عضو هیاتمدیره بورس کالا هشدار داد
احتمال تعویق توسعه طرحهای فولادی
با تداوم روند کاهش قیمت فولاد در بازار نیاز به یک بسترسازی مناسب برای هدایت این روند به سمت یک جریان منطقی حس میشود.
آزاده حسینی
با تداوم روند کاهش قیمت فولاد در بازار نیاز به یک بسترسازی مناسب برای هدایت این روند به سمت یک جریان منطقی حس میشود. همانطور که در دوره افزایش قیمتها این نیاز وجود داشت و دولت نیز برای ممانعت از روند افزایشی قیمتها در بازار داخل در ابتدای سال راهکارهایی اندیشید که در حفظ و برگشت تعادل بازار بیتاثیر نبود، اما سقوط یکباره قیمتها برای همه دور از انتظار بود و در شرایطی که همه فعالان بازار منتظر بازگشت تعادل بازار بودند، اما تداوم روند کاهش فضای گنگی را بر بازار تحمیل کرده و در واقع جو دادوستد در بازار مسموم شده و فعالان با نگرانی بابت آینده و پایین آمدن بیشتر قیمتها دست از خرید و فروش کشیدهاند.
همچنین روند نزولی قیمتها در بازارهای جهانی نیز جو منفی حاکم بر بازار را تشدید کرده و در دادوستد بازار اختلال ایجاد کرده است. از اینرو در شرایط فعلی حضور مجدد دولت برای کنترل و ساماندهی بازار احساس میشود. رضا زائرحیدری، عضو هیاتمدیره شرکت بورس کالا و کارشناس بازار فولاد درخصوص وضعیت کنونی حاکم بر بازار و راههای برونرفت از وضعیت فعلی چنین گفت: درحالحاضر همه فعالان بازار در انتظار به سر میبرند و بازار به یک حالتی رسیده که احتیاج به حمایت دارد و در شرایط فعلی همه کشورهای تولید کننده فولاد از صنعت داخلی خود حمایت میکنند.
وی تصریح کرد: درحالحاضر چین و اوکراین و بسیاری از کشورها از صنعت فولاد خود حمایت میکنند، اما صنعت فولاد کشور ما در شرایط فعلی حالت بیدفاعی به خود گرفته است.
حیدری اظهار داشت: در شرایط فعلی شرکتهای فولاد که به تازگی به بخش خصوصی واگذار شدهاند یا در آستانه خصوصیسازی قرار دارند، بهتر است بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون شرکتهای فولادی باتوجه به روند صعودی قیمتها و رشد تقاضا، برای تامین نیاز داخل از صادرات طی این مدت صرفنظر کرده و از همینرو ارزآوری آنها نیز به شدت محدود شده است.
وی ادامه داد: با ارزآوری محدود واحدهای فولادسازی برنامه توسعه شرکتها به تعویق افتاده و این درحالیاست که باتوجه به حذف یارانهها باید ساختارهای خود را اصلاح کرده و بهبود ببخشند.
حیدری تاکید کرد: باتوجه به فشار زیادی که به فولادسازان از ابتدای سال تاکنون وارد آمده، نیاز به حمایت از آنها بیش از پیش حس میشود.
این کارشناس بازار فولاد ادامه داد: اعمال سیاستهای انقباضی بانک مرکزی همچنین در سالجاری باعث شده تا فولادسازان نتوانند از تسهیلات مالی بانکها بهرهای ببرند.
این درحالیاست که بسیاری از کشورها مانند اوکراین و چین برای گذار از بحران فعلی به فولادسازان و فعالان بازار تسهیلات مالی ارائه میدهد در حالیکه در ایران تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
ارسال نظر