آخرین تلاش فولادسازان برای نجات بازارآهن
گروه بورس کالا - هادی خسرویفر: با شدت گرفتن روند نزولی قیمتها در بازار آهن و پایین آمدن حجم فروش فولادسازان و در مقابل افزایش حجم موجودی انبارهای آنها، فولادسازان با استناد به مصوبه ۳۰۳۳۰ هیات دولت در تلاشی مجدد برای نجات بازارآهن هستند. در مصوبه ۳۰۳۳۰ تاریخ ۳۰/۶/۸۶ که به تصویب هیات دولت رسیده، در خصوص بخشودگی و تسهیلات جدید واحدهای اقتصادی آمده است: «واحدهای اقتصادی دارای توجیه فنی و اقتصادی که تا تاریخ تصویب این مصوبه بدهی معوق دارند و در حال حاضر نسبت به رفع موانع تولید از جمله اصلاح ساختار اقدام کرده و دارای محصول و خدمات مطمئن در بازار بوده و با رفع موانع مالی از جمله بدهی معوق تامین نقدینگی، میتوانند فعال شده و موجب اشتغال پایدار شوند و با راهاندازی مجدد میتوانند تسهیلات معوق و آتی خود را پرداخت کنند، میتوانند از تسهیلات این مصوبه استفاده کنند.» تقی بهرامی رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره این مصوبه معتقد است؛ هر روز که از اجرایی نشدن این مصوبه میگذرد تولیدکنندگان فولاد زیان بیشتری را متحمل میشوند و برای هیچکس تا به امروز دلایل اجرایی نشدن این بخشنامه مشخص نشده است.
تعرفه واردات براساس استانداردهای جهانی
وی اجرایی شدن مصوبه را یکی از راهکارهای خروج از بحران اعلام کرد و اظهار داشت: برای جلوگیری از زیان بیشتر تولیدکنندگان داخلی تعرفه واردات بهتر است براساس استانداردهای جهانی تعیین شود و برای واردکنندگان فولاد نیز تسهیلات برای واردات محصول نهایی پرداخت نشود. به گفته وی انبارهای کارخانههای تولیدکننده داخلی مملو از جنس است و در کنار آن حجم فولاد در بنادر بیشتر از واردات سال گذشته است. وی افزود: میانگین تعرفه واردات فولاد در کشورهای تولیدکننده فولاد ۳۰درصد است و در طول سه ماه گذشته هند که یکی از کشورهای تولیدکننده است سه بار افزایش تعرفه داده است. بهرامی تصریح کرد: قیمت پایین محصولات وارداتی باعث شده که تولیدکنندگان داخلی قیمت محصولات خود را پایین بیاورند. وی به کاهش تولید فولادسازان در جهان اشاره کرد و گفت: فولادسازان در دیگر کشورها به دلیل وضعیت خراب بازار تولیدات خود را کاهش دادهاند و براساس آمار فولادسازان دولتی هم کاهش تولید را در دستور کار قرار دادند. بهرامی افزود: اگر دولت به حمایت تولیدکنندگان نیاید دیگر امیدی به تحقق برنامه ۲۰ ساله و تولید ۵۶میلیون تن در سال نیست.
بهرامی اظهار داشت: طی ماههای اخیر و با تشدید هر روزه بحران در بخش صنعت فولاد کشور، دستاندرکاران، صاحبنظران و دلسوزان این صنعت، راهکارهای متفاوتی جهت جلوگیری و خروج از بحران، ارائه کردند که هیچگاه مورد توجه و بررسی کارشناسانه قرار نگرفت و این درحالی است که این بیتفاوتیها میرود تا علاوه بر ایجاد صدمه جدی بر بدنه صنعت فولاد کشور، روند سرمایهگذاری و توسعه در این بخش عظیم و کلیدی را دچار بیم و هراس و چالش جدی نماید. در این بین معلوم نیست چگونه و با چه ابزاری قرار است به بخش صنعت فولاد کشور این امید و اطمینان را داد که در مواقع بروز بحران، حمایتهای جدی از آنها صورت خواهد پذیرفت و به همین دلیل است که سرنوشت دستیابی به تولید سالیانه ۴۰میلیون تن فولاد در افق سال ۱۴۰۳ در هالهای از ابهام قرار میگیرد.
ارسال نظر