طی ۴ ماه ابتدای سال در مقایسه با سال گذشته صورت گرفت
روند نزولی واردات فولاد به کشور
به طوری که بیشترین کاهش در بخش محصولات طویل شامل تیرآهن بوده که در تیرماه تنها 7هزار و 162تن به کشور وارد شده است، این کاهش در آمار واردات در حالی صورت میگیرد که تعرفهای برای واردات تیرآهن وجود ندارد، اما با این حال کاهش قیمتها در بازار داخلی نسبت به بازارهای جهانی انگیزهای برای تجار جهت واردات ایجاد نکرده و تداوم روند کنونی مطمئنا در نیمه دوم سال به شدت خود را نشان میدهد؛ چرا که در بخش آهن و فولاد نیاز داخلی، حدود دو برابر میزان تولیدات است و تولید داخل جوابگوی میزان تقاضا و مصرف نیست.
روند واردات تیرآهن H نیز که تولید آن در کشور محدود است به کندی انجام شده است. همچنین واردات میلگرد نیز علاوه بر کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل طی ابتدای سال تا تیرماه نیز با کاهش مواجه بوده است.
بهطوریکه رقم واردات تیرآهن که در اردیبهشتماه 300 هزارو 475 تن بوده و در خردادماه به 187هزارو 600 تن و در تیرماه معادل 88 هزارو 441 تن بود.
شمش نیز باوجود ثبات در روند واردات طی سالجاری اما با کاهش ۲۷درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شد.
باوجود رشد قیمت شمش در بازار داخلی نسبت به بازار خارجی و نیاز تولیدکنندگان به این ماده اولیه برای فولادسازی، اما همچنان روند واردات آن نسبت به سال گذشته پایین بوده است.
بهنظر میرسد پایینبودن بهای محصول نهایی در بازار داخلی نسبت به بهای تمامشده محصولات وارداتی از تمایل تجار برای ورود فولاد به کشور کاسته است.
عوامل موثر دیگر در اینمیان شایعات مربوط به افزایش نسبت ریال به ارزهای خارجی، اخبار جسته و گریخته مربوط به واردات 2/2 میلیارد دلاری شمش فولاد موجب ایجاد ابهام درمورد وضعیت آینده بازار فولاد شده است.
ارسال نظر