دکتر اسلامیان در خصوص برگزاری سومین همایش «چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران»:
همایش فولاد دنیای اقتصاد خلأ بزرگی را از بین برد
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: ایران در بین کشورهای منطقه بیشترین مزیت را برای تولید فولاد دارد واین در حالی است که با وجود مزایای بسیار در بخش انرژی و نیروی کار ارزان نتوانسته آن طور که باید در بخش تولید فولاد طبق برنامه پیش رود و از همین رو سهم چندانی نیز در تعیین قیمت منطقه ندارد. برخی کارشناسان کاستیهای این بخش را ناشی از ضعف مدیریت و اطلاعرسانی میدانند.
عکس: اکو سالمی
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: ایران در بین کشورهای منطقه بیشترین مزیت را برای تولید فولاد دارد واین در حالی است که با وجود مزایای بسیار در بخش انرژی و نیروی کار ارزان نتوانسته آن طور که باید در بخش تولید فولاد طبق برنامه پیش رود و از همین رو سهم چندانی نیز در تعیین قیمت منطقه ندارد. برخی کارشناسان کاستیهای این بخش را ناشی از ضعف مدیریت و اطلاعرسانی میدانند. به همین دلیل ضرورت برگزاری همایشی با محوریت صنعت فولاد همواره وجود داشت، از این رو روزنامه دنیای اقتصاد برآن شد تا با برگزاری همایشی با موضوعیت فولاد و صنایع معدنی سهمی در ارتقای کیفی و کمی این صنعت داشته باشد و امسال نیز برای سومین دوره متوالی همایش «چشمانداز فولاد و معدن ایران» برگزار خواهد شد.
محمود اسلامیان، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و عضو کمیته راهبردی همایش «چشمانداز فولاد و معدن ایران» در خصوص این همایش گفت: به طور کلی برگزاری این همایشها اقدام کاملا شایستهای بود؛ چرا که بهرغم مشکلات و تحریمهای موجود این گونه اقدامات میتوانند تولیدکنندهها را نسبت به آینده امیدوار کرده و شرایط را برای جذب سرمایهها به سمت صنعت فراهم کند؛ چرا که خودکفایی در تولید فولاد تنها راه گریز از شرایط فعلی و حمایت از صنعت و بازار فولاد است.
به گفته وی یکی از موضوعات مهمی که باید در این همایش مورد ارزیابی قرار گیرد مباحث مربوط به تغییر استراتژیهای تولید فولاد در ایران است. وی با اشاره به این موضوع افزود: در حال حاضر ایران در صنعت تولید فولاد تمامی مزایای مربوط به تولید اعم از مواد اولیه همچون زغال سنگ و سنگ آهن و گاز طبیعی را دارد ضمن اینکه پس از گذشت ۴۰ سال از ورود این صنعت به ایران که همزمان بود با راهاندازی ذوب آهن اصفهان، علاوه بر منابع، تکنولوژی و علم تولید را هم دارا هستیم در حالی که در برخی صنایع دیگر همچون لوازم خانگی و خودرو چنین مزایایی فراهم نیست.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه طرحهای توسعهای در سالهای گذشته به سمت راهاندازی واحدهای کوچک گرایش پیدا کرده و به جای راهاندازی طرحهای توسعهای بزرگ، واحدهای تولیدی کوچک که تنها ۸۰۰ هزار تن تولید داشتند راهاندازی شدند در حالی که باید واحدهای بزرگ و طرحهای توسعهای مبارکه و خوزستان توسعه مییافت.
به گفته وی این موضوع باعث شد تا ما در سالهای اخیر به خودکفایی در فولاد نرسیم ضمن اینکه این طرحهای کوچک دو نتیجه منفی به همراه داشتند نخست اینکه از راهاندازی طرحهای توسعهای بزرگ جلوگیری کرد و دوم اینکه هنوز بعضی از این واحدها راه نیفتاده یا مشخص نیست که در نهایت آیا راهاندازی میشوند یا خیر ضمن اینکه راهاندازی برخی از آنها کاملا غیراقتصادی بوده است.
اسلامیان با اشاره به طرحهای کردستان ومیبد میگوید: ما باید به ظرفیتهای اقتصادی منطقه توجه زیادی داشته باشیم برای مثال برخی کشورها همچون چین واحدی را با ظرفیت پایینتر از ۱۰ میلیون تن راهاندازی نمیکنند و ما هم باید این استراتژیهای تولید خود را اصلاح کنیم.
وی به یکی دیگر از مشکلات موجود اشاره کرده و میگوید: علاوه بر این باید بین تولید مواد اولیه و محصول نهایی تعادل ایجاد کنیم و فقط به یک بعد و جریان تولید نگاه نکنیم.
اسلامیان خاطرنشان کرد: ثبات و آرامش در اقتصاد اصل اول است و واحدهای تولیدی برای برنامهریزی باید از حداقل ثبات و آرامش برخوردار باشند که متاسفانه در یک سال اخیر به دلیل نوسان شدید قیمت ارز این مزیت در صنعت فولاد وجود نداشته است و تولیدکنندههایی که باید حداقل سود حاشیهای را داشته باشند به طور روزانه و لحظهای در جریان این نوسانهای قیمتی قرار گرفتهاند. به نظر این کارشناس بازار فولاد هر بازار و هر صنعتی در هر اندازهای که به واردات وابسته باشد از نوسان قیمت ارز و قیمتهای جهانی تاثیر میپذیرد و از آنجا که در صنعت فولاد نیز بخشی از نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود در نتیجه گریزی از تاثیرپذیری بازار فولاد از بازار ارز و قیمتهای وارداتی وجود ندارد. به عقیده اسلامیان تنها راه چاره در این شرایط، تلاش برای خودکفا شدن در صنعت فولاد است تا وابستگیهای ما را به خارج از کشور از بین ببرد و در این صورت است که در نهایت از نوسان قیمت ارز نیز تاثیری نخواهیم گرفت.
به اعتقاد وی در شرایطی که بخشی از نیاز بازار از طریق واردات تامین میشود نمیتوان از مبارکه و ذوب آهن انتظار داشت که پایینتر از قیمتهای وارداتی محصولات خود را عرضهکنند و در این شرایط تنها راه برای متعادل کردن بازار و حمایت از صنعت، تلاش برای خودکفایی و بالا بردن ظرفیت تولید کشور است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران که روز ۲۸ بهمن ماه سالجاری در محل همایشهای صدا و سیما برگزار خواهد شد میتوانند به وبسایت این همایش به آدرس http://events.den.ir مراجعه یا با تلفن ۸۷۷۶۲۴۳۰ تماس حاصل کنند.
ارسال نظر