تردید در تعیین قیمت شمش فولاد از سوی CIS

قیمت بیلت در هفته گذشته همانند چند هفته گذشته، در بازارهای عمده جهانی دارای روند افزایشی بوده است.

آخرین اطلاعات از بازار ترکیه حاکی است، با توجه به تداوم افزایش قیمت قراضه و رونق بازار محصولات نهایی فولاد به ویژه میلگرد، در هفته اخیر، قیمت بیلت هم در بازار داخلی و صادراتی ترکیه روند افزایشی داشته است. در هفته مورد نظر، قیمت بیلت در بازار داخلی ترکیه باز هم افزایش یافت. متوسط قیمت فروش بیلت در بازار داخلی ترکیه از حدود ۴۰۳ دلار/تن، تحویل در کارخانه در هفته گذشته به حدود ۴۳۰-۴۲۵ دلار/تن، تحویل در کارخانه، بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده در این هفته رسیده است. در بخش صادرات نیز قیمت معاملاتی بیلت در مقایسه با هفته گذشته تغییری نداشته است، اما گزارش می‌گردد که به دنبال افزایش قیمت آهن قراضه، اغلب تولیدکنندگان بیلت در ترکیه قیمت پیشنهادی صادراتی خود را به سطح ۴۴۰-۴۳۰ دلار/تن، فوب افزایش داده‌اند.

در هفته مورد بررسی و پس از بازگشت کارخانه‌های کشورهای CIS از تعطیلات عید پاک، قیمت صادراتی معامله شده بیلت تولیدکنندگان کشورهای CIS از۳۵۰-۳۴۰ دلار/تن، فوب در دو هفته قبل به سطح۳۶۰-۳۵۰ دلار/تن، فوب در هفته مورد بررسی افزایش یافت. همچنین اطلاعات منتشره از سایر منابع بازار نشان می‌دهد که تولیدکنندگان بیلت در کشورهای CIS، در حال حاضر قیمت

۳۷۵-۳۷۰ دلار/تن، فوب را پیشنهاد می‌کنند.

در بازار شنیده می‌شود که پس از حدود دو هفته توقف، تولیدکنندگان بیلت CIS، قیمت ۴۲۰ دلار/تن، سی‌اف‌آر بنادر شمالی را برای صادرات به ایران پیشنهاد می‌کنند، در حالی که پیشنهادات قبلی در سطح ۴۰۰-۳۹۰ دلار/تن، سی‌اف‌آر بوده است. لکن هیچ‌گونه گزارشی از عقد قرارداد با قیمت‌های جدید منتشر نشده است. برخی از خریداران بر این عقیده‌اند که تولیدکنندگان CIS در تلاش برای افزایش قیمت، در حال محک زدن بازار ایران هستند تا عکس‌العمل خریداران را نسبت به افزایش قیمت ارزیابی کنند، هرچند به نظر نمی‌رسد که بازار ایران در حال حاضر آمادگی لازم را برای پذیرش این افزایش قیمت داشته باشد. تجار هم قیمت ۴۱۰-۴۰۰ دلار/تن، سی‌اف‌آر را ارائه می‌کنند و گفته می‌شود در صورت وجود خریدار واقعی، آنها آماده دادن تخفیف نیز هستند. به هر حال با توجه به رکود بازار فولاد در ایران و پایین بودن قیمت محصولات فولادی، قیمت‌های پیشنهادی تولیدکنندگان CIS جذاب نیست و خریداران هم ترجیح می‌دهند که بیلت مورد نیاز خود را از تولیدات داخلی یا موجودی انبار وارداتی به صورت تحویل فوری، تامین کنند.

آخرین قیمت بیلت صادراتی کشورهای CIS به کشورهای منطقه خلیج فارس، ۳۹۰-۳۸۰ دلار/تن، سی‌اف‌آر بنادر خلیج فارس اعلام شده است، در حالی‌که قیمت بیلت صادراتی به این منطقه در دو هفته قبل، ۳۷۰-۳۶۰ دلار/تن، سی‌اف‌آر بوده است. آخرین قیمت بیلت در بازار داخلی چین برای گرید ۲۰mnsiا، ۴۴۹-۴۴۷ دلار/تن و برای بیلت با کیفیت Q۲۳۵ و Q۱۹۵ا، ۴۳۹-۴۳۲ دلار/تن می‌باشد که حاکی از تثبیت نسبی قیمت بیلت در بازار داخلی چین است. در بخش صادرات هم، قیمت‌های پیشنهادی چینی‌ها افزایش یافت و به حدود ۵۸۰ دلار/تن، فوب رسید که همچنان غیر رقابتی است. شرکت‌های تایوانی، قیمت بیلت ۱۰۰×۱۰۰ را ۳۹۰ دلار/تن،

فوب برای تحویل در ماه مه پیشنهاد می‌نمایند. ژاپن نیز قیمت بیلت صادراتی خود را به سطح ۴۰۰-۳۹۵ دلار/تن، فوب افزایش داد لکن خریداران قیمت مورد‌نظر خود را ۳۹۰ دلار/تن، فوب اعلام می‌کنند. گزارشات موجود نشان می‌دهد، با توجه به ضعف حاکم بر بازار جهانی محصولات فولادی تخت و ضعف تقاضا از سوی صنایع پایین دستی، قیمت اسلب صادراتی کشورهای CIS در هفته مورد بررسی در مقایسه با هفته قبل حدود ۱۵ دلار/تن کاهش یافت. کشور برزیل نیز در حال صادرات اسلب به قیمت ۳۱۰ دلار/تن، سی‌اف‌آر به اندونزی است.

منبع: کارگزاری سی ولکس کالا