87، سال پر چالش فولادسازان

گروه بورس کالا- زهرا مسافر: سال ۸۷ در حالی به پایان رسید که قیمت شمش فولاد از ابتدا تا انتهای سال هر دو روی اوج و فرود قیمت را به خود دید. در مدت یاد شده، قیمت شمش فولاد با کاهش حدود ۷۰درصدی در هر کیلو مواجه شد به گونه‌ای که از ۱۲۰۰ به ۳۷۰تومان سقوط کرد، از این رو وضعیت نابسامان تداوم افت قیمت‌های سال گذشته در سال جدید سال پرچالشی برای فولادسازان کشور به ویژه نوردکاران رقم زده است.

از آنجا که سال ۸۸ با هدف اصلاح الگوی مصرف آغاز شده، از این رو تولیدکنندگان با لحاظ استراتژی کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

به رغم نظر برخی از فعالان بازار مبنی بر اینکه سال جاری سالی پر از ابهام برای صنعت فولاد کشور است، اما برخی دیگر از این فعالان معتقدند در سال پیش رو بازار فولاد کشور از نوسان زیادی برخوردار نخواهد بود و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در این مدت نرخ فولاد در کشور با شیب صعودی، اما آرام روبه‌رو خواهد شد، به گونه‌ای که قیمت هر کیلو شمش فولاد از ۵۵۰تومان فراتر نخواهد رفت.

سال ثبات قیمت فولاد

امین سعدی، مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن البرز غرب امسال را سال ثبات قیمت فولاد دانست و گفت: یک منحنی صعودی آرامی برای قیمت فولاد و محصولات فولادی پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ثبات قیمت‌ها به نفع بخش صنعت فولاد است، افزود: پیش‌بینی می‌شود که نرخ شمش فولادی در سال جاری به ۵۵۰تومان در هر کیلو برسد.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن البرز غرب با بیان اینکه سال جاری را با وضعیت خوبی آغاز کرده‌ایم، تصریح کرد: از این رو یک بازنگری در سیستم کاری و به ویژه نحوه اپراتوری شرکت ذوب‌آهن البرز غرب صورت گرفته است که تعامل بیشتر با نوردکاران از جمله اقدامات در دست اجرا است، امید است تا بتوان به راهکارهای مناسب برای کاهش هرچه بیشتر هزینه‌ تولید دست یافت. وی در خصوص وضعیت آینده بازار فولاد داخل خاطرنشان کرد: بازار داخل پیرو فاکتورهای خارج از بازار جهانی است و به تصمیمات سیاسی و مقطعی مسوولان بازرگانی و صنایع بستگی دارد.

به گفته سعدی، به‌علت آنکه اقتصاد ما خارج از اقتصاد جهانی عمل می‌کند و اقتصادی دستوری است، از این رو همسو با بازارهای جهانی پیش نمی‌رود. مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن البرز غرب با اشاره به اینکه طی سه تا ۴ سال آینده محدودیت در مواد اولیه و ضایعات فولادی متصور است، گفت: از این رو این شرکت در حال برنامه‌ریزی، مکان‌یابی و مطالعات مقدماتی احداث یک واحد تولید آهن اسفنجی با استفاده از گاز به ظرفیت ۵۵۰هزار تن در سال است.

وی با بیان اینکه قراضه مورد نیاز را از بازار داخل تامین می‌کنیم، افزود: مابقی قراضه مورد نیاز این شرکت از کشورهای CIS و حوزه خلیج‌فارس تامین می‌شود.

سعدی تصریح کرد: هم‌اکنون نرخ هر کیلو قراضه بین ۱۸۵ تا ۲۲۰ تومان در نوسان است.

به گفته وی، قیمت شمش فولاد طی سال گذشته از ۱۲۰۰ به ۳۷۰ تا ۳۸۰ تومان در هر کیلو سقوط کرد که از یک منحنی با شیب بسیار برخوردار بود.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن البرز غرب با اشاره به اینکه هم‌اکنون تعداد اندکی واحد ذوب در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: استراتژی این شرکت کاهش هزینه و افزایش تولید است.

وی اظهار داشت: تا پایان اردیبهشت‌ماه جاری کوره دوم ذوب این شرکت وارد مدار تولید می‌شود، به گونه‌ای که در‌حال‌حاضر مراحل نصب آن به پایان رسیده و در حال تست برای راه‌اندازی است.

سعدی با اشاره به اینکه ظرفیت کوره دوم ذوب ۲۰ تن است، افزود: این کوره به علت قدرت بالای برق در هر ساعت از ۲۵ تن خروجی برخوردار است.

وی گفت: با راه‌اندازی کوره دوم ظرفیت سالانه تولید شمش ذوب آهن البرز غرب از ۱۰۰هزار تن کنونی به ۲۰۰هزار تن خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن البرز غرب کاهش هزینه‌های تولید را از جمله استراتژی مورد نظر شرکت برشمرد و تصریح کرد: در‌حال‌حاضر اغلب تولیدکنندگان فولاد کشور به

علت عدم توجیه اقتصادی تولید خود را متوقف کرده‌اند زیرا در صورت ادامه فعالیت متضرر می‌شوند.

وی تولید فولاد آلیاژی را از اهداف اساسی ذوب‌آهن البرز غرب برشمرد و خاطرنشان کرد: تا پایان سال‌جاری خط نورد این شرکت با ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰هزار تن مقاطع سبک پروفیلی، تیرآهن، ناودانی، نبشی و گرد و تسمه آلیاژی و تخت آلیاژی راه‌اندازی می‌شود.

سعدی اظهار داشت: این شرکت همچنین در حال مذاکره با یک شرکت خارجی برای افزایش تولید فولاد آلیاژی با ظرفیت ۵۵۰هزار تن در سال است.