گروه بورس کالا- کتایون دارابی: در حالی سیر صعودی قیمت‌ها در بازار پتروشیمی با شروع هفته جدید پی گرفته شد که تاجران از اعلام قیمت‌ها خودداری کردند. به گفته معامله‌گران التهاب در بازار پتروشیمی روز گذشته سبب شد تا قیمت‌ها به صورت لحظه‌ای تغییر کند، با این حال بیشتر فعالان بازار می‌گویند: اکثر محصولات پلیمری نسبت به آخرین روز مبادلاتی هفته گذشته ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کردند.

این در حالی است که شایعه افزایش قیمت‌های پایه در رینگ پتروشیمی هم به التهاب بازار دامن زد و نتیجه آن داغ‌تر شدن مبادلات با شروع هفته جاری بود.

اتفاقی که به گفته بسیاری از معامله‌گران در روزهای اخیر متاثر از احتمال اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و تشدید محدودیت‌های نفتی، پیش‌بینی مثبت کارشناسان را به واقعیت بدل کرد.

در همین حال روز گذشته حجم خریدهای معامله‌گران هم افزایش یافت، به گفته فعالان بازار احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها و التهابات ناشی از مسائل سیاسی و اقتصادی بیشتر خریداران را قانع کرده است که نقدینگی‌های خود را با وجود شرایط سخت و دشوار به کالا

تبدیل کنند.

گرچه در شرایط فعلی و افزایش روزانه قیمت‌ها، بسیاری از معامله‌گران موضوع عدم کشش بازار پتروشیمی را مطرح می‌کنند، اما عده‌ای از فعالان بازار هم در کنار این نظرات به اتفاقات ماه‌های گذشته اشاره کرده و می‌گویند: تشدید التهابات در یک دوره زمانی، قیمت برخی از محصولات پلیمری را به مرز ۶ هزارتومان در هر کیلو رساند، از این رو موضوع عدم کشش بازار با وجود افزایش بی‌رویه قیمت‌ها منتفی به نظر می‌رسد.

این در حالی است که بازار برخی از محصولات پلیمری مانند گریدهای متفاوت پلی‌پروپیلن هم در دو هفته اخیر به رغم ممنوعیت صادرات با رونق بیشتری همراه شده است.

به گفته اسماعیلی، رییس بازاریابی و فروش داخلی شرکت پلی‌پروپیلن جم طی هفته گذشته رفتار بازار مصرف پلی‌پروپیلن تغییر کرده و این کالاها با استقبال بیشتری از سوی معامله‌گران مواجه شده‌اند.

به گفته وی افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی یکی از دلایل رونق نسبی بازار پلی‌پروپیلن‌ها در داخل است.

به عقیده اسماعیلی، افزایش قیمت گریدهای متفاوت پلی‌پروپیلن در بازارهای جهانی همواره پس از ژانویه محسوس بوده است، از این رو قیمت‌ها در بازار داخل هم به طور منظم، اما با دامنه نوسان متغیری افزایش یافته است.

در همین حال روز گذشته برخی از آگاهان بازار به بررسی ممنوعیت صادرات محصولات پلیمری خصوصا پلی‌پروپیلن‌ها در جلسه‌ای و در هفته جاری اشاره کردند. گفته می‌شود قرار است در جلسه‌ای و در هفته جاری موضوع ممنوعیت صادرات مواد اولیه بررسی شود.

البته علاوه بر ممنوعیت صادرات مواد اولیه که بسیاری از فعالان این حوزه را درگیر کرده، موضوع افزایش قیمت خوراک مجتمع‌های پتروشیمی هم در هفته‌های اخیر اظهارنظرات متفاوتی را برانگیخته است.

گر چه هنوز برخی از مجتمع‌ها ادعا می‌کنند بخشنامه‌ای در این باره به آنها ارسال نشده است، اما در مقابل برخی از مسوولان مجتمع‌ها هم از تغییر قیمت خوراک مجتمع‌ها و ارسال صورتحساب‌ها خبر می‌دهند.

با این حال هنوز این خبرها به صورت رسمی تایید نشده و به قول برخی از مسوولان در حد یک شایعه یا خبری غیرموثق باقی مانده است.

با این حال تایید این خبر در روزهای آتی به گفته بسیاری از کارشناسان می‌تواند بر قیمت تمام شده کالاها تاثیر بگذارد، گر چه در حال حاضر نمی‌توان میزان تغییر قیمت‌ها را به طور مشخص عنوان کرد، اما به گفته آگاهان بازار دیر یا زود باید در انتظار تغییراتی محسوس در بازار پتروشیمی باشیم.

البته روز گذشته بیشتر معامله‌گران از پیش‌بینی آینده بازار خودداری کردند، به گمان آنها اگر از التهاب بازار ارز کاسته نشود، نمی‌توان به آرام گرفتن بازار پتروشیمی خوشبین بود.