وزیر بازرگانی: فولادسازان ضرر کنند، تعرفه بالا میرود
گروه بورس کالا- با رد پیشنهاد فولادسازان در کمیسیون ماده یک برای افزایش تعرفه واردات فولاد، وزارت صنایع و معادن و برخی نمایندگان مجلس با حمایت از فولادسازان بر درخواست خود اصرار ورزیدند، این درحالی است که وزیر بازرگانی در تازهترین نشست خبری خود در میان خبرنگاران از عدم افزایش تعرفه واردات فولاد خبر داد.
وی در این نشست در مورد دلایل وزارت بازرگانی برای مخالفت در برابر افزایش تعرفه واردات فولاد گفت: اگر حاشیه سود تولیدکنندگان دچار زیان شود، تعرفه افزایش پیدا میکند، ولی در حال حاضر این اتفاق نیفتاده است و هنوز قیمتها به حد قبل از افزایش نرسیده است که این موضوع در کمیسیون ماده یک نیز مطرح شده است. میرکاظمی گفت: سالانه باید بین ۱۰ تا ۱۲میلیون تن فولاد وارد کشور شود. وی در مورد راهکارهای وزارت بازرگانی برای حمایت از تولیدکنندگان گفت: در برخی تولیدات که حاشیه سود دچار مشکل شود به وضع تعرفه اقدام خواهیم کرد، البته در مورد تولیدکنندگان فولاد و افزایش تعرفه آن این موضوع در کمیسیون ماده یک مورد بحث قرار گرفت که تصمیم این کمیسیون ضرورت نداشتن تغییر تعرفه بود. وی تاکید کرد: در مورد فولاد قیمتها هنوز به سقف قبل از افزایش نرسیده و و قطعا هر زمان موج ارزانی بیاید اقدام مناسب انجام میگیرد.
میرکاظمی با بیان اینکه کالاهایی چون فولاد جزو گروههای پایه محسوب میشوند و باید با دقت بیشتری روی آنها تصمیمگیری شود، افزود: در مورد فولاد هنوز به آن اطمینان که تولیدکنندگان فولاد در حاشیه زیان قرار گرفتهاند، نرسیدهایم. وزیر بازرگانی عنوان کرد: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن به واردات فولاد نیاز داریم که در صورت افزایش ساخت و ساز قطعا به حجم بالاتری نیاز است، البته اینکه گفته میشود مقدار زیادی فولاد از طریق امارات وارد کشورمان خواهد شد باید گفت که صرفه اقتصادی ندارد؛ چرا که عمده واردات
فولاد از شمال کشور و با حمل مستقیم انجام میگیرد.
بنابراین نیازی نیست که از حاشیه خلیج فارس فولاد وارد کشور شود. به گفته وی با کاهش قیمت فولاد محصولاتی چون خودرو، لوازم خانگی و کالاهایی که در تولید آنها از آهن، مس، آلومینیوم، سرب و روی استفاده شده باشد به سمت کاهش قیمت خواهند رفت.
ارسال نظر