ایسنا- دلیل اصلی تفاوت قیمت‌های جهانی با قیمت داخلی واردات از چین است که قیمت‌های بالاتری از محصولات اروپایی که اقدام به دامپینگ کرده‌اند، دارد.

محمد آزاد، رییس اتحادیه آهن‌فروشان با اشاره به سقوط قیمت جهانی فلزات در چند ماه گذشته گفت: در خرداد و تیرماه شمش آهن با قیمت تنی ۱۱۵۰ دلار وارد و در کشور تبدیل به میلگرد و تیرآهن می‌شد و به همین دلیل قیمت هر کیلو میلگرد در آن مقطع به سه هزار و ۴۰۰ تومان هم رسید. او ادامه داد: با آغاز سقوط قیمت جهانی قیمت آهن تا ۵۰ درصد و بیشتر کاهش یافت و در این میان کشورهای اروپایی برای رقابت با چین اقدام به دامپینگ قیمت‌ها کردند و در حالی که قیمت هر تن شمش آهن چین ۵۰۰ دلار است قیمت‌های اروپایی در بورس لندن تا ۳۵۰ دلار هم کاهش یافته است.

او گفت: به دلایل مختلف ما قادر به معامله با اروپایی‌ها نیستیم و مجبوریم شمش آهن مورد نیاز را تنی ۵۰۰ دلار از چینی‌ها خریداری کنیم در واقع دلیل اینکه در کشور ما قیمت تمام شده آهن بالاتر است همین است چون ما مجبوریم شمش را بالاتر از قیمت‌های جهانی بخریم.

رییس سابق شورای اصناف کشور تاکید کرد: تولید‌کنندگان بخش خصوصی در داخل شمش را گران خریده‌اند و اگر بخواهند با قیمت‌های کنونی بازار محصولات خود را بفروشند قطعا ورشکست می‌شوند به همین منظور بحث بالا بردن تعرفه گمرکی مطرح است که باید سنجیده باشد و باعث گرانی کالا نشود، البته در این میان تولید‌کنندگان دولتی هیچ ضرری نکرده‌اند.آزاد گفت: سابقه نشان داده که بالا بردن تعرفه آینده خوبی ندارد و پس از مدتی بازار را با گرانی روبه‌رو می‌کند، بنابراین شاید تعرفه‌ ۳۰ درصدی برای واردات محصولات ساخته شده مناسب باشد به شرطی که بتوان در هنگام گرانی این تعرفه را سریعا کاهش داد.

در حال حاضر، تعرفه واردات میلگرد ۱۱درصد است و تیرآهن و شمش آهن تعرفه‌ای ندارد. عمده واردات کشور میلگرد است که در حال حاضر کیلویی ۷۰۰ تا ۷۵۰ تومان قیمت دارد.