خبرگزاری فارس - دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران با اشاره به درخواست فولادسازان برای افزایش تعرفه واردات فولاد گفت: در صورت افزایش تعرفه، قیمت تمام شده سازندگان تجهیزات صنعتی در کشور حدود ۲۱‌درصد افزایش خواهد یافت که این موضوع زنگ خطری برای تولیدکنندگان داخلی محسوب می‌شود. محمدرضا پویشمن گفت: فولاد به عنوان یکی از مواد اولیه مهم در تولید تجهیزات صنعتی از سهم ۷۰‌درصدی در قیمت تمام شده هر پروژه صنعتی برخوردار است که در صورت افزایش تعرفه واردات این کالا، قیمت تمام شده یک پروژه صنعتی با ارزش مواد اولیه یک میلیارد دلاری حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰‌میلیون دلار افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: سازندگان تجهیزات صنعتی طی نامه‌ای به وزیر صنایع خواستار ثبات تعرفه‌های فعلی واردات فولاد شده‌اند.

وی تاکید کرد: افزایش تعرفه واردات فولاد به کشور هزینه تمام شده پروژه‌ها را افزایش می‌دهد و این موضوع قیمت پیشنهادی شرکت‌های ایرانی برای حضور در مناقصه‌های بین‌المللی را بالا می‌برد.

به گفته پویشمن حدود ۴۰‌درصد مواد اولیه لازم برای ساخت تجهیزات مورد نیاز یک پروژه صنعتی از طریق واردات و حدود ۶۰‌درصد نیز از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شود که از مواد اولیه خارجی برای ساخت تجهیزات با تکنولوژی بالا و از مواد داخلی برای تولید تجهیزات با تکنولوژی‌ پایین استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: بحران اقتصادی دنیا و کاهش قیمت جهانی فولاد تاکنون بر تولیدات داخلی تاثیری نداشته، ولی در صورت بروز این تاثیر، فولادسازان ایرانی متضرر خواهند شد.

پیشنهاد کاهش تعرفه واردات مواد اولیه

دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران در ادامه با بیان اینکه هم‌اکنون تعرفه واردات مواد اولیه مورد نیاز سازندگان تجهیزات صنعتی بین ۴ تا ۲۵‌درصد است گفت: با توجه به کاهش قیمت تمام شده تجهیزات صنعتی در دنیا در پی بروز بحران اقتصادی، پیشنهاد ما در جهت حفظ تولید فعلی کاهش تعرفه واردات مواد اولیه و نزدیک شدن این تعرفه‌ها به رقم صفر است.

وی افزود: ۹۰‌درصد خریداران تجهیزات صنعتی تولید شده در کشور، دستگاه‌های دولتی هستند، ولی طی یکی دو سال اخیر به‌دلیل کاهش حجم پروژه‌های نفتی و صنعتی، میزان تقاضای خرید از سازندگان تجهیزات کاهش یافته، به طوری که در حال حاضر کمتر از ۴۰‌درصد ظرفیت سازندگان داخلی فعالان است.

وی با انتقاد از روند تعیین تعرفه واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور گفت: در تعیین این تعرفه‌ها توجه کافی به وضعیت تولید داخل نمی‌شود.