واکنش تولیدکنندگان فولاد به عرضه میلگرد چینی ۴۹۵ تومانی در بورس کالا
آهنآلات بیکیفیت وارد نشود
زهرا مسافر- در پی ورود و معامله میلگرد چینی ۴۹۵تومانی در بورس کالای ایران، تولیدکنندگان داخلی واکنش نشان داده و خواستار جلوگیری از واردات این نوع محصولات بیکیفیت شدند.
به رغم آنکه از اوایل مرداد ماه سال جاری شاهد روند نزولی قیمت فولاد در سطح دنیا و به تبع آن در داخل کشور بودیم و با وجود آنکه نرخ هر کیلو میلگرد تولید داخل هم اکنون به نرخ ۵۶۰ تا ۵۷۰تومان در بازار داخل عرضه میشود، اما باز هم شاهد معامله میلگرد ۴۹۵تومانی چینی در بازار هستیم.
فعالان بازار معتقدند در حالی که هر تن شمش به قیمت ۴۲۰ تا ۴۳۰دلار به فروش میرسد، عرضه میلگرد ۴۹۵تومانی از توجیه اقتصادی برخوردار نیست.
از این رو با چند تن از تولیدکنندگان و فعالان بازار به گفتوگو نشستهایم که در پی میخوانید:
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان در خصوص عرضه میلگرد چینی ۴۹۵تومانی در بورس گفت: در شرایط کنونی تولیدکنندگان فولاد داخلی نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
بهرام سبحانی افزود: هم اکنون تولیدکنندگان داخلی اعم از دولتی و خصوصی در حال زیان هستند، زیرا حتی پاسخگوی نقدینگی لازم برای تامین مواد اولیه هم نیستند.
وی در خصوص عرضه میلگردهای چینی ۴۹۵تومانی در بورس کالا تصریح کرد: ذوبآهن اصفهان به عنوان یک تولیدکننده دولتی تابع سیاستهای دولت بوده و همچنین منتظر حرکت بازار است.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان خاطرنشان کرد: برای بقای تولیدکنندگان داخلی به ویژه بخش خصوصی دولت باید تعرفه واردات فولاد را افزایش دهد تا بتوان با توجه به واردات محصولات ارزان قیمت خارجی در بازار رقابتی به تولید ادامه داد.
وی با اشاره به اینکه میلگردهای چینی از جمله کالاهای بدون هویت و شناسنامه هستند، گفت: این محصولات از نظر کیفی از وضعیت نامشخصی برخوردارند و باید روی کیفیت آنها نظارت کافی اعمال شود.
به گفته وی، با توجه به زلزلهخیز بودن کشورمان باید روی کیفیت محصولات وارداتی به ویژه میزان مقاومت، نوع آج و آنالیز آنها دقت کافی شود و باید دید که این میلگردها تا چه اندازه با استانداردهای ملی کشور مطابقت دارند.
سبحانی با بیان اینکه هم اکنون نرخ میلگردهای چینی از قیمت شمش پایینتر است، گفت: عرضه این محصولات با نرخهای ۴۹۵تومان یک نوع دامپینگ است و دولت باید برای مقابله با واردات این گونه محصولات بیکیفیت قانون آنتیدامپینگ را اعمال کند.
مسعود استاد عظیم یک فعال بازار نیز در خصوص عرضه میلگرد چینی ۴۹۵تومانی معتقد است، میلگرد چینی توسط برخی تجار وارد کشور میشود و علت آن هم تامین نقدینگی آنها است.
وی گفت: هم اکنون محصولات چینی در بنادر ایران و دبی به میزان زیاد دپو شده و این محصولات وارداتی سفارش جدید نیست، بلکه متعلق به ۴ تا ۵ماه گذشته است.
به گفته وی، چنانچه میلگردهای چینی موجود در بازار جدید نباشد. متعلق به حدود ۵ ماه گذشته باشد عرضه آنها به قیمت ۴۹۵تومان به ضرر است و تنها علت این اقدام تامین نقدینگی است.
استاد عظیم با اشاره به اینکه قیمت میلگرد در ۴ ماه گذشته بالای ۶۰۰دلار بود، افزود: عرضه آنها با قیمتهای زیر ۵۰۰تومان از توجیه اقتصادی برخوردار نیست.
وی در خصوص وضعیت کنونی بازار آهن تصریح کرد: هم اکنون هر کیلو میلگرد تولید داخل به نرخ ۵۶۰ تا ۵۷۰تومان عرضه میشود که با شمش هر کیلو حدود ۴۰۰تومانی منطقی است.
این فعال بازار خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به نرخ شمش و میلگرد تولید داخل، اختلاف قیمت آنها حاشیهای در حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰تومانی را در بر دارد که این میزان حاشیه برای تولیدکنندگان مناسب است.
وی نبود تقاضا را اساسیترین مشکل صنعت فولاد کشور دانست و گفت: هم اکنون معاملات در بازار داخل بیرونق است، زیرا به علت روند کاهشی قیمتها خریداران رغبتی برای خرید ندارند. وی با اشاره به بحران اقتصادی ایجاد شده در سطح دنیا تصریح کرد: ورود میلگردهای چینی به کشور با قیمتهای زیر ۵۰۰تومان به ضرر تمام فعالان بخش فولاد کشور است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز نیز در این خصوص گفت: عرضه میلگرد چینی ارزانتر از تولید داخل موجب شکسته شدن بازار میشود.
محمدرضا زنوزی مطلق افزود: محصولات وارداتی به طور حتم از مشکل برخوردارند که با وجود هزینههای گمرکی به نرخهای ارزان در بازار داخل به فروش میرسند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هر تن شمش به نرخ حدود ۴۲۰ تا ۴۳۰ دلار است، از اینرو با عرضه میلگرد چینی ۴۹۵تومانی همخوانی ندارد.
زنوزی در خصوص وضعیت تولید میلگرد در داخل کشور خاطرنشان کرد: عرضه میلگرد چینی زیر ۵۰۰تومان بازار داخل را به هم میریزد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز گفت: برای مقابله با واردات محصولات بیکیفیت وارداتی دولت باید نسبت به افزایش تعرفه واردات اقدام کند.
وی گفت: میلگردهای وارداتی چینی از نظر کیفیت با تولید داخل قابل مقایسه نیست، از اینرو باید به نرخهای پایینتر عرضه شوند، زیرا از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.
زنوزی تصریح کرد: دولت باید در شرایط کنونی از تولید داخل حمایت کند و تنها راهکار آن افزایش تعرفه واردات و عدم اجازه ورود این نوع محصولات به کشور است.
وی افزود: هم اکنون در تمام دنیا و در اغلب کشورها دولتها با ابزار تعرفه نسبت به حمایت تولیدکنندگان خود اقدام میکنند به طور مثال هم اکنون به علت تعرفه بالای واردات فولاد از سوی ترکیه صادرات میلگرد به ترکیه از توجیه اقتصادی برخوردار نیست.
مدیرعامل نورد فولاد کرمانشاه همچنین در این خصوص گفت: تولیدکنندگان داخل به خاطر تامین نقدینگی مورد نیاز پایان سال و برای رقابت با محصولات بیکیفیت خارجی با نرخ پایین، نسبت به کاهش قیمت تولیدات خود اقدام میکنند.
بهروز سلیمانی عرضه محصولات چینی به نرخ ۴۹۵ تومان را عاملی برای ضرر تولیدکنندگان داخل دانست و افزود: تجار نیز برای تامین نقدینگی مجبورند که محصولات وارداتی را با نرخهای ارزان بفروشند.
وی با اشاره به شمش ۴۴۰دلاری و ۱۰درصد هزینههای گمرکی و تولید تصریح کرد: هم اکنون قیمت تمام شده هرکیلو میلگرد تولید داخل بین ۵۴۰ تا ۵۵۰تومان است که در شرایط کنونی از توجیه اقتصادی برخوردار نیست.
وی، افزایش تعرفه واردات فولاد را راهکاری اساسی برای حمایت از تولید داخل و عدم ورود محصولات خارجی دانست.
مدیرعامل نورد فولاد کرمانشاه با اشاره به اینکه دولت برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی هیچ گونه راهکار اساسی تاکنون اتخاذ نکرده است، تصریح کرد: در تمام دنیا از سوی دولتها حمایت اساسی از بخش صنعت و تولید صورت میگیرد، اما در کشور ما این اقدامات تاکنون اعمال نشده است.
وی وضعیت بازار فولاد داخل را بدبینانه توصیف و خاطرنشان کرد: دولت باید هر چه سریعتر راهکارهای اساسی اتخاذ کند، زیرا نوشدارو پس از مرگ سهراب هیچ سودی ندارد.
ارسال نظر