مرکز خدمات فولاد ایران- کشورهای حوزه خلیج‌فارس دیگر بازار چندان خوب و راحتی برای صادرکنندگان فولاد به حساب نمی‌آیند.

به گزارش رویترز، رکود در بخش ساخت و ساز، تقاضای فولاد را در این منطقه حتی بیشتر و شدیدتر از مناطق دیگر جهان کاهش داده است. پیش‌بینی می‌شود که واردات فولاد در حوزه خلیج‌فارس تا ۲۰‌درصد کاهش یابد، زیرا میلیاردها دلار پروژه ساختمانی در این منطقه متوقف شده است.

با به تاخیر افتادن پروژه‌های ساختمانی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس، بی‌شک تقاضا در این منطقه کاهش می‌یابد. پیش‌بینی می‌شود واردات فولاد این منطقه از ۵/۲۲‌میلیون تن در سال ۲۰۰۸ به ۱۸‌میلیون تن در سال جاری کاهش خواهد یافت.

در عربستان سعودی که اولین اقتصاد بزرگ در میان کشورهای عربی به حساب می‌آید،، برآورد می‌شود تقاضای فولاد از ۲/۷‌میلیون تن در سال ۲۰۰۸ به ۱/۵‌میلیون تن در سال ۲۰۰۹ کاهش یابد. در سال جاری عربستان شاهد ۲۶‌درصد کاهش در تولید اتومبیل و ۲۲‌درصد کاهش در بخش ساخت و ساز بوده که این امر به کاهش شدید تقاضای فولاد منتهی شده است.

در امارات که دومین اقتصاد بزرگ کشورهای عربی است نیز پیش‌بینی می‌شود تقاضای فولاد حدود ۴۰‌درصد در سال جاری کاهش یابد.

با این حال، امارات استیل بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد این کشور تولید خود را در سال جاری به ۲‌میلیون تن افزایش داده است. بنا به اظهار مدیر این شرکت، احتمالا تقاضای فولاد در این شیخ‌نشین از ۵/۵ تا ۶‌میلیون تن در سال ۲۰۰۸ به ۵/۳‌میلیون تن در سال جاری کاهش خواهد یافت.

واردات فولاد‌های ارزان قیمت از اروپا و ترکیه که ناشی از تضعیف ارز این کشورها است، می‌تواند ضربه بزرگ‌تری را به بازار فولاد خلیج‌فارس وارد سازد.