در گفتوگو با کارشناس بورس کالا مطرح شد:
اقتصاد آزاد، راه نجات بورس کشاورزی
بورسنیوز - در حال حاضر بورس کالا به واسطه افزایش تنوع محصولاتی که در آن مورد دادوستد قرار میگیرد، کمکم نقش پررنگتری در متعادلسازی بازار به خود گرفته است و امید میرود با توجه بیشتر مسوولان این حضور تقویت شود.
آرش مرشد سلوک، کارشناس بازار سرمایه در خصوص آخرین وضعیت بورس کالا گفت: در حال حاضر شاهد گسترش ابعاد بورس کالا هستیم و میتوان گفت در بخش محصولات فلزی بورس کالا به عنوان متولی این بخش شناخته میشود.
وی دلیل اصلی رشد این بخش را توجه بیشتر مسوولان به عرضه این نوع محصولات در بورس کالا دانست و افزود: اقدامات در خور توجهی نیز در بخش پتروشیمی صورت گرفته است و بهنظر میرسد در صورت تداوم این روند و با توجه به بازاریابی و حمایت مسوولان، بورس محصولات پتروشیمی در آینده نزدیک جایگاه ویژهای در تنظیم بازار محصولات پتروشیمی پیدا کند.
وی حضور سیمان در بورس کالا را نیز از جمله مواردی عنوان کرد که در مقطع کنونی مسوولان پیگیر آن هستند و اظهار امیدواری کرد با حضور سیمان در بورس کالا عرضه و تقاضای این کالا به صورت اصولی متعادل شود.
این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس محصولات کشاورزی گفت: متاسفانه هنوز در این بخش توسعه و رشد چندانی را شاهد نیستیم که دلیل اصلی آن نیز سیاستهای دولتی در این بخش است.
وی خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به تاریخچه بورس کالا در دنیا داشته باشیم، متوجه میشویم که در حال حاضر قویترین بورسهای کالایی متعلق به محصولات کشاورزی است و در واقع راهاندازی بورس کالا با محصولات کشاورزی صورت گرفته است.
وی با اشاره به شرایط منطقهای هر کشور در گسترش بورس کالا گفت: از آنجایی که تولید محصولاتی مانند فولاد و پتروشیمی در کشور تقریبا بومی است، شاهد گسترش بورس کالا در این بخشها هستیم. اما بهرغم اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی مانند گندم، برنج، جو و... در کشور تولید میشود به دلیل اقتصاد سنتی که در این بخش حاکم است، بورس کالای کشاورزی نمیتواند به جایگاه واقعی خود دست یابد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سازوکار بورس کالا بر اساس اقتصاد آزاد است، اما بخش کشاورزی در کشور هنوز به صورت حمایتی است؛ بنابراین تا این تعارض برطرف نشود نمیتوان انتظار رشد و گسترش بورس کالای کشاورزی را داشت.
ارسال نظر