سقوط آزاد نفت و آهنآلات
ثبت رکورد پایینترین قیمت نفت از اکتبر ۲۰۰۷
سقوط ۴۴درصدی نفت در عرض سه ماه.
شمش فولاد به زیر ۴۰۰ دلار رسید
آهنفروشان تهران نگران بازار آشفتهاند
ثبت رکورد پایینترین قیمت نفت از اکتبر ۲۰۰۷
سقوط 44درصدی نفت در عرض سه ماه.
شمش فولاد به زیر ۴۰۰ دلار رسید
آهنفروشان تهران نگران بازار آشفتهاند
شمش فولاد به زیر ۴۰۰ دلار رسید
سقوط قیمت فلزات در بازارهای جهانی
گروه بورس کالا- عصر طلایی قیمت فلزات به پایان رسیده است؟! این پرسشی است که در ذهن فعالان بازار بعد از سقوط قیمت فلزات آهنی و غیرآهنی در بورسهای معتبر دنیا طی روزهای گذشته متبادر شده است.
کاهش شدید نرخ فلزات پایه و شمش فولاد در LME (معتبرترین بورس فلزی جهان) و احتمال سرایت آن به بازار ایران، ترس بنگاههای تولیدکننده محصولات فلزی را به همراه داشته است، به طوریکه نگاه بازار به آینده معاملات فلزات متفاوت و محتاطانهتر از ماههای گذشته شده است. جو روانی ناشی از سقوط نرخ فلزات در بازارهای جهان بزودی به دیگر بازارها سرایت میکند به طوری که با کاهش نرخ بیلت به زیر 400 دلار در LME زمزمههای سقوط شمش فولاد در CIS شنیده میشود.
دیروز نرخ صادراتی این کالا در منطقه CIS به ۵۰۰ دلار رسید در صورتی که هفته گذشته ۶۰۰ دلار معامله میشد.
هنوز دلیل قابل استنادی برای کاهش قیمت فلزات وجود ندارد اما کاهش قیمت نفت، افت تقاضا و توافق تجار فولاد برای کاهش قیمتها با هدف بازگرداندن رونق به بازار میتواند عوامل تاثیرگذار بر کاهش نرخ فلزات باشد.
بیلت ۳۸۵ دلار شد
با افت دوباره نرخ نفت و در پی آن کاهش شدید قیمت فلزات آهنی و غیرآهنی، فعالان بازارهای جهانی که همگی در انتظار سیاستهای اخیر دولت ایالاتمتحده آمریکا برای کنترل رکود در بازارها بوده و به تحولاتی که در پی تزریق 700میلیارد دلار به بازارهای مالی امید بسیار بسته بودند، مایوس شده و شاید برخی نیز با ضرر و زیانهای هنگفت از شغلهای خود کنارهگیری کردند.
در مبادلات ۹ اکتبر بورس فلزات لندن نرخ انواع فلزات غیرآهنی و آهنی با تاثیرپذیری از افت قیمتها در بازارهای جهانی به شدت کاهش یافت.
در پی کاهش وسیع نرخها در بازارهای جهانی نشست تجار و فعالان بازار از اقصینقاط دنیا برای تصمیمگیری صحیح در مورد وضعیت بازار ضروری به نظر میرسد. در این بین فعالان بازار نیز در ایران که محدودیتهایی نسبت به سایر همتایان خود در دنیا دارند، بد نیست با شرکت در نشستهای جهانی خود را در مقابل بحرانهای قریبالوقوع ایزوله کرده، چرا که برخی از کارشناسان معتقدند بازارهای کالا دچار نوعی دگردیسی شده و در حال پوستاندازی است و با تصمیمگیری درست میتوان صاحب پوستهای نو شد وگرنه در کشاکش بازار بیرحم از بین خواهند رفت. با افت قیمت، فلزات غیرآهنی شمش فولاد نیز در بورسفلزات لندن تاریخ 9 اکتبر با افت 55 و 35دلاری نسبت به روز قبل با نرخهای 395دلار بیلت منطقه مدیترانه 385 دلار بیلت منطقه خاور دور به صورت نقدی خریداری شد.
فروش نقدی بیلت منطقه مدیترانه همچنین با نرخ ۴۰۰دلار انجام شد. بیلت منطقه خاور دور اما همچنان با نرخ زیر ۴۰۰ دلار بر روی رقم ۳۹۵ دلار بسته شد.
خرید و فروش 3 ماهه بیلت مدیترانه هم با بدبینی فعالان بازار با نرخهای 385 و 390 دلار در هر تن صورت گرفت. بیلت منطقه خاور دور نیز با نرخهای فوق صورت گرفت.
تفاوت نرخ بیلت بورسفلزات لندن نسبت به سایر کشورهای تولیدکننده و صادرکننده تاکنون زیاد بود اما تداوم افت نرخها در سطح جهانی این تفاوت نرخ را تقریبا از بین برد به طوریکه نرخ بیلت صادراتی کشورهای CLS نیز در روز ششم اکتبر بین ۴۸۰ تا ۵۰۰ دلار قیمت خورد.
بیلت منطقه CIS در حالی به 480 تا 500 دلار در هر تن رسید که در سه و چهار ماه قبل اوج قیمت را تجربه میکرد. نرخ بیلت صادراتی منطقه CIS در ماه جولای و ژوئن در پایه یکهزار و 100 و یکهزار و 200 دلار بود و پس از آن طی 3 ماه روند نزولی را به شدت طی کرده و به نرخ کنونی رسید.
البته همانطور که فعالان بازار میدانند نرخ بیلت در اکتبر سال گذشته نیز بر پایه ۴۸۰ دلار بود اما با طی یک دوره صعودی زمانبر پس از ۸ ماه به بالای ۱۰۰۰ دلار رسید و پس از آن یک ماه در اوج مانده و به سرعت روند نزولی را طی کرد.
برخی معتقدند با به کف رسیدن نرخها در سالجاری روند نزولی قیمتها باید متوقف شود و اما رکود کنونی حاکم بر آمریکا و تاثیر آن بر سایر بازارها نمیشود به طور دقیق در مورد آینده قیمتها اظهار نظری کرد.
ترس در بازار فلزات رنگین سایه افکند
با بحران در بازارهای کالایی بازار فلزات غیرآهنی به خصوص مس، نیکل و قلع وضعیت وخیمتری پیدا کردهاند. در این میان افت یکپارچه نرخ فلزات پایه که از 2 هفته قبل آغاز شد، باعث شد تا بورس فلزات لندن که به عنوان الگوی اصلی و مبنای قیمتگذاری فلزات پایه در دیگر بازارها محسوب میشود این روزها در کانون توجه همگان قرار گیرد.
اغلب فعالان بازار افت بیسابقه قیمت نفت طی ماه گذشته و تحولات اقتصادی در آمریکا را عامل اصلی این افت میدانند هر چند گروهی بر این باورند که قیمت فلزات پس از جهشی که طی سالهای اخیر تجربه کرده در حال بازگشت به وضعیت سابق و تصحیح خود میباشد، اما به نظر میرسد سرعت تصحیح و برگشت بازارها شدت زیادی پیدا کرده به طوری که نگرانی و ترس زیادی را در میان فعالان بازار ایجاد کرده است.
در میان فلزات غیرآهنی که متاثر از وضعیت جهانی بازارهای سهام و کالا با افت شدیدی دست و پنجه نرم میکند، نیکل، قلع و مس وضعیت وخیمتری دارند.
براین اساس در معاملات نهم اکتبر هر تن مس با ۱۰۳دلار کاهش قیمت، ۵هزار و ۴۰۲دلار معامله شد. خرید نقدی این کالا نیز ۵هزار و ۴۰۱دلار بود. قلع با ۵۲۵دلار کاهش ۱۵هزار دلار معامله شد. خرید نقدی آن ۱۴هزار و ۹۵۰ دلار بود. نیکل ۵۶۰دلار کاهش یافت و ۱۲هزار و ۸۵۰ دلار معامله شد. خرید نقدی آن ۱۲هزار و ۸۴۵دلار بود. آلیاژ آلومینیوم ۵۰دلار کاهش یافت و با نرخ یکهزار و ۸۲۰ دلار و ۵۰ سنت داد و ستد شد. خرید نقدی این فلز یکهزار و ۸۲۰دلار بود. آلومینیوم ۲هزار و ۲۴۰دلار معامله شد که در مقایسه با روز قبل ۳۲دلار کاهش داشت. روی ۴۵دلار کاهش یافت و هر تن با نرخ یکهزار و ۴۶۰دلار داد و ستد شد. خرید نقدی آن نیز یکهزار و ۴۵۹دلار و ۵۰سنت بود.
در معاملات 9 اکتبر فلز سرب ثابت ماند و با نرخ یکهزارو 605دلار معامله شد.
در روز نهم اکتبر مجموعا ۸۰هزارو ۹۸۰تن آلیاژ آلومینیوم یک میلیونو۳۹۴هزارو ۵۲۵تن آلومینیوم، ۲۰۹هزارو ۳۰۰تن مس، ۶۳هزارو ۱۷۵تن سرب، ۵۴هزار و ۹۶۶تن نیکل، ۵هزار و ۵۰۰تن قلع و ۱۶۶هزارو ۸۰۰تن روی در انبارهای بورس فلزات لندن وجود داشت که از این مقدار، ۸۰هزارو ۸۲۰تن آلیاژ آلومینیوم، یک میلیون و ۳۷۷هزارو ۳۲۵تن آلومینیوم، ۲۰۳هزارو ۵۰۵ تن مس، ۵۹هزارو ۹۲۵تن سرب، ۵۳هزارو ۹۲۸تن نیکل، ۵هزارو ۴۵تن قلع و ۱۶۱هزارو ۳۷۵تن روی معامله شد.
ارسال نظر