گروه بورس کالا - به دنبال مشکلات ایجاد شده در تامین برق شرکت دولتی آلومینیوم چین در استان شانگهای قیمت این کالا روند صعودی را از ابتدای هفته جاری آغاز کرده است.

مشکل تامین برق برای تولیدکنندگان آلومینیوم در بیشتر کشورها به حدی جدی شده که فعالان بازار اعتقاد دارند مشکل مذکور مهم‌ترین عامل در بالا رفتن قیمت این فلز در آینده خواهد بود. ابتدای سال جاری میلادی برخی کارشناسان بازار حتی پیش‌بینی کرده بودند نرخ این کالا به ۴هزار دلار نیز می‌رسد.

گفته می‌شود هزینه تامین برق در حدود ۳۰ تا ۴۰درصد از هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم را شامل می‌شود و به همین منظور دولت چین در این هفته به تولیدکنندگان آلومینیوم در استان شانگهای دستور داد که با کاهش تولید خود، امکان عرضه برق به فعالیت‌های کشاورزی این منطقه را بدهند.

کارشناسان بازار فلزات اعتقاد دارند که مشکل تامین برق مساله‌ای نیست که در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت قابل حل باشد و روند قیمتی این فلز در ماه‌های پیش رو به شدت تحت تاثیر این مشکل قرار خواهد داشت.

در همین راستا آخرین نرخ آلومینیوم در بورس‌فلزات لندن ، از ۳هزار و ۷۷دلار ۹ جولای به ۳هزار و ۲۷۱دلار و ۵۰سنت در ۱۰ جولای رسید.خرید نقدی این فلز هم با همین مقدار افزایش ۳هزار و ۲۷۱دلار معامله شد.

در این روز فلز روی بعد از مدت‌ها با یک جهش قابل توجه بالاخره رشد کرد و به نرخ یک‌هزار و ۹۲۱دلار رسید که در هر تن ۱۲۲دلار و ۵۰سنت رشد نشان می‌داد.

در این روز نرخ تمامی فلزات رشد پیدا کرد که دامنه این نوسان از ۶۰ تا ۱۳۷۰دلار بود.

بر این اساس نرخ آلیاژ آلومینیوم با ۶۰دلار رشد به ۲هزار و ۶۹۰ دلار رسید. خرید نقدی این فلز ۲هزار و ۶۷۰ دلار بود.

سرب با ۱۹۵ دلار رشد یک هزار و ۹۰۲ دلار معامله شد. خرید نقدی آن ۱۹۰۰ دلار ثبت شد.

نیکل در هر تن ۱۳۷۰ دلار رشد کرد و با نرخ ۲۱هزار و ۸۸۰ دلار معامله شد. خرید نقدی این فلز ۲۱هزار و ۸۷۵ دلار بود.

قلع در این روز ۱۰۵ دلار رشد کرد و ۲۳هزار و ۲۰۰ دلار قیمت خورد. خرید نقدی این فلز ۲۳هزار و ۱۷۵ دلار بود.

موجودی فلز در بورس فلزات لندن در این تاریخ ۴۶هزار و ۲۰ تن آلیاژ آلومینیوم، یک میلیون و ۸۸هزار و ۶۷۵ تن آلومینیوم و ۱۲۴هزار و ۸۵۰ تن مس، ۱۰۱هزار و ۱۷۵ تن سرب، ۴۶هزار و ۶۸۶ تن نیکل، ۶هزار و ۵۴۵ تن قلع و ۱۵۱هزار و ۴۵۰ تن روی بود که از این مقدار ۴۵هزار و ۵۴۰ تن آلیاژ آلومینیوم، یک میلیون و ۶۳هزار تن آلومینیوم، ۱۱۹هزار و ۲۲۵ تن مس، ۹۱هزار و ۵۰۰ تن سرب، ۴۳هزار و ۸۱۸ تن نیکل، ۵هزار و ۲۵۵ تن قلع و ۱۴۴هزار و ۶۰۰ تن روی معامله شد.