تشریح نحوه معاملات آتی شمش طلا

بورس‌نیوز- همگام با توسعه و پیشرفت بازار‌های مالی در جهان، ابزارهای جدید معاملاتی متناسب با این بازار‌ها به‌وجود آمده است که از آن جمله می‌توان به معاملات آتی، اختیار معامله و ... اشاره کرد.

این روند در کشور ما که به‌عنوان یکی از کشور‌های در حال توسعه به‌شمار می‌آید نیز مشاهده می‌شود و با رشد و گسترش بازار‌های مالی ابزارهای متناسب با آن نیز به‌وجود می‌آید، هر چند این روند از سرعت بسیار خوبی برخوردار است، اما به‌نظر می‌رسد با گذشت زمان شاهد جایگزینی سریع‌تر ابزار‌های معاملاتی جدید، به جای ابزار‌های سنتی خواهیم بود البته برای رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه نیازمند سیستم‌سازی‌های مناسب هستیم.

در همین راستا طی ماه‌های اخیر شاهد راه‌اندازی یکی از این ابزار‌های مالی جدید با عنوان معاملات آتی در بورس کشور بودیم.

در همین زمینه و برای مشخص شدن وضعیت اینگونه از معاملات که کارگزاری سهم آشنا مجری آن است خبرنگار بورس نیوز طی گفت‌وگویی با شهریار شهمیری از مدیران این کارگزاری در مورد نحوه انجام این معاملات به طرح سوالاتی پرداخته است.

شهمیری در مورد نحوه انجام این معاملات گفت: این نوع معاملات ارزش خود را از قیمت پایه می‌گیرد و در حال حاضر معاملات آتی برای شمش طلای یک انسی انجام می‌پذیرد.

به این نحو که برای انجام این معاملات خریدار وجه تضمین آن را که برای شمش طلای یک انسی معادل ۱۵‌درصد از قیمت پایه آن است نزد اتاق معاملات پایاپای بورس قرار می‌دهد و در مرحله بعد مشتریان با مراجعه به کارگزاری و دریافت کد و افتتاح حساب جدید مورد بورس به انجام معاملات آتی می‌پردازند. همچنین مشتریان با امضای بیانه ریسک، ریسک کار خود را به عهده می‌گیرند. سود و زیان روزانه قراردادهای آتی بر اساس حجم و قیمت در پایان هر روز محاسبه می‌شود و درصورت کسر ۴۰‌درصد از مبلغ ودیعه گذاشته شده و دوباره باید نسبت به شارژ آن برای ادامه کار اقدام کنند.

شهمیری در مورد میزان استقبال از این طرح گفت: این نوع معاملات از ابتدای تیرماه آغاز شده و به نظر می‌رسد با گذشت زمان این نوع معاملات نیز جای خود را باز کرده و با استقبال خوبی مواجه شود.

وی در پایان با استقبال از شروع معاملات توسط بورس کالا گفت: سه دسته از افراد می‌توانند در این معاملات به فعالیت بپردازند؛ دسته اول افرادی که پوشش‌دهنده ریسک هستند و دسته دوم نوسان‌گیر‌ها و دسته سوم کسانی که از اختلاف نرخ در دو بازار متفاوت استفاده می‌کنند.