قیمت‌های مس، که بیشترین کاربرد را در میان فلزات دارد، اینک به بالاترین حد خود در طول شش ماه گذشته نزدیک می‌شود، اما ... سرمایه‌گذارانی که امیدوارند این رشد نشانه یک افزایش در تقاضا و علامتی ابتدایی برای بهبود اقتصاد جهانی باشد، باید احتیاط کنند، چرا که شکاکان معتقدند که چین و شرکت‌های دولتی این کشور بزرگترین خریداران مس‌اند و آنها در تلاش برای احتکار این فلز برای استفاده از آن در بلند مدت هستند.

در طول نشست تجاری مس پیش فروش در بخش کامکس بورس تجاری نیویورک، به خاطر این خبر که موجودی انباری مس اعلام شده از سوی بورس فلزات لندن با ۴/۲درصد افت به ۴۸۰۴۰۰ تن تنزل یافته است، ۴/۴درصد یا ۹ سنت افزایش داشت و به ۲.۲۰۷۵ دلار برای هر پوند رسید.

اما تحلیلگران در رابطه با تفسیر سیر تنزلی موجودی انباری بورس‌های فلزات جهان به عنوان نشانه‌ای از بهبود اقتصادی هشدار می‌دهند. علاوه بر این، گمان خام مبنی بر این که تقاضا رو به رشد است، می‌تواند باعث کاهش قیمت مس شود. با توجه به اینکه گزارش‌های اقتصادی اخیر رفته رفته از بهبودهایی کوچک به جای افت و خیزهای شدید معمولی خبر می‌دهند، سرمایه‌گذاران ظاهرا خود را برای استقبال از نشانه‌های بیرون آمدن اقتصاد جهانی از رکود آماده می‌کنند.

آنها ممکن است افزایش ناگهانی قیمت‌ها در میان فلزات پایه را به عنوان پیش نشانه تاثیر بسته‌های حمایتی دولتی بر رشد پروژه‌های ساختمان سازی، تکنولوژیکی و زیرساختی مخصوصا در بازارهای رو به رشد در نظر بگیرند.

مس - فلزی که کاربردهای گسترده‌ای در همه جا از سیم‌های برق و لوله‌های آب تا فرآورده‌های ارتباطات راه دور و الکترونیکی دارد - نقش وسیعی در دوره‌های بهبود اقتصادی بر عهده دارد. خبر‌های اخیر مبنی بر اینکه چین مقادیر هنگفتی از مس را وارد کرده است، تنها به این گمان دامن زد که تقاضای فزاینده از سوی بازارهای رو به رشد، قیمت‌های فلزات پایه را افزایش خواهد داد.

سرمایه‌گذارانی که به مس علاقه‌مندند، اما نمی‌خواهند در قراردادهای پیش‌فروش این فلز(که می‌توانند گران باشند) شرکت کنند باید در سهام شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری نمایند (و ریسک این شرکت‌ها را علاوه بر ریسک کالاهای آنها بپذیرند) چون وضعیت شفافی در سهام مس در بورس‌ها وجود ندارد. تولید‌کنندگان مس ایالات متحده شامل شرکت مس و طلای فریپورت مک‌موران و شرکت منابع اوگوستا می‌شوند که هر دو در بیرون از آریزونا مشغول فعالیتند.

بسیاری از شرکت‌های معدنکاری مس ایالات متحده در معادن ماورای بحار فعالیت می‌کنند، که مثلا می‌توان از شرکت منابع چاریوت نام برد که سرمایه‌گذاری‌هایی در برزیل دارد. اما تحلیلگر دویچه بانک، جوئل کرین فکر نمی‌کند که اشتهای ناگهانی چین برای مس نشانه‌ای بر بهبود در مصرف صنعتی این فلز باشد؛ مخصوصا چون ذخیره سازی این کشور، که در اواخر نوامبر شروع شد، در زمانی به وقوع پیوست که اقتصاد جهانی در رکودی گسترده قرار داشت.