ایلنا - دبیر هیات‌مدیره بورس کالای ایران حجم معاملات بورس کالا طی سال جاری را اعلام و آمار ریز این معاملات را تشریح کرد.

عباس یعقوبی، حجم معاملات بورس کالا طی سال جاری را اینگونه اعلام کرد: از تاریخ ۵/۱۱/۸۷ بیش از ۹میلیون و ۲۸۱ هزار تن انواع محصولات فلزی، معدنی، کشاورزی، پتروشیمی و محصولات نفتی در بورس کالا عرضه شده است که از این بین محصولات فلزی و معدنی، ۵ میلیون و ۴۹۴ هزار تن، محصولات کشاورزی، ۱۵۵‌هزار تن، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌‏های نفتی، ۳ میلیون و ۶۳۲ هزار تن از حجم معاملات بورس کالا را طی این مدت به خود اختصاص داده‌‏اند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر محصولات فلزی، معدنی، کشاورزی و فرآورده‌‏های نفتی به ترتیب رقم ۱۹/۵۹‌درصد، ۶۸/۱‌درصد و ۱۴/۳۹‌درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده‌‏اند.

یعقوبی به افزایش حجم معاملات فلزی و معدنی طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال در مقایسه با سال گذشته محصولات فلزی و معدنی به‌رغم رکود بازار و بحران اقتصادی با افزایش ۴/۴‌درصدی حجم معاملات روبه‌رو بوده‌‏اند. در این مدت رینگ محصولات کشاورزی با کاهش ۲۵‌درصدی حجم معاملات مواجه بوده است. در مدت مشابه سال گذشته نیز از محصولات پتروشیمی عرضه‌‏ای در بورس کالا نداشتیم.

وی به مجموع ۹میلیون و ۲۸۲ هزار تنی حجم معاملات در سال جاری اشاره کرد و افزود: با توجه به حجم معاملات

۵ میلیون و۵۰۲ هزار تنی معاملات در سال گذشته، بورس کالای ایران با افزایش ۷/۶۸‌درصدی رشد معاملات در سال جاری روبه‌رو شده است.

وی در ادامه به عوامل موثر در افزایش حجم معاملات بورس کالا در سال جاری اشاره کرد و افزود: ورود محصولات پتروشیمی و نیز معامله ۱۶۸ کیلویی شمش طلا در سال جاری، عوامل موثر در افزایش حجم معاملات بورس کالا بودند که در چنین شرایطی بیشترین عرضه مربوط به محصولات فلزی معدنی است. با ورود تمامی محصولات پتروشیمی به بورس کالا پیش‌بینی می‌‏شود حجم معاملات بورس کالا نیز افزایش یابد.

دبیر هیات‌مدیره بورس کالای ایران در ادامه با اشاره به مشکلات صنعت فولاد متاثر ازبحران جهانی، تغییر نرخ تعرفه واردات فولاد را متناسب با شرایط بازار، ضروری دانست و خاطرنشان کرد: نرخ تعرفه فولاد باید بر اساس شرایط حاکم بر بازار رقم بخورد چراکه در شرایط رکود بازار و مواقع بحرانی، افزایش مقطعی تعرفه واردات می‌‏تواند به روان شدن بازار و افزایش عرضه کمک شایانی کند، اما باید در نظر داشت که تغییر نرخ تعرفه به صورت بلندمدت آثار نامطلوبی بر بازار خواهد داشت.

یعقوبی در ادامه افزود: یکی از ابزارهای کنترلی و راهکارهای تنظیم بازار از سوی دولت، نرخ تعرفه است. برای تسهیل در روند بازار و افزایش حجم معاملات، تغییر نرخ تعرفه به صورت فوری و در مقاطع خاص باید صورت گیرد. در بلندمدت بنا به شرایط بازار، این نرخ باید متغیر باشد، در شرایط فعلی برای کمک به صنعت و مجموعه‌‏های فولادی و معدنی جهت حمایت از تولید، تعرفه محصولات اولیه مثل شمش که تعرفه صفر‌ درصد دارد، باید به صفر برسد.