به رغم تلاش تولیدکنندگان برای حفظ سطح قیمتها رخ داد
عقبنشینی نرخ تیرآهن
رکود در بازار آهن که طی ماههای اخیر آغاز شده است همچنان ادامه دارد و معاملات در این بازار به کندی صورت میگیرد.
به رغم روند کاهشی نرخ آهن در بازار غیررسمی، اما اغلب تولیدکنندگان همچنان در برابر این روند مقاومت نشان داده، از این رو قیمت میلگرد در بازار تهران از ثبات برخوردار بود.
در مبادلات هفته گذشته نرخ میلگرد اغلب شرکتهای تولیدکننده داخلی بدون تغییر در بازار غیررسمی عرضه شد.
طی شنبه هفته گذشته به جز میلگرد ذوبآهن ملایر، پارس، نیشابور که با افت روبهرو شده بود، قیمت میلگرد مابقی شرکتها ثابت بود.
طی یکشنبه مدت یاد شده، رکود در بازار آهن همچنان ادامه داشت و این امر قفل معاملات را در این بازار به دنبال داشت.
در این مدت، به جز افت میلگرد ۲۰، ۲۲ و ۲۵فولاد نطنز، مابقی شرکتها میلگرد تولیدی خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.
ثبات نسبی قیمت میلگرد به مبادلات روز پایانی هفته گذشته کشیده شد.
طی مدت یاد شده، هر کیلو میانگین به طور میانگین به نرخ ۶۴۳تومان در بازار غیررسمی عرضه شد.
طی هفته گذشته محصولات فولادی و شمش فولاد عرضه شده از سوی شرکتهای تولیدکننده داخلی نیز از ثبات قیمت نسبت به هفته ماقبل از آن در بازار تهران مورد مبادله قرار گرفتند.
در مبادلات هفته یاد شده، به رغم ثبات نرخ میلگرد، اما تیرآهن روند نزولی داشت.
در مدت مورد بررسی، میانگین نرخ تیرآهن در اول هفته به مبلغ هر کیلو 875تومان بود که با روند نزولی در پایان هفته به طور میانگین به نرخ هر کیلو 858تومان رسید.
طی مبادلات هفته گذشته در مجموع تیرآهن با کاهش ۱۷ تومانی در هر کیلو روبهرو شد.
فعالان بازار سایه سنگین رکود در مبادلات هفته گذشته را ناشی از انتظار برای مشخص شدن نتیجه جلسه کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی مبنی بر تجدیدنظر در خصوص تعرفه واردات آهنآلات دانستند زیرا که به این علت خریداران از خرید امتناع میکردند تا آنجا که برخی شرکتهای پیمانکار در زمینه طرحهای پروژهای در دست اجرای خود دست نگه داشتهاند.
البته در این میان جلسه یاد شده بدون نتیجه به پایان رسید و تعرفه واردات فولاد به قوت خود باقی ماند.
فعالان بازار به علت رکود شدید در بازار آهن عدم افزایش قیمت را پیشبینی کرده و معتقدند هیچگونه احتمال افزایش قیمت فولاد در راه نیست و فعلا رکود بر بازار آهنآلات حاکم خواهد شد.
به گفته این فعالان، هم اکنون بازار آهن در رکود کامل به سر میبرد و معاملات در این بازار قفل شده است. این فعالان، کمبود نقدینگی، نبود پروژههای عمرانی و نرخ پایین شمش فولاد را از عوامل اصلی رکود حاکم بر بازار آهن داخل برشمردند.
از سوی دیگر با آغاز سال جدید میلادی، قیمت انواع محصولات فولادی در بازارهای جهانی با رشد همراه شد.
به گونهای که از ابتدای سال ۲۰۰۹ میلادی نرخ شمش فولاد خاور دور با ۴۰دلار رشد مواجه شد.
به پیشبینی فعالان بازار، با سپری شدن ژانویه و در ماه فوریه بازار فولاد و شمش فولاد از جمله میلگرد و بیلت با بازار بهتری روبهرو خواهد شد و رشد قیمت برای این محصولات دور از انتظار نیست.
به گفته این فعالان، هم اکنون با نرخ شمش فولاد ۴۵۰دلاری قیمت هر کیلو میلگرد به مبلغ ۶۲۰ تا ۶۵۰تومان مناسب است، اما با عرضه شمش هر تن ۴۸۰دلار رشد قیمت میلگرد برای آینده متصور است.
ارسال نظر