معاون امور تولید وزارت صنایع و معادن خبر داد:
اختصاص وام ارزی به فولادسازان ایرانی برای واردات شمش
گروه بورس کالا: زهرا مسافر- تولیدکنندگان بخشخصوصی فولاد از این پس میتوانند با دریافت وام ارزی نسبت به واردات شمش فولاد مورد نیاز خود اقدام کنند. معاون امور تولید وزارت صنایع و معادن با بیان مطلب فوق گفت: به منظور تامین شمش مورد نیاز کارخانههای بخشخصوصی فولاد و افزایش تولید محصولات نهایی فولادی، کارگروهی متشکل از وزارت بازرگانی، سیستم بانکی کشور و انجمن تولیدکنندگان فولاد و شرکت بورس کالای ایران تشکیل شد که پس از بررسیهای صورت گرفته توسط این گروه و تشکیل جلسات متعدد مقرر شد از محل اعتبارات تخصیص یافته به معضل خشکسالی از سوی مجلس شورای اسلامی مبلغی به این امر اختصاص یابد.
جعفر دانش مارنانی تصریح کرد: تولیدکنندگان بخشخصوصی فولاد میتوانند با استفاده از وام ارزی از سوی بانک ملی (به عنوان بانک عامل) نسبت به واردات و تامین شمش مورد نیاز خود اقدام کنند.
وی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان پس از واردات شمش مورد نیاز خود و تولید محصول نهایی، مکلفند کالای ساخته شده خود را تنها از طریق شرکت بورس کالای ایران عرضه کنند زیرا در این صورت نیازی به وثایق سنگین بانکی نخواهند داشت.
وی اظهار داشت: تولیدکنندگان فولاد بخش خصوصی پس از عرضه و فروش محصولات فولادی ساخته شده خود از طریق شرکت بورس کالای ایران میتوانند نسبت به پرداخت وام خود به سیستم بانکی اقدام کنند.
گفتنی است، تولیدکنندگان فولاد بخش خصوصی این روزها به دلیل کمبود شمش فولاد با حداقل ظرفیت اقدام به تولید میلگرد و تیرآهن میکنند که این مهم در بلندمدت باعث کمبود محصول نهایی فولاد میشود. به نظر میرسد با تصمیم اخیری که برای واردات شمش فولاد صورت گرفته است مشکل کمبود شمش فولادسازان ایرانی برطرف شود.
تیرآهنهای غیراستاندارد در بازار ایران
همچنین رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد از رونق عرضه محصولات فولادی غیراستاندارد چینی در بازار کشور انتقاد کرد.
تقی بهرامی در گفتوگو با فارس گفت: در حال حاضر صادرات محصولات فولادی چین به دلیل رشد نیاز داخلی این کشور متوقف شده است، در عین حال با توجه به سیر صعودی واردات محصولات فولادی طی ماههای گذشته به کشور، هماکنون مقدار زیادی محصولات فولادی نامرغوب چینی در بازارهای داخلی وجود دارد.
وی با بیان اینکه محصولات فولادی چین تحت استاندارد BS انگلیس تولید میشود، تصریح کرد: استانداردهای فولادی بر اساس وضعیت اقلیمی هر کشور تدوین میشوند و به همین دلیل با توجه به اینکه انگلستان کشوری زلزله خیز نیست، تیرآهنهای تولیدی بر اساس استاندارد BS انگلیس دارای استحکام پایینی است که این امر با شرایط ایران سازگاری ندارد.
وی با اشاره به اینکه در هنگام واردات محصولات چینی به کشور هشدارهایی را به مسوولان دادیم و خواستار ممانعت از واردات شدیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر میلگرد و تیرآهنهای چینی با قیمتهایی برابر با دیگر محصولات فولادی موجود در بازار در داخل به فروش میرسند.
بهرامی در ادامه با اشاره به کاهش قیمت محصولات فولادی در کشور طی روزهای اخیر گفت: دلیل این نزول قیمتها، عرضه حجم قابل توجهی تیرآهن و میلگرد موجود در انبار برخی محتکران بود که به دلیل نیازمندی به پول، به عرضه این محصولات در بازار اقدام کردند.
به گفته وی، طی دو هفته اخیر قیمت هر کیلو میلگرد در بازارهای داخلی از یکهزار و ۴۰۰ تومان به یکهزار و۳۲۰ تومان و هر کیلو تیرآهن از بیش از هزار تومان به هزار تومان کاهش یافته است.
رییس انجمن فولاد در پایان با اشاره به اختصاص اعتبار پنج میلیارد دلاری به واردات مواد اولیه لازم برخی صنایع گفت: بخشی از این رقم به واردات مواد اولیه صنعت فولاد اختصاص خواهد یافت تا به این ترتیب امکان فعال شدن مقداری از ظرفیت تولید بخش خصوصی فراهم شود.
ارسال نظر