گروه بورس کالا - سحر نمایشی: بعد از چند هفته عدم عرضه مس توسط تولید‌کنندگان در بورس کالا بالاخره این فلز با روش قیمت گذاری جدید در بورس عرضه شد. دیروز معاملات مفتول مس و کاتد سقف 5 درصد قیمت را تجربه کرد و به این ترتیب 4470 تن انواع مس به ارزش بیش از یک هزار میلیارد ریال در بورس کالای ایران معامله شد. در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، شرکت ملی مس، 1800 تن انواع مس مفتول و 2400 تن مس کاتد را به ترتیب به قیمت‌های 233 هزار و 39 و 226 هزار و 921 ریال، به فروش رساند. همچنین، شرکت دنیای مس، معامله 270 تن مس مفتول را به قیمت 233 هزار و 428 ریال، روی تابلوی معاملات ثبت کرد.

بر اساس این گزارش در این مبادلات، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۲۲ هزار و ۶۹۲ تومان برای هر کیلو معامله شد که با ایجاد رقابت برای این فلز ۵ درصد گران‌تر نسبت به قیمت پایه به فروش رسید. کل عرضه برای این محصول دو هزار و ۴۰۰ تن بوده است. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با ۵ درصد افزایش نسبت به قیمت پایه با قیمت ۲۳ هزار و ۳۰۳ تومان در هر کیلو معامله شد. کل عرضه برای این محصول یک هزار و ۸۰۰ تن بوده است. مفتول مس شرکت دنیای مس نیز در این روز با قیمت ۲۳ هزار و ۳۴۲ تومان در هر کیلو عرضه شد که رشد ۵ درصدی را نسبت به قیمت پایه تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول ۲۷۰ تن بوده است.
به گفته یکی از فعالان آگاه، قیمت‌ها با اینکه از بورس شانگهای به بورس لندن بازگشته، اما باز هم شاهد رشد قیمت‌ها در بورس کالا بودیم که تنها دلیل آن میزان تقاضای خریداران در بورس بود. این در حالی است که فروشندگان از این افزایش قیمت‌ها راضی به نظر نمی‌رسند؛ چراکه به امید کاهش قیمت‌ها کالاهایشان را با قیمت پایین‌تری به فروش رسانده‌اند. همچنین این فروشندگان معتقدند قیمت‌ها واقعی نیستند و گرانتر از نرخ واقعی است. یکی از کارشناسان حوزه مس معتقد است قیمت‌ها پایین‌تر از قیمت تمام شده این محصول عرضه می‌شود و با عرضه این فلز روز گذشته رانت زیادی وارد بازار شد.
همچنین این کارشناس شایعات منتشر شده را مبنی بر اینکه مس در هفته آینده عرضه نمی‌شود، بی‌اساس خواند و تاکید کرد که شواهد نشان می‌دهند به طور حتم مس با قیمت مورد تایید ستاد تنظیم بازار در بورس عرضه خواهد شد. در بازار آزاد نیز از آنجا که تجار اصلا انتظار افزایش قیمت‌ها را نداشتند آن هم با روش قیمت گذاری جدید، کسی فروشنده نبود؛ چراکه با توجه به عرضه‌های دیروز بوهایی از گرانی به مشام بازاریان رسیده است. از طرفی نیز ارز پله‌های صعود را طی می‌کند. باز هم تعادل بازار به هم ریخته؛ به گونه‌ای که وضعیت بازار طوری شده که فروشنده‌ای وجود ندارد. تجار ترجیح می‌دهند که کالاهای خود را به امید افزایش دوباره قیمت‌ها انبار کنند؛ به‌خصوص اینکه این روزها کوچک‌ترین شایعه یا خبری می‌تواند بازار را به رکود بکشاند.
روند سایر فلزات نیز به دلیل افزایش نرخ ارز و کمبود موجودی انبارها با روند صعودی همراه شد. به گفته یکی از فعالان حوزه فلزات با توجه به گران‌تر شدن نرخ ارز دیگر واردات برای تجار به صرفه نیست.