خبر- در پی نوسان نرخ مس رخ دادهاست
تغییر سیاستهای فروش ملی مس و نگرانی خریداران
ایسنا- شرکت ملی صنایع مس اخیرا برخلاف تعهدات خود بابت فروش اقساطی مفتول مس، سهدرصد بهره از خریداران دریافت میکند. یکی از اعضای انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل، با بیان این مطلب افزود: چندی پیش شرکت مس برخلاف تعهدات گذشته، فروش سهماهه مفتول را قطع و اقدام به فروش یکماهه کرد که با اعتراض تولیدکنندگان و فشارهای وزارت صنایع و معادن، دوباره اقدام به فروش سهماهه کرد، اما خریداران را مجبور به پرداخت سهدرصد بهره بابت فروش اقساطی کرد.
به گفته وی، در حال حاضر خریداران به دلیل آن که عرضه مفتول مس در دست شرکت ملی صنایع مس بوده و تمام سیاستگذاریها توسط آنها انجام میشود، حق انتخاب نداشته و مجبور به خرید مفتول به هر شرایطی هستند. این عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل مدعی شد: چندی پیش نیز با وجود درخواست چهارهزارتنی مفتول مس در بازار بورس و بهرغم عدم عرضه در هفته قبل از آن، شرکت مس برای تحت تاثیر قرار دادن قیمتها فقط ۱۵۰۰تن عرضه کرد که این اقدام آنها باعث رقابتی شدن قیمت و افزایش ۱۰درصدی قیمت فروش شد. وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع مس از کاهش جهانی قیمت مس چندان راضی نیست؛ ضمن آن که آنها سهام خود را در بورس به قیمت ۵۰۰تومان واگذار کردند که تا ۸۹۰تومان نیز افزایش داشت، اما در حال حاضر حدود ۲۹۰تومان است که این موضوع نیز موجب نارضایتی آنها شده است. او خاطرنشان کرد: اقدام شرکت ملی صنایع مس در دریافت بهره سهدرصدی از فروش اقساطی مفتول مس در شرایطی که تولیدکنندگان با مشکل نقدینگی برای خرید مواد اولیه و عدم ارائه تسهیلات از سوی بانکها مواجه هستند، مشکل تولیدکنندگان را دو برابر کرده است. درهمین خصوص معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی صنایع مس درباره انتقاد برخی تولیدکنندگان از دریافت بهره ۱۲درصدی بابت فروش سهماهه مس از سوی این شرکت گفت: در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ زمانی که قیمت جهانی مس افزایش یافت و از حدود سههزار دلار به هشتهزار دلار رسید، با توجه به آن که توانایی تولیدکنندگان برای تامین نقدینگی کافی نبود، هیات مدیره شرکت تصمیم گرفت برای کمک به صنایع پایین دستی، اقدام به تحویل کالا به صورت سهماهه و بدون بهره کند.
رستمی ادامه داد: اما از اواسط سال ۱۳۸۷ و پس از شروع بحران اقتصاد جهانی، قیمتهای جهانی مس نیز به تدریج کاهش یافت و در حد سههزار دلار سالهای قبل و زمانی رسید که فروشها به صورت نقدی بوده و فروش سهماهه نداشتیم.
او خاطرنشان کرد: بنابراین با توجه به برگشتن قیمتها به حد سابق و با توجه به آنکه تولیدکنندگان توان پرداخت نقدی را به علت کاهش قیمتها پیدا کردهاند و با توجه به آنکه شرکت ملی صنایع مس ایران به دلیل کاهش شدید قیمتها، دچار کمبود نقدینگی شد، شرکت تصمیم گرفت که فروش اقساطی سهماهه و بدون بهره مس را به یک ماهه کاهش دهد. وی افزود: پس از این اقدام، اتحادیه صنایع پایین دستی مس مانند انجمن سیم و کابل توافق ضمنی کردند که فروش همچنان سهماهه بماند، اما به ازای هر ماه یکدرصد سود بانکی همانند نرخ رسمی نظام بانکی کشور به آن تعلق گیرد. رستمی تصریح کرد: نرخ یکدرصد بهره بانکی برای هر ماه که در سال ۱۲درصد میشود، نرخ حداقل بهره بانکی موجود در کشور است که این مساله باز هم برای شرکت ملی صنایع مس ضررده بوده و این شرکت ترجیح میدهد تولیدکنندگان خریدهای خود را به صورت نقدی انجام دهند. وی تصریح کرد: در حال حاضر قیمتهای جهانی مس به حداقل رسیده و تولیدکنندگان پاییندستی صنعت مس توان خرید نقدی را پیدا کردهاند؛ به گونهای که در گذشته اگر میخواستند با هشتهزار دلار یکتن مس خریداری کنند، اکنون توان خرید دوتن مس با همان مبلغ را دارند. به گفته او؛ ترجیح شرکت ملی صنایع مس آن است که همانند سالهای ۱۳۸۵ و ماقبل آن که قیمتها پایین و فروش نیز نقدی بود، در حال حاضر نیز فروشها به صورت نقدی انجام شود.
ارسال نظر