مترجم: زهرا سلیمی
موسسه بین‌المللی آهن و فولاد (IISI) طی گزارشی به روند تولید فولاد خام جهان از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۷ پرداخته است.

براساس این گزارش، تولید فولاد از 595میلیون تن سال 1970 به یک میلیارد و 344میلیون تن در سال 2007 رسید، به عبارتی تولید این محصول در جهان طی 37سال 749میلیون تن رشد داشت.
موسسه بین‌المللی آهن و فولاد (IISI) یکی از بزرگ‌ترین و فعال‌ترین موسسات صنعتی جهان است. این موسسه در حدود ۱۸۰ تولیدکننده فولاد (شامل ۱۹ شرکت از ۲۰ شرکت بزرگ فولاد دنیا)، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقات فولاد را تحت‌پوشش قرار دارد.
اعضای این موسسه (به غیر از چین) حدود 75درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.
در سال ۲۰۰۷ میلادی ۳/۱میلیارد تن فولاد در جهان تولید شده است. این فلز در صنعت حمل‌و‌نقل، وسایل خانگی، تولید ماشین‌آلات و بخش‌های زیربنایی نیز کاربرد بسیاری دارد.
هر روزه استفاده از فولاد در صنایع مختلف افزایش می‌یابد. بنا به پیش‌بینی IISI تقاضا از طرف بسیاری از کشورهای جهان در این دهه رشد خواهد کرد که کشورهای در حال توسعه در صدر این کشورها خواهند بود. چشم‌انداز مصرف فولاد در سال 2008 میلادی نشان‌دهنده رشد جهانی 3/6درصدی بازار تقاضای فولاد را نشان می‌دهد (کشورهای بریک Bric که شامل برزیل، روسیه، هند و چین می‌شوند در صدر متقاضیان این فلز قرار دارند.)
به هر حال می‌توان گفت که فولاد مهم‌ترین، جدیدترین، قابل‌بازیافت‌ترین و بادوام‌ترین ماده در قرن ۲۱ می‌باشد. این محصول اکنون در صنایع گوناگون به صورت پیشرفته‌تر به‌کار برده می‌شود. مثلا ۶۰درصد از فولاد فوق سختی که امروزه در صنایع خودروسازی استفاده می‌شود، ۱۰سال پیش وجود نداشت.
همچنین صنعت فولاد موجب جذب جوانان تحصیل کرده می‌شود. آموزش‌ کارکنان آینده بخش فولاد در جهان یکی از اهداف IISI است.
آهن‌قراضه کالای بسیار با ارزشی است زیرا بدون نیاز به یارانه و قوانین خاصی به راحتی بازیافت می‌شود. در سال ۲۰۰۷، ۴۸۲میلیون متریک تن آهن قراضه در جهان مصرف شده است.
برخی از دولت‌ها هنوز از کارخانه‌های فولاد کشورشان حمایت می‌کنند و به آنان یارانه اختصاص می‌دهند، در حالی که دیگر احتیاجی به این کار نیست. فولاد یک صنعت پررونق است و تنها چیزی که نیاز دارد نوآوری و بالا بردن کیفیت است.
IISI در تلاش است تا کشورها را وادار کند تحریفات موجود در بازار را که باعث رقابت ناسالم می‌شود، از بین ببرند.
امنیت و سلامت
هیچ‌چیز به اندازه امنیت و سلامت کارکنان بخش فولاد اهمیت ندارد. تعهدات و قوانینی که توسط هیات‌مدیره IISI در سال ۲۰۰۶ تایید شده است شامل ۶ اصل مهم می‌باشد:
- باید از هرگونه بیماری و صدمه که در حین کار ایجاد شده است جلوگیری شود.
- مدیریت بخش، مسوول سلامت و امنیت کارکنان می‌باشد.
- آموزش و به‌کارگیری کارکنان اجباری است.
- امنیت و سلامت کارکنان موجب تولید و عملکرد بهتر خواهد شد.
- مسائل امنیتی و سلامت در همه بخش‌ها تحت نظر مدیران باید جدی گرفته شود.
در سال ۲۰۰۸ میلادی، IISI کتابی تحت عنوان اصول ایمنی و سلامت منتشر کرد تا بتواند اعضای خود را بیشتر با این اصول آشنا کند.
البته بهترین کاری که در حیطه امنیت و سلامت می‌توان انجام داد همکاری کشورهای عضو IISI برای ارتقای سطح امنیت و سلامت کارکنان می‌باشد. این موسسه میزان مرگ و میر و آسیب‌های جدی را براساس آمار منتشر شده توسط اعضا، پیگیری می‌کند.
این کار باعث افزایش میزان آگاهی شرکت‌ها و ابداع روش‌های جدید برای آموزش و تغییر فرهنگ نامناسب کارکنان می‌شود.
سیاست‌های مبتنی بر تغییر آب و هوا در IISI صورت جهانی به خود گرفته است. هدف این سیاست‌ها کاهش آلودگی دی‌اکسید کربن در دنیا می‌باشد که فقط با همکاری شرکت‌های فولاد در تمام کشورها امکان‌پذیر می‌باشد.
صنعت فولاد جهان دیدگاه جدیدی در مورد صنعت فولاد جهان را در سال ۲۰۰۸ منتشر کرد. این چشم‌انداز آمار و ارقامی در زمینه آلودگی دی‌اکسید کربن را که توسط شرکت‌های بزرگ فولاد دنیا ایجاد شده است، ارائه می‌دهد. البته این آمار و ارقام فقط در زمینه آلودگی ایجاد شده توسط صنعت فولاد می‌باشد. این امر باعث ایجاد راهکارهای جدید برای کاهش آلودگی توسط این صنعت می‌شود.
42کشور تولیدکننده فولاد خام دنیا در سال 2007 در مجموع یک میلیارد و 344هزار و 200تن فولاد خام تولید کردند. این کشورها در سال 2006 معادل یک‌میلیارد و 250هزار و 700هزار تن فولاد خام تولید کردند.
چین با تولید ۴۸۹میلیون و ۲۰۰هزار تن درصدر تولیدکنندگان فولاد خام دنیا قرار گرفت. ژاپن و آمریکا نیز به ترتیب بر جایگاه دوم و سوم تکیه کردند.
ژاپن طی سال 2007 موفق به تولید 120میلیون و 200هزار تن شده و آمریکا هم 98میلیون و 200هزار تن فولاد خام طی سال 2007 تولید کرد.
ایران نیز با تولید ۱۰میلیون و یکصدهزار تن فولاد خام در رتبه بیستم قرار گرفت.
مجارستان نیز با تولید تنها 2میلیون و یکصدهزار تن فولاد خام به رتبه چهل و دوم تکیه زد.