۲/۲میلیارد دلار برای ورود مواد اولیه فولاد توجیه ندارد
اختلاف نظر بر سر واردات شمش فولاد
گروه بورس کالا - بر اساس توافق اخیر بین بانک ملت، بورس کالا و وزارت بازرگانی مقرر شد تا ۲/۲میلیارد دلار برای تامین مواد اولیه (شمش فولاد) فولادسازان خصوصی اختصاص یابد، در این ارتباط اختلاف نظری در مورد اجرای این مهم بین بخشخصوصی و... دولت به وجود آمده است، به طوری که محمد احرامیان مدیرعامل فولاد یزد، اختصاص تسهیلات ۲/۲میلیارد دلاری را به صنعت فولاد برای واردات مواد اولیه غیرقابل توجیه دانست؛ اما از سوی دیگر رییس اتحادیه آهنفروشان اختصاص این رقم را برای تقویت فولادسازان بخشخصوصی مهم توصیف کرد.
محمد آزاد در این خصوص گفت: برای تقویت بخش خصوصی و فعالیت حداقل ۷۰درصد ظرفیت تولیدکنندگان، وزارت بازرگانی و وزارت صنایع در تابستان سال جاری ۲/۲میلیون تن شمش آهن وارد میکنند.
آزاد در خصوص تحولات بازار آهن اظهار داشت: در حال حاضر تحولات بازار آهن وابسته به عرضه و تقاضا است و فکر نمیکنم تا یک ماه آینده بازار آهن تغییرات کاهشی داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال در خصوص اینکه در حال حاضر در فصل ساختوساز قرار داریم و باید به خاطر تقاضای زیاد افزایش قیمت وجود داشته باشد گفت: برای تقاضای بازار مشکل عرضه نداریم و آهن مورد نیاز ساخت و ساز تابستان از دو ماه قبل تهیه شده است، اما برای برخی از طرحهای عمرانی هنوز تقاضای آهن در بازار وجود دارد ولی با توجه به نزدیکی به ماه مبارک رمضان به نظر میرسد برخی امور مربوط به ساخت و ساز کاهش پیدا کند.
وی در خصوص واردات آهن گفت: از اسفند سال گذشته تاکنون در حال واردات آهن هستیم، ولی طبق برنامهریزی که در دولت و توسط وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی صورت گرفته در تابستان سال جاری ۲/۲ میلیون تن شمش آهن به عنوان مواد اولیه تولیدکنندگان و بخش خصوصی وارد میشود.
وی افزود: با واردات ۲/۲میلیون تنی شمش آهن بخش خصوصی تقویت شده و حداقل با ظرفیت ۷۰درصدی فعالیت میکنند؛ چرا که در حال حاضر بخش خصوصی با ظرفیت زیر ۵۰درصد فعالیت میکند.
آزاد در پاسخ به این سوال در خصوص ورود چند محموله فولاد چینی غیر استاندارد به بازار اظهار داشت: محصولات چینی در بازار فراوان است اما اگر محمولهای غیراستاندارد باشد گمرک اجازه ورود آن محصول را نمیدهد.
اختصاص تسهیلات ۲/۲میلیارد دلاری به صنعت فولاد توجیه ندارد
مدیرعامل شرکت نورد فولاد یزد گفت: اختصاص تسهیلات ۲/۲میلیارد دلاری به صنعت فولاد جهت واردات مواد اولیه توجیه اقتصادی ندارد.
سید محمد احرامیان با اشاره به تعیین تعرفه ۲۵درصدی صادرات بیلت از چین توسط دولت این کشور گفت: عوارض صادرات میلگرد از این کشور نیز بین ۱۰ تا ۱۵درصد است و هماکنون هر تن میلگرد در چین حدود ۸۰۰دلار قیمت دارد که با احتساب عوارض ۱۰درصدی به حدود ۹۰۰دلار میرسد و با در نظر گرفتن هزینه حمل این کالا، هر تن میلگرد حدود هزار و ۲۰دلار به ایران وارد میشود.
به گفته وی هر تن بیلت نیز در چین حدود ۷۰۰دلار قیمت دارد و با احتساب عوارض صادرات و هزینه ۱۱۰دلاری حمل، هر تن بیلت به قیمت هزار و ۱۰۰دلار به کشورها وارد میشود و به این ترتیب برای کسی صرفه ندارد که به واردات بیلت و تولید میلگرد اقدام کند.
مدیرعامل شرکت نورد فولاد یزد با اشاره به تصمیمگیری صورت گرفته برای اختصاص ۲/۲میلیارد دلار به واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد تصریح کرد: دولت این تسهیلات را در اختیار فولاد سازان قرار میدهد تا به تولید اقدام کنند در حالی که با توجه به شرایط فعلی تولید صرفه اقتصادی ندارد مگر اینکه موانع تعرفهای برای واردات فولاد وضع شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تسهیلات پرداختی به فولادسازان به جای بیلت صرف واردات میلگرد شود، گفت: چنین چیزی امکان ندارد زیرا تعرفه مواد اولیه و بیلت در گمرک مشخص است به طوری که تعرفه واردات بیلت ۴درصد و میلگرد ۱۰درصد لحاظ میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر سالانه ۱۰میلیون تن فولاد در کشور تولید و ۱۱میلیون تن فولاد نیز به کشور وارد میشود و به همین دلیل قیمت فروش تولیدات داخلی نیز باید به نسبت قیمتهای جهانی تعیین شود.
وی افزود: شرکتهای داخلی تولید کننده شمش فولاد هر کیلو سنگآهن را به قیمت حدود ۵۶تومان خریداری میکنند در حالی که قیمت جهانی هر کیلو سنگآهن حدود ۱۵۰تومان است و به این ترتیب معدنکاران ایرانی ۱۰۰تومان در فروش هر کیلو سنگآهن ضرر میکنند در حالیکه اگر سنگآهن داخلی نیز به قیمت جهانی فروخته شود عدهای به واردات سنگآهن اقدام خواهند کرد و کمبود فولاد داخلی نیز جبران خواهد شد.
احرامیان ادامه داد: تاکید بر ارزان فروشی سنگآهن یا به این دلیل است که فولاد سازان میخواهند سود خود را بالا نگه دارند و یا اینکه آنقدر ضرر ده هستند که میخواهند با خرید سنگآهن ارزان قیمت، زیان خود را جبران کنند.
وی با بیان اینکه هماکنون تولید بیلت به قیمت ۵۰۰تومان با استفاده از سنگآهن ۲۰۰تومانی در کشور امکانپذیر است گفت: در صورت تقویت معادن سنگآهن میتوانیم تولید شمش فولاد را در کشور افزایش دهیم تا میزان تولید محصولات فولادی نیز با رشد همراه باشد.
ارسال نظر