گفتوگو- عضو هیاتمدیره شرکت بورس کالا:
عملکرد بورس کالا در زمینه کشاورزی ضعیف است
گــــروه بـــورس کالا- رضا زائرحیدری نماینده شرکت ذوبآهن اصفهان در بورس کالا است که بهعنوان یکی از اعضای هیاتمدیره با وی راجع به عملکرد بورس کالا طی یک سال گذشته به گفتوگو نشستهایم. متن زیر مشروح این گفتوگو است:
به نظر شما بورس کالا تا چه حد در کارش موفق بوده است؟
بورس کالا براساس بازارسازیهایی که ایجاد کرده در برخی اوقات موفق عمل کرده و در برخی بازارها حضور موفقی نداشته است.
اگر امکان دارد مثال بزنید و توضیح دهید که در کدام قسمت موفق بوده و در کدام قسمت موفق عمل نکرده است؟
بورس کالا در بخش کشاورزی خیلی نتوانسته موفق عمل کند در واقع نسبت به پیشبینیهایی که شده بود در بخش کشاورزی نیز نتوانستیم آن را محقق کنیم، اما در بخش فولاد که امتداد راه بورس فلزات بود موفق عمل کرده و در بخش پتروشیمی که بازار جدیدی بود دستاوردهایی که داشتیم بیش از انتظار بود.
ارزیابی شما از عرضه و مبادلات سایر محصولاتی که در بورس بوده چیست؟
اگر منظورتان مبادلات طلا، کک و... است کار مثبتی است؛ البته برخی از این کالاها به دلیل محدودیت مثلا در طلا به دلیل دریافت عوارض وارداتی معمولا به صورت قانونی وارد کشور نمیشود و از همین رو عرضه آن نیز از طریق مجاری قانونی صورت نمیگیرد اما کلا حذف بورس ایجاد بازاری برای کالاهایی است که از سبد حمایتی دولت خارج میشوند.
یعنی تنها کالاهایی که از سبد حمایتی دولت خارج میشوند باید وارد بورس شوند؟
نه منظورم این نبود که تنها کالاهایی که از سبد حمایتی خارج میشوند وارد بورس شوند؛ بلکه بورس توان بازارسازی برای سایر کالاها را نیز دارد اما استعداد بورس در بازارسازی برای کالاهایی است که از سبد حمایتی دولت خارج میشوند مثل فولاد و محصولات پتروشیمی که درحالحاضر نیز برای ورود کالاهای پتروشیمی محل بسیار مناسبی به نظر میرسد؛ یعنی هر شرکتی که هدف خصوصی شدن میتواند بورس کالا را برای عرضه محصول خود انتخاب کند. از این رو فولاد را مثال میزنم که با توجه به آزادسازی قیمت فولاد، نخستین شرکتهایی که برای خصوصیسازی در نظر گرفته شد و موفق نیز عمل کرد شرکتهای فولادی بود.
ارسال نظر