در آخرین جلسه هماندیشی محصولات پتروشیمی شدت گرفت
اصرار متقاضیان برای کسب امتیازات ویژه از بورس کالا
گروه بورس کالا-هادی خسرویفر: تعیین سقف افزایش قیمت پیشنهاد خرید اقلام پرمصرف از خارج کشور به صورت سلف درخواست از بورس برای فروش محصولات به تولیدکنندگان از مهمترین بحثهای آخرین جلسه آموزشی محصولات پتروشیمی بود.
روز پنجشنبه آخرین جلسه دوره آموزشی نحوه عرضه و خرید پتروشیمی در تهران با مشارکت شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت بورس کالا و تعدادی از فعالان بازار در محل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
آخرین دوره این دورههای آموزشی که برای آشنایی خریداران با نحوه معاملات محصولات پتروشیمی برگزار میشد، با برگزاری چند کلاس در تهران، اصفهان، شیراز و ماهشهر روز پنجشنبه به کار خود پایان داد. بنا به اعلام روابط عمومی شرکت بازرگانی پتروشیمی دوربعدی این کلاسها به مدت دو روز در شهرهای دیگر و در مورخ ۲۲/۱۲/۸۷ برگزار خواهد شد. این درحالی است که با توجه به نو پا بودن بازار پتروشیمی و ابهامات زیاد در این بازار و لزوم کلاسهای بیشتر برای فعالان بازار به خصوص کارگزارانی که در این بازار فعالیت میکنند لازماست برای رفع ابهامات و همچنین آشنایی بیشتر با بازارهای جهانی تشکیل کلاس یکی از اولویتهای شرکت بورس کالا قرار گیرد.
در این جلسه ابتدا مطوری به نمایندگی از بازرگانی پتروشیمی به معرفی شرکت ملی صنایع پتروشیمی پرداخت.
وی درباره تولید شرکتهای زیرمجموعه گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی دومین شرکت تولیدکننده پلیمر در منطقه است و درآمدی بالغ بر ۲۰میلیارد دلار در سال دارد.
مطوری اظهار داشت: سال گذشته پلیاتیلن سنگین خطی اولین محصول معامله شده در بورس کالا و بازار پتروشیمی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بورس عرضه شد. وی با اشاره به مصوبه هیات دولت مبنی بر آزادسازی نرخ محصولات پتروشیمی گفت: قبل از ورود محصولات به بورس، قیمتگذاری از سوی دولت و به صورت مصوب صورت میگرفت بعد از ورود محصولات به بازار پتروشیمی عرضه و تقاضا تعیینکننده نرخ محصولات شد. مطوری به برگزاری دورههای آموزشی در سال جاری اشاره کرد و گفت: شرکت بازرگانی پتروشیمی با همکاری بورس کالا بنا بر رسالت خود مبنی بر آموزش فعالان بازار دورههای آموزشی را در سراسر کشور برگزار کرد که در این جلسهها ده پرسش و ابهامات از خریداران برطرف شد.
در ادامه این جلسه الهیفر، مدیرعامل کارگزاری سیولکس کالا درباره نحوه معامله و انواع قراردادها و بورس کالا توضیحاتی را داد و سپس حاضرین در این جلسه سوالات خود را از نماینده شرکت بورس کالا و نمایندگان بازرگانی پتروشیمی مطرح کردند.
درخواست تعیین سقف قیمت برای محصولات پتروشیمی
تعدادی از حاضرین در سوالات مکرر خواستار ایجاد محدودیت در فروش محصولات و تعیین سقف قیمت برای محصولات شدند. در پاسخ به این سوال محمدی نماینده دیگر بازرگانی پتروشیمی گفت: براساس جلساتی که با کارگزاران و نمایندگان بورس داشتیم بحث تعیین سقف قیمت و محدودیت فروش به افراد دارای پروانه تولید مطرح شد که در حال بررسی است.
درباره این سوال یعقوبی رییس اتاق پایاپای بورس کالا گفت: برخی از تولیدکنندگان برای خرید بیشتر از نیاز خود وارد رقابت در بازار میشوند و همین موضوع التهاب را در برخی محصولات بازار بیشتر میکند. البته نمیتوان خرید واسطهها را در بازار انکار کرد، ولی ذات بورس در این است که هر کسی امکان خرید را در بازار داشته باشد و توصیه من به متقاضیان این است که با حضور در بازار و خرید مستقیم کالا از بورس کالا دست واسطهها را کوتاه کنند.
در ادامه محمدی به تشریح آمار تولید و فروش برخی از اقلام پتروشیمی پرداخت و افزود: در برخی از محصولات پتروشیمی نیاز کشور در زمانهای خاص بیش از تولید و موجودی انبارهای شرکتهای تولیدکننده است و همین امر باعث افزایش قیمت و ایجاد فضای رقابتی در بازار میشود.
پیشنهاد خرید محصولات وارداتی بهصورت سلف
«دکتر بخشنده» یکی از حاضرین در جلسه به بازرگانی پتروشیمی پیشنهاد کرد که محصولاتی را که تولیدات آن کمتر از نیاز کشور است به صورت سلف از کشورهای دیگر خریداری شود.
بنابراین گزارش محمدی به تعیین قیمت محصولات براساس فوب منهای ۵درصد اشاره کرد و گفت: دلیل تعیین نرخ پایه محصولات برای حمایت از صنایع پاییندستی است که بتوانند با بازارهای جهانی رقابت کنند.
ارسال نظر