مدیرعامل ذوبآهن اصفهان:
قیمت آهنآلات لحظهای رشد میکند
گروه بورس کالا-روز پنجشنبه مدیر مسوول و مدیران و تعدادی از خبرنگاران روزنامه دنیای اقتصاد از خطوط تولید، کوره بلند شماره سه و طرح زیستمحیطی ذوباصفهان دیدن کردند.
در جریان این بازدید مهندس سبحانی، مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها، پاسخ داد.
وی شرکت ذوبآهن اصفهان را بزرگترین تولیدکننده مقاطع ساختمانی در ایران دانست و گفت: از همین رو عملکرد این شرکت در بازار آهن بسیار تاثیرگذار است و حتی با وجود اضافه شدن واحدهای تولیدی بخش خصوصی اما باز هم ذوبآهن تاثیرگذاری خود را دارد و بازار نسبت به عملکرد ذوبآهن حساسیت نشان میدهد.
وی با اشاره به رکورد تولید در ذوبآهن طی ۳ماه ابتدای سال جاری گفت: با وجود تعمیرات بخشهایی از کارخانه اما به دلیل نیاز بازار، این شرکت با تمام قوا به تولید ادامه داده و همین موضوع باعث شده است طی ۳ماه ابتدای سال با تولید ۷۳۰هزار تن رکورد جدیدی ثبت کند.
وی تصریح کرد: با احتساب ۴فصل سال اگر این رقم تولید ۳ماه را ضرب در ۴ کنیم تا پایان سال حدود ۳میلیون تن تولید خواهیم داشت که بخش عمدهای از آن با مواد اولیهای که خود تولید میکنیم محقق شده و مابقی مواد اولیه را برای تولید محصول نهایی از خارج وارد میکنیم.
وی رقم واردات شمش را برای سال جاری حدود ۸۰۰هزار تن اعلام کرد و اظهار داشت: اما با راهاندازی کوره بلند شماره ۳ به تدریج واردات شمش به ذوبآهن اصفهان کمتر شده و متوقف میشود.
وی همچنین با اشاره به تولید فولاد خام ذوبآهن طی ۳ ماه ابتدای سال گفت: رقم تولید فولاد خام طی فصل بهار معادل ۵۰۰ هزار تن بود که طبق برنامه بوده و این با تلاش کارگران ذوبآهن میسر شده است.
سبحانی بازسازی برخی کورههای ذوبآهن را یکی از بزرگترین پروژههای تعمیرات این شرکت دانست و گفت: برای اجرای طرح توازن و راهاندازی کوره بلند شماره ۳ احتیاج به تعمیرات در بخشهای مختلف ذوبآهن داریم که تعمیر هر واحد حدود ۲ ماهونیم الی ۳ ماه زمان میبرد، اما این بازسازیها طوری برنامهریزی شده که به تولید آسیب نرساند.
وی طرح توازن را یکی از عظیمترین پروژههای ذوبآهن دربخش توسعه این شرکت دانست و گفت: طرح توازن در ۵ بخش در حال اجرا است که مهمترین آن طرح کوره بلند شماره ۳ است که طی سه ماه آینده راهاندازی میشود.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح ظرفیت چدن مذاب یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش یافته و به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن میرسد.
سبحانی افزود: طرح آگلومراسیون نیز با ظرفیت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن تا پایان سال نصب شده و واحد ککسازی نیز با ظرفیت ۹۰۰ هزار تن کک از ذغالسنگ تولید میشود که این طرح نیز تا اواسط سال آینده اجرایی میشود.
وی خاطرنشان کرد: ذوبآهن همواره در تامین برق خودکفا بوده و برای اجرای طرح توازن نیز نیروگاه ۱۱۰ مگاواتی خود را تا پایان سالجاری راهاندازی میکند، همچنین واحد تاسیسات جانبی نیز که خدمات دهنده طرحهای ذکر شده است تا نیمه اول سال آینده راه میافتد.
وی برآورد هزینه اجرای طرح توازن را ۳۶۰میلیون دلار دانست و گفت: علاوه برآن ۳۰۰میلیارد تومان نیز هزینه ریالی برای اجرای این طرح شده و پیشرفت پروژه ۷۳درصد بوده و کوره بلند شماره ۳ نیز ۹۳درصد پیشرفت داشته است.
وی واردات شمش را برای ذوبآهن طی ۳ ماه ابتدای سالجاری، حدود ۵۵هزار تن دانست و افزود: طی این مدت برای تولید محصول نهایی از کشورهای چین و آسیای میانه مجبور به واردات ۵۵ هزار تن شمش فولاد با نرخهای بین ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در هر تن شدیم.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اظهار داشت: کل شمش فولاد وارداتی به خاورمیانه معادل ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده که بخش عمده آن از چین و کشورهای آسیای میانه انجام شده است که رقم واردات نسبت به سال گذشته به شدت کاهش پیدا کرده و دلیل آن نیز راهاندازی واحدهای نوردی در کشورهای صادرکننده شمش است.
وی افزود: صادرات شمش به تازگی از سوی کشورهای تولیدکننده آن محدود شده است و گاهی این محدودیت به جایی میرسد که نرخ شمش تا حد محصول نهایی افزایش مییابد.
سبحانی تصریح کرد: رشد قیمت مواد اولیه فولاد به عوامل متعددی بستگی دارد که میتوان از رشد نرخ انرژی، افزایش قیمت مواد اولیه و روی آوردن کشورهای نفتخیز و حاشیه خلیجفارس به ساختوساز و استفاده چین از محصولات فولادی تولید خود به دلیل بازیهای المپیک و تغییر نرخ دلار به یورو نام برد.
وی ادامه داد: شرایط بازار به گونهای شده است که نرخها لحظهای رشد مییابند و هر لحظه شرایط تازهای به وجود میآید و با وجود کشورهای عربی که حاضر هستند فولاد را به هر قیمتی بخرند، قیمت شمش فولاد در منطقه به ۱۳۴۰ دلار رسیده است.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان به تمایل یک شرکت روسی برای خرید سهام ذوبآهن اصفهان اشاره کرد و گفت: به زودی ۱۵ نفر از کارشناسان این شرکت روسی برای بازدید ذوبآهن به ایران میآیند.
وی تشکیل بورس کالا را به منظور حذف رانت در بازار فولاد کشور مهم توصیف کرد و گفت: در سال ۸۲ (قبل از تشکیل بورس فلزات) قیمت محصولات ذوبآهن کیلویی ۲۱۰ تومان درب کارخانه فروخته میشد و دلالان آن را کیلویی ۴۰۰ تومان در بازار غیررسمی میفروختند.اما با تشکیل بورس فلزات شبکه بزرگی در بازار آهن که به رانتخواری عادت کرده بودند به آرامی حذف شدند.
همچنین در پایان این مراسم علیرضا بختیاری، مدیر مسوول دنیای اقتصاد ضمن قدردانی از عملکرد ذوبآهن اصفهان گفت: هدف بازدید از تولیدکنندگان داخلی از جمله ذوبآهن اصفهان آشنایی خبرنگاران با خطوط و حجم تولید در کارخانه میباشد.
وی تشکیل بورس فلزات را به منظور تعیین قیمت واقعی آهنآلات مبتنی بر بازار مهم توصیف کرد و افزود: با تشکیل بورس رانتهای میلیاردی بازار آهن حذف شد.
بختیاری خاطر نشان کرد: دنیای اقتصاد طرفدار اقتصاد رقابتی است و قیمت کالاهای ذوبآهن اصفهان باید در بازار رقابتی تعیین شود.
ارسال نظر