پرداخت هزینه‌های گزاف برای خرید شمش فولاد
به رغم پایین بودن سطح قیمت شمش در بازارهای خارجی تجار و خریداران ایرانی به دلیل برخی مشکلات هزینه‌های بیشتری برای واردات مواد اولیه فولاد می‌پردازند.
به گزارش متال‌بولتن، روند تغییرات قیمت بیلت طی چند هفته گذشته بیانگر این امر است که قیمت شمش فولادی در اغلب بازارهای جهانی، به‌رغم نوسانات جزیی، تثبیت شده است.

آخرین اطلاعات از بازار ترکیه حاکی از آن است که شرکت Kardemir، قیمت بیلت خود را در بازار داخلی این کشور کاهش داد. آخرین قیمت بیلت در بازار داخلی ترکیه،
۳۷۰دلار/تن، تحویل در کارخانه است. همچنین آخرین قیمت پیشنهادی کارخانه‌های ترکیه برای صادرات بیلت ، ۳۸۰-۳۵۰ دلار/تن، فوب گزارش شده است. همچنین در بازار اعلام شد که ترکیه در حال تحویل بیلت به قیمت ۳۷۰دلار/تن، سی اف آر، جنوب ایتالیا است.
در هفته مورد بررسی، آخرین پیشنهاد قیمت بیلت صادراتی کشورهای CIS ، ا380-350دلار/تن، فوب دریای سیاه گزارش شده است که در مقایسه با هفته قبل تغییری نداشته است. در حال حاضر، بازار ایران همانند گذشته یکی از بازارهای اصلی کشورهای CIS برای صادرات بیلت است.
طبق اطلاعات موجود، آخرین قیمت بیلت صادرکنندگان کشورهای CIS به ایران ، ۴۲۰-۴۰۰ دلار/تن، سی اف آر بنادر دریای خزر است، در حالی که قیمت بیلت در هفته گذشته، ۴۵۰-۴۲۰ دلار/تن‌، سی اف آر و در سه هفته گذشته، ۴۸۰-۴۶۰ دلار/تن، سی اف آر، دریای خزر بوده است. بیلت تولیدی سایر کشورها از قبیل چین و هند به دلیل بالا بودن قیمت آنها در مقایسه با کشورهای CIS در بازار ایران حضور ندارد. با این وجود باید اشاره کرد که قیمت وارداتی بیلت ایران نسبت به سایر کشورهای همسایه بالاتر است. گفته می‌شود، مشکلات مربوط به تحریم و در اغلب موارد، عدم قبول اعتبارات گشایش شده از طریق بانک‌های داخلی توسط فروشندگان خارجی، موجب شده است که هزینه‌های خرید مواد اولیه از سایر کشورها توسط خریداران ایرانی افزایش یابد.
همچنین اخبار موجود نشان می‌دهد که پیشنهاد قیمت هندی‌‌ها برای صادرات بیلت در هفته مورد بررسی، حدود 470‌دلار/تن‌، سی اف آر، بندرعباس گزارش شده است.
قیمت بیلت صادراتی کره جنوبی به چین‌، ۳۸۵-۳۸۰‌دلار/تن، سی اف آر چین و قیمت بیلت صادراتی تایوان به چین، ۳۶۵-۳۶۰‌دلار/تن، فوب اعلام شده است.
طبق گزارش انجمن جهانی فولاد (WSA) تولید فولاد خام در ماه نوامبر سال 2008 (در 66 کشور گزارش کننده به این انجمن) به 89‌میلیون تن رسید که در مقایسه با ماه نوامبر سال 2007، 19‌درصد کاهش نشان می‌دهد. میزان کاهش تولید فولاد خام در ماه اکتبر 2008 نیز در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، 4/12‌درصد بوده است. مقدار تولید جهانی فولاد خام
در یازده ماه منتهی به پایان ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ به رقم ۶/۱۲۲۴‌میلیون تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، حدود ۹/۰‌درصد رشد داشته است.
کشور چین در ماه نوامبر 2008، 2/35میلیون تن فولاد خام تولید کرد که در مقایسه با نوامبر سال گذشته، 4/12درصد کاهش داشته است. تولید فولاد خام چین در یازده ماه سال 2008، 463‌میلیون بوده است که در مقایسه با یازده ماه سال 2007، 6/2درصد افزایش نشان می‌دهد.