محموله‌های بزرگ مسی که ماه گذشته به سوی چین روانه شدند، احتمالا واردات مس این کشور را برای نخستین بار بر تولید مس آن فزونی بخشیده‌اند، چون کارخانه‌های ذوب مس محلی، به‌اندازه نیاز خرید دولتی تولید نکردند. چین با خرید فلزات برای پشتیبانی از کارخانه‌های ذوب مشکل‌دار خود، خلاء‌یی را در تقاضای فلزات جهان پر کرده است. با آنکه تقاضای جهانی افت کرده و چین از تولید‌کنندگان مهم مس، آلومینیوم، سرب و روی به شمار می‌رود، این کشور سیلی از فلزات را در ماه‌های اخیر به سوی خود جذب کرده است.

اما ماه گذشته تولید مس پالایش یافته چین با ۲/۰ ‌درصد افت نسبت به ماه فوریه به ۳۱۹۴۰۰‌تن رسید، که علت آن کمبود قراضه مس، از مواد خام برای تولید این فلز و کاهش بازده کارخانه‌های ذوب به دلیل پایین آمدن تقاضا ذکر شده است. ژو یانژونگ، از تحلیلگران جینرویی فیوچرز که شرکتی فرعی وابسته به تولید‌کننده بزرگ مس در چین، شرکت مس جیانگ زی، است، گفت، «مهم‌ترین عامل برای کاهش تولید مس این است که تقاضای صنعتی بهبود نیافته است.» بازرگانان برآورد کردند که واردات مس پالایش یافته ماه مارس که آمار آن هفته آینده انتشار خواهد یافت، احتمالا به ۳۲۰.۰۰۰ تن از کل ۳۷۴.۹۵۷‌تن مس غیر‌نوردی و فرآورده‌های نیمه تمام مس خواهد رسید و این واردات ممکن است در ماه آوریل بیشتر هم بشود. جینگ چوان، پژوهشگر ارشد در گریت وال فیوچرز در شانگهای گفت: «کمبود قراضه مس به این زودی برطرف نخواهد شد و این ممکن است باعث فزونی یافتن مجدد واردات مس ماه آوریل نسبت به تولید این فلز در همین ماه شود.» ژو پیش‌بینی کرد که تولید نیز ممکن است با توجه به اینکه یوننان‌کاپر در حال افزایش تولید خود است در این ماه تا ۱۰.۰۰۰ تن بیشتر شود. یکی از مقامات یوننان گفت که تولید از ماه آوریل با رشد قیمت‌ها به تدریج افزایش خواهد یافت. این شرکت تولید مس خود را به خاطر افت تقاضا کاهش داده بود، چنانکه در ماه مارس تولید آن برخلاف تولید همیشگی ۳۰.۰۰۰ تنی در ماه در سال ۲۰۰۸، برابر با ۱۹.۴۰۰‌تن و در ماه فوریه معادل ۱۸.۵۰۰‌تن بود.

تولید ماه مارس شرکت مس جیانگ زی از ۶۳.۴۰۰ تن ماه فوریه به ۶۱.۷۰۰‌تن افت کرد. تولید گروه جینچوان از ۳۴.۸۰۰ به ۲۷.۲۰۰‌تن کاهش یافت که این افت بیش از آن بود که بتواند در اثر افزایش تولید تولید‌کننده شماره دو یعنی شرکت فلزات غیر‌آهنی تانگلینگ جبران شود که تولید خود را از ۵۱.۳۰۰ تن به ۵۶.۷۰۰ تن بالا برد. دولت‌های محلی و مرکزی از کارخانه‌های ذوب خواسته‌اند که برای کمک به اقتصاد چین ظرفیت‌های تعطیل شده خود را به کار بگیرند، رشد اقتصادی چین در فصل نخست سال جاری به ۱/۶درصد تنزل یافت و ژو گفت که این تقاضا باعث افزایش تولید فلزات پایه از قبیل مس در ماه‌های آینده خواهد شد. راه‌اندازی مجدد ظرفیت‌های تعطیل شده همچنین یک‌درصد به تولید آلومینیوم اولیه در ماه مارس اضافه کرد، اما این تولید ۹۰۲.۳۰۰ تنی هنوز ۱۶‌درصد از تولید ماه مارس سال گذشته کمتر بود. یکی از مدیران تجاری در یک کارخانه ذوب بزرگ آلومینیوم گفت: «تولید در ماه‌های مه و ژوئن مقدار زیادی افزایش خواهد یافت.» داده‌های اداره آمار چین نشان می‌داد که تولید سرب و روی با شدت بسیار بیشتری بالا رفته است، چنانکه تولید روی پالایش یافته در ماه مارس تا ۳۰‌درصد نسبت به ماه قبل و تا ۸‌درصد نسبت به مارس سال ۲۰۰۸ فزونی گرفته و به ۳۴۴.۲۰۰ تن رسیده است که بیشترین تولید از ماه اکتبر سال گذشته به شمار می‌رود. تولید سرب ۶۴‌درصد نسبت به ماه قبل و ۴۶‌درصد نسبت به مارس سال پیش افزایش یافت و به ۳۳۵.۲۰۰ تن رسید. وانگ‌جیانجون، رییس واحد تجارت بین‌المللی بزرگ‌ترین تولید‌کننده روی، شرکت ذوب ژو ژاو که یک کارخانه ذوب ۱۰۰.۰۰۰ تنی سرب در سال را نیز اداره می‌کند، گفت، «تمام ظرفیت‌های تعطیل شده مجددا راه‌اندازی شده‌اند، اگر چه تقاضا نسبت به سال پیش بسیار کاهش یافته است.» او برآورد کرد که واردات روی پالایش یافته در ماه گذشته به ۱۰۰.۰۰۰ تن رسیده باشد که یک سوم بیشتر از واردات ماه فوریه است. وانگ گفت: «جهان اکنون به تقاضای چین دل بسته است و اما چین در حال حاضر به خاطر راه‌اندازی‌های مجدد و واردات به طور جدی دچار عرضه بیش از حد شده است.» او انتظار داشت که قیمت‌های بین‌المللی روی از ۱.۴۹۵دلار برای هر تن در ماه فوریه به ۱.۰۰۰دلار در ماه مه سقوط کند. برخی از کارخانه‌های ذوب سرب نیز در ماه مارس ظرفیت‌های تعطیل شده خود را مجددا راه‌اندازی کردند.

به گفته مقامات این کارخانه‌ها، آنها این تعطیلی‌ها را به خاطر تقاضایی که از سوی دولت‌های محلی برای کمک به اقتصاد محل و تثبیت قیمت‌ها صورت گرفته بود انجام داده بودند. تولید نیکل از ۱۷.۰۷۳‌تن در ماه فوریه به ۱۶.۰۶۳‌تن در مارس تنزل یافت که علت آن، به گفته منابع صنعت نیکل، تا حدودی به تعمیرات در جینچوان بر می‌گشت. تولید قلع با پرشی ۱۳۴‌درصدی نسبت به ماه قبل در ماه مارس به ۱۰.۶۱۴‌تن رسید، چون بزرگ‌ترین تولید‌کننده این فلز یعنی شرکت قلع یوننان تمام ظرفیت تولید خود را مجددا به کار گرفت.