طلا و دو سناریوی پیش رو
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به روند مشاهده شده در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که طلا از فاز تراکمیخارج شده و وارد یک سیکل صعودی شده است که به نظر میرسد به طور موقتی باشد. پیشبینی میشود که طلا در حرکت آتی خود در هفته آینده نیز با دو سناریو روبهرو باشد:
سناریوی اول که با احتمال قوی تری اتفاق خواهد افتاد این است که ، طلا در این هفته با نزول همراه باشد، که در این صورت چنانچه طلا سطح حمایتی ۸۳۰ دلار را بشکند، احتمال رسیدن آن به سطح قیمتی۸۱۰ دلار هم وجود دارد و اگر بخواهد به نزول خود ادامه دهد، تا محدوده حمایتی ۸۰۰-۷۷۵ نیز افت خواهد داشت.
و سناریوی دوم که با شدت ضعیفتری محتمل میباشد این است که، چنانچه طلا بخواهد صعود پیدا کند و سطح مقاومتی تاریخی و مهم 875 دلار را بشکند، احتمالا تا محدوده قیمتی 900 دلار نیز بالا خواهد رفت.
تحلیل طلا در بازارهای جهانی
در هفتهای که گذشت روند کلی قیمت طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی در کل روندی صعودی داشت. قیمت طلا از میانگین 75/826 دلار در تاریخ 15 دسامبر به میانگین قیمت 375/ 837 دلار در تاریخ 19 دسامبر رسید. به نظر میرسد که ادامه بحران اعتبارات در بازارهای مالی جهان همچنان ادامه دارد و بازارهای مالی و بازار فلزات گرانبها مانند طلا و نقره را نیز شدیدا تحت تاثیر خود قرار میدهد. اهم اتفاقاتی که در هفته اخیر در بازارهای مالی دنیا رخ داد و بازار طلا را نیز دچار نوساناتی هیجانی کرد، به شرح ذیل است:
۱ - در ادامه بحرانهای مالی در آمریکا، شمار بیخانمانی و درخواست اضطراری غذا در آمریکا بر اثر وخامت اوضاع اقتصادی در حال افزایش است. «موسسه ملی کمک به پایان بیخانمانی» در گزارشی در هفته قبل اعلام کرد، تقاضا برای کمکهای اضطراری غذا در ۲۰ شهر از ۲۵ شهر مورد نظر سنجی افزایش یافته است. انتشار این گزارش سبب افت ارزش نرخ برابری دلار در مقابل یورو و متعاقبا افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی شد.
2 - در همین حال، در هفته گذشته با عمیقتر شدن شدت رکود اقتصادی در آمریکا تعداد افرادی که در آمریکا برای اولین بار تقاضای بیمه بیکاری کردند به بالاترین حد خود ظرف 26 سال گذشته رسید. همچنین با کاهش میزان تقاضا، صادرات آمریکا نیز به پایینترین میزان خود ظرف 7 ماه گذشته رسید و کسری تجاری آمریکا به شکل غیرمنتظرهای افزایش یافت. دلار نیز متاثر از این مسائل تضعیف شد و به دنبال آن قیمت طلا نیز در بازارهای جهانی افزایش یافت.
۳ - علاوه بر این، با سرایت بحران مالی به صنعت خودروسازی آمریکا و شدت گرفتن این بحران و همچنین احتمال ورشکستگی سه شرکت خودروسازی این کشور (جنرال موتورز، کرایسلر و فورد) و عدم موافقت سنای آمریکا برای دادن طرح نجات ۱۴میلیارد دلاری به این سه شرکت خودروسازی، ارزش نرخ برابری دلار در مقابل یورو تضعیف شد و به دنبال آن قیمت فلزات گرانبها مانند طلا در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد.
4 - همچنین، در حالیکه پیشبینیها حاکی از این بود که در روز 17 دسامبر کشورهای عضو اوپک در اجلاس الجزایر یک کاهش غیر قابل انتظار را در سهمیه تولید روزانه خود اعلام میکنند و متاثر از همین مساله قیمت نفت و به دنبال آن طلا در بازاهای جهانی با افزایش همراه شد، اما بعد از روز 17 دسامبر بهرغم کاهش 000/200/2 بشکهای سقف تولید روزانه نفت، با توجه به عدم پایبندی برخی از اعضای اوپک مانند عربستان نسبت به کاهش تولید خود، و نیز با توجه به مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی، در اواخر هفته قیمت نفت مجددا در بازارهای جهانی کاهش یافت و به دنبال آن قیمت فلزات گرانبها مانند طلا نیز کاهش یافت.
۵ - این در حالی است که، در اواخر هفته گذشته فدرال رزرو نرخ بهره خود را به شدت کاهش داد و آن را به نزدیک صفر رساند. در روز ۱۶ دسامبر فدرال رزرو آمریکا در اقدامیغیر قابل انتظار نرخ بهره خود را به ۲۵/۰ درصد کاهش داد. همینطور سرانجام برای جلوگیری از ورشکستگی دو شرکت بزرگ و بحران زده آمریکا (جنرال موتورز و کرایسلر) قرار شد که ۴/۱۷میلیارد دلار از طرف دولت آمریکا به آنها کمک مالی شود. جلوگیری از ورشکستگی این دو شرکت بزرگ و کمک به صنعت خودروسازی آمریکا سبب تقویت دلار در اواخر هفته و کاهش قیمت طلا در بازارها شد.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، به نظر میرسد که روند نزولی قیمت طلا به پایان رسیده باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه باشد.
منبع: شرکت کارگزاری سیولکس کالا
ارسال نظر