان پارامترهای خرید طلا نام می‌برند.
البته اگر چه فرصت خرید طلا همچنان سیاست حمایتی فعلی است؛ اما تغییرات قیمت این کالا به تغییرات دلار و نرخ تورم بستگی دارد.


سکه: کاهش قیمت‌ها یا افزایش؟
در بازارهای داخلی قیمت سکه و دلار در اوایل هفته گذشته در شرایطی افزایش محسوسی را تجربه کرد که در روزهای پایانی این روند با کاهش قابل‌توجهی جبران شد. برای اغلب تحلیلگران شرایط فعلی با توجه به اخبار و گزارش‌های منتشر شده قابل‌انتظار است و حتی در صورتی که سیاست‌های مربوط به طرح پیش‌فروش‌ها در دستور کار بانک مرکزی قرار گیرد چه بسا بازار با افت قابل‌توجهی رو به رو خواهد شد، این در شرایطی است که برنامه‌ریزی‌ها در خصوص سیاست جدید ارزی یکی از اهرم‌هایی است که در کاهش قیمت دلار و ثبات نسبی آن تاثیرگذار بوده است.
البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که در شرایط کنونی تغییرات بازار متاثر از اخبار و گزارش‌هایی است که در چارچوب عوامل برون‌زای سیاسی قرار می‌گیرد؛ صحبت‌های دو طرف ایران و ایالات‌متحده در خصوص از سرگیری مذاکرات که هر روز بعد جدیدی به خود می‌گیرد از موضوعاتی است که به طور مستقیم از لحاظ روانی تاثیر قابل‌توجهی در نگاه سرمایه‌گذاران به آینده بازار دارد. با تمام این اوصاف نباید از نشست ایران و گروه ۱+۵ در خصوص مذاکرات هسته‌ای صلح آمیز کشورمان به راحتی گذشت؛ زیرا مذاکرات ماه فوریه می‌تواند اهرمی باشد که حداقل تکلیف بازارها را تا پایان سال‌جاری روشن می‌کند.
البته از نگاه دولتی‌ها اگر چه انتظارات قیمت کاهشی است، اما تحلیلگران به پارامترهای سیاسی به عنوان اهرم افزایشی نگاه می‌کنند و بر این باورند در هر صورت نمی‌توان به آنچه از دید بازار قطعی است، امیدوار بود.


سررسیدهای دور بخرید
بازار قراردادهای آتی سکه نیز به تناسب تغییرات بازار نقدی، اما با حساسیت بیشتری با افت و خیز همراه شد. این در حالی است که معامله گران همچنان به سررسیدهای دور همچون فروردین ماه چشم دوخته اند و موقعیت‌های تعهدی باز بیشتری دارند زیرا چشم‌انداز بازار در بلندمدت را افزایشی ترسیم می‌کنند، اما برای سررسیدهای نزدیک نیز وضعیت متفاوت است، به طوری که با جابه‌جایی موقعیت‌های خرید و فروش، سرمایه‌گذاران سعی در نوسان‌گیری دارند، اما به سرمایه‌گذاران آماتور توصیه می‌شود به دلیل تشدید نوسان قیمت‌ها بهتر است بیشتر به صورت حرفه‌ای در بازار حضور یابند، زیرا در صورت نبود اطلاعات و داده‌های تاثیرگذار ممکن است با ضرر و زیان رو به رو شوند به همین دلیل اگر اخبار رسمی و غیررسمی را پیگیری کنند چه بسا می‌توانند تا حدودی تکلیف خود را روشن و موقعیت‌های مناسب بگیرند. البته تا پایان اسفندماه تغییرات سطح تقاضا به دلیل نزدیک شدن به پایان سال روی روند مبادلات
تاثیرگذار است.