رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی تشریح کرد
اصلاحات پیشنهادی به دستورالعمل رینگ صادراتی بورس کالا
گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی اصلاحات پیشنهادی این نهاد را جهت تدوین مجدد دستورالعمل اجرایی رینگ صادراتی بورس کالا تشریح کرد.
حمید حسینی، در گفتوگو با خبرنگار ما محور اصلاحات پیشنهاد شده را نحوه صدور مجوز صادراتی و افزایش فرصت تسویه وجوه از سوی خریدار ذکر کرد و گفت: به نظر صادرکنندگان چنانچه خریدار کالاهای صادراتی یک شرکت ایرانی باشد، کارگزار فروشنده باید شرایطی را فراهم سازد که اظهارنامه گمرکی به نام خریدار ایرانی ثبت شود.
وی خاطرنشان کرد: در ماده ۷ دستورالعمل اجرایی رینگ صادراتی چنانچه خریدار تقاضایی نسبت به بازار هدف داشته باشد، باید این تقاضا را از طریق کارگزار خود به اطلاع کارگزار فروشنده برساند که صادرکنندگان معتقدند برای انجام این کار ضربالاجل ۳روز یا یک هفته باید در نظر گرفته شود.
حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: طبق دستورالعمل رینگ صادراتی، معاملات کالاهای صادراتی براساس LOT ۱۰ تنی انجام میشود که حداقل مقدار معامله در هر کالا توسط کارگزار فروشنده در زمان عرضه مشخص میشود، اما پیشنهاد ما بر این است که این رقم از ۱۰ به ۱۰۰ تن تغییر پیدا کند.
وی به ماده ۱۵ آییننامه اشاره کرد که در آن کارگزار خریدار موظف است معادل ۵درصد ارزش ریالی تقریبی مورد معامله را براساس آخرین نرخ معامله از خریدار دریافت و به عنوان سپرده تضمین انجام معامله نگه دارد، اما به پیشنهاد صادرکنندگان این رقم از ۵درصد باید به ۲درصد کاهش پیدا کند.
وی فرصت در نظر گرفته شده برای تسویه نقدی، ریالی و ارزی را ۷ روز ذکر کرد که طبق پیشنهاد صادرکنندگان به عنوان خریداران رینگ صادراتی این فرصت بهتر است به ۱۴روز افزایش پیدا کند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی با اشاره به جریمهای که برای فروشندگانی که از تعهد خود مبنیبر تسویه نقدی ارزی و ریالی و ارسال ضمانتنامه بانکی تخطی کردهاند،در نظر گرفته شد. خاطرنشان کرد: طبق نظر بورس جریمهای معادل ۲۵درصد از ارزش معامله برای حداکثر ۱۴روز باید از سوی فروشنده پرداخت شود. اتحادیه صادرکنندگان به بورس پیشنهاد داده تا این جریمه به صورت روزشمار و تا حداکثر ۱۷روز پرداخت شود.
به گفته حسینی نرخ کشف شده در تالار طبق آییننامه فعلی بدون احتساب پریمیومهای اعلامی توسط فروشنده انجام میشود که به عقیده خریداران و صادرکنندگان، بورس باید کشف نرخ را با احتساب پریمیومهای(هزینههای جانبی و اضافی) اعلامی همچون بستهبندی، حملونقل و خدمات جانبی در نظر بگیرد.
وی تلرانس مجاز برای فروشنده در تحویل کالا را ۳درصد ذکر کرد که طبق آییننامه فعلی ۵درصد اعمال میشود.
حسینی در ادامه درخصوص وضعیت فعلی بازار قیر در بورس کالا و نرخگذاری آن در رینگ داخلی گفت: متاسفانه شهرداریها و وزارت راه موفق شدند قیر را مجددا خارج از رینگ خریداری کنند که به این ترتیب بازار در حال حاضر شفافیت خود را از دست داده است.وی تاکید کرد: با توجه به این اقدام قیمتگذاری در تالار بورس با تناژ پایین انجام میشود که این روش نمیتواند نشاندهنده قیمتهای واقعی باشد.
وی درخصوص افزایش قیمت قیر طی هفتههای اخیر گفت: به محض شکاف قیمت قیر در بازار داخلی و بازار صادراتی کنترل بازار قیر از بین میرود و قاعدتا تداوم آن باعث صادر شدن قیر داخلی به خارج از کشور میشود، اما قیمتهای صادراتی طی این مدت افزایش پیدا کرده و اختلاف فاحشی میان نرخهای داخلی و صادراتی وجود ندارد، بنابراین در حال حاضر چیزی که بیش از همه اهمیت دارد تدوین هرچه زودتر آییننامه رینگ صادراتی است که اتحادیه مصرفکنندگان پیشنهادات خود را به بورس اعلام کرده است.
ارسال نظر