در گفتوگو با مدیرعامل فولاد البرز مطرح شد
«مالیات بر ارزش افزوده» مهمان ناخوانده بازار آهن
گروه بورس کالا- با اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده تولیدکنندگان فولاد بخشخصوصی، وارد مرحلهای تازه شدند، این دسته از تولیدکنندگان که بخش اعظم مواد اولیه (شمش فولاد) خود را از خارج وارد میکنند از این پس باید ۷درصد عوارض برای واردات شمش فولاد پرداخت کنند که این تعرفه شامل... ۴درصد عوارض واردات و ۳درصد تجمیع عوارض که همان مالیات بر ارزش افزوده است، میباشد. قانون جدید مالیات بر افزوده در شرایط کنونی که فولادسازان بخشخصوصی برای رهایی از ورشکستگی تلاش میکنند به عنوان معضل جدید وارد خانواده فولادسازان ایرانی شده است.
طرح مالیات بر ارزش افزوده شکست میخورد
حسن مصیبزاده مدیرعامل فولاد البرز با بیان این مطلب افزود: براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده از این پس خریدار باید ۳درصد به عنوان مالیات به تولیدکننده آهنآلات بدهد و در شرایط کنونی که قیمت آهن در ایران متغیر و بیثبات است این طرح با شکست مواجه میشود؛ چرا که مصرفکننده دائما با قیمتهای متغیر روبهرو است و دریافت مالیات از خریدار مشکل میشود.
وی اظهار داشت: طرح مالیات بر ارزش افزوده در سه سال پیش برای ۲۵۰ تا ۳۰۰ صنف تولیدی اعمال شد، اما به دلیل ناموفق بودن آن دوباره تولیدکنندگان معاف از پرداخت ۳درصد شدند.
وی گفت: اول مهرماه، شرکت فولاد البرز برای واردات ۲۷۰۰تن شمش فولاد ۹۰میلیون تومان بابت طرح مالیات به ارزش افزوده عوارض پرداخت کرد که اگر ۴درصد عوارض واردات شمش را هم در نظر بگیریم مجموع پرداختی شرکت برای واردات این مقدار شمش به ۲۷۰میلیون تومان میرسد.
مدیرعامل فولاد البرز اظهار داشت: پرداخت ۲۷۰میلیون تومان عوارض برای واردات ۲۷۰۰ تن شمش فولاد در شرایط کنونی که قیمتهای روند نزولی دارد تولید میلگرد را غیراقتصادی میکند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت البرز ۲۷۰۰تن شمش فولاد را دو ماه پیش ۱۱۰۰ دلاردر هر تن خرید که اگر هزینه ترخیص، حمل و تبدیل را ۱۵۰تومان در نظر بگیریم قیمت تمام شده تولید میلگرد کیلویی ۱۲۵۰تومان میشود در صورتی که قیمت این کالا هم اکنون در بازار کیلویی ۹۵۰تومان است به عبارتی شرکت برای تولید ۲۷۰۰تن میلگرد از طریق شمش وارداتی با در نظر گرفتن ۷درصد عوارض باید ۸۰۰میلیون تومان ضرر بدهد.
مدیرعامل فولاد البرز اظهار داشت: در شرایطی که هنوز فرهنگ مالیات بر ارزش افزوده در کشور ایجاد نشده است نباید این طرح اجرایی شود.
پیشبینی بازار فولاد
مصیبزاده خاطرنشان کرد: به دلیل پایین آمدن قیمت نفت و کاهش تقاضا برای فولاد، قیمت آهنآلات سقوط کرده است.
وی گفت: قیمت آهنآلات متعادل شده و تقریبا به کف رسیده است و پیشبینی میشود نهایتا ۱۰۰ تا ۵۰دلار قیمتها پایین آید.
مدیرعامل فولاد البرز اظهار داشت: عدم اجرای پروژههای دولتی کمک موثری به رکود بازار آهنآلات کرده است.
تسهیلات بانکها نباید سه قفله شوند
مدیرعامل فولاد البرز در ادامه افزود: در شرایط کنونی که کشور با کمبود شمش فولاد مواجه است نباید بانکها به طرحهای فولادی تسهیلات ندهند.
وی اظهار داشت: طرح فولاد گمبرون که هدف از اجرای آن تولید ۲میلیون تن شمش فولاد است به دلیل سه قفله شدن بانکها و فقدان وام با کندی اجرا میشود.
مالیات بر ارزش افزوده باعث رونق بورس کالا میشود
از سوی دیگر حسین خزنی خرازی، دبیرکل کانون کارگزاران بورس، در گفتوگو با ایسنا، به جلسه سازمان امور مالیاتی با مسوولان بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در این جلسه که با حضور مسوولان سازمان بورس، شرکت بورس، شرکت بورس کالا، شرکت سپردهگذاری مرکزی و شورای کانون کارگزاران به منظور بررسی مالیات بر ارزش افزوده سهام برگزار شد مقرر شد که سازمان بورس، شرکت بورس، شرکت بورس کالا، شرکت سپردهگذاری مرکزی و کارگزاران، هرگونه درآمدی که از محل خدمات و کارمزد دارند باید سه درصد به آن اضافه کرده و از مشتریان دریافت کنند و در مقاطع سه ماهه به حساب سازمان مالیاتی به عنوان مالیات بر ارزش افزوده واریز کنند.
وی به نحوه اجرای این طرح اشاره و عنوان کرد: مقرر شد مالیات بر ارزش افزوده سازمان بورس، شرکت بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی را به طور سیستماتیک شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام دهد و در مورد کارگزاران نیز شرکت سپردهگذاری مرکزی بعد از انجام محاسبات در اعلامیه خرید و فروش منظور کرده، ولی کسب کردن آن برعهده خود کارگزاران است.
عضو هیات مدیره شرکت بورس کالا عنوان کرد: در بورس کالا نیز تمام معاملات فروش کالا مشمول این سه درصد بوده و هر گونه درآمدی که شرکت بورس کالا و کارگزاران کالایی دارند مشمول این سه درصد است اما نحوه محاسبه و جمع آوری آن در جلسه آتی که مسوولان مالیاتی با مدیران شرکت بورس کالا برگزار میکنند، تعیین میشود.
مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی در ادامه اظهار کرد: به دلیل اینکه در بورس کالا تاریخ عقد قرارداد و تاریخ تحویل کالا و صورتحساب ممکن است متفاوت باشد بنابراین نحوه دریافت و چگونگی واریز و جزئیات آن در جلسات آتی تعیین میشود. وی عنوان کرد: فعالان اقتصادی که در حال حاضر مشمول مالیات هستند و در آینده هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشوند هرگونه پرداختی که به کارگزاران و شرکت بورس انجام دهند جزو اعتبارات مالیاتی آنها محسوب میشود و حتی اگر مابهالتفاوت منفی شد مقام مالیاتی به فرد پرداختکننده باز میگرداند. وی یکی از مشکلات بورس کالا را مسکوت بودن مالیات دانست و یادآور شد: از سالهای گذشته همواره این بحث مطرح بود که مقام مالیاتی یا بورس کالا را از مالیات معاف کند یا رقم خاصی را منظور کند، زیرا بسیاری از فعالان که وارد میدان نمیشدند نگران این بودند که شناسایی شده و مالیات سنگین از آنها اخذ شود در صورتی که اگر سه درصد ثابت شود بسیاری از فعالان بزرگ، تجار و واردکنندگان کالا با خیال راحت میتوانند این هزینهرا پذیرفته و وارد بورس شوند. خرازی اعلام کرد: در نظر گرفتن مالیات باعث رونق محصولات کشاورزی در بورس میشود، زیرا بخش کشاورزی عادت کرده بود که بدون حساب و ثبت معاملات تجاری را انجام میداد و این یکی از موانع رشد بخش کشاورزی بود در صورتی که اگر بدانند که مالیات سه درصد بوده هیچ مالیات دیگری اخذ نخواهد شد در دراز مدت باعث رونق محصولات کشاورزی میشود. وی به اجرای مالیات بر ارزش افزوده از اول مهر اشاره کرد و گفت: فواصل پرداخت آن سه ماهه است و تا پایان آذر ماه باید محاسبه کرده و در ۱۵ روز اول هر فصل این مالیات پرداخت شودریال بنابراین کارگزاران و فعالان سه ماه فرصت دارند که سیستمهای خود را تصحیح کرده و از اول مهر محاسبات خود را انجام دهند و تا ۱۵ دی پرداخت کنند. خرازی عنوان کرد: البته ممکن است برنامه ریزی نرم افزارهای شرکتهایی که به کارگزاریها سرویس میدهند و خود شرکت سپردهگذاری مرکزی دو هفته به طول بیانجامد ولی از زمانی که برنامه اجرا شود از اول مهرماه محاسبه میشود.
ارسال نظر