بنا به گفته یکی از مقامات صنعت مس چین، این کشور در حال بررسی است که آیا تجارت فرآوری کنسانتره مس را از سر بگیرد یا نه که اگر از سر بگیرد، مجالی برای تنفس کارخانه های ذوب خود از دست هزینه های بالای مواد خام خواهد داد و باعث کاهش اختلاف فاحش میان بازارهای داخلی و بین‌المللی خواهد شد. این مقام که از اعضای ارشد موسسه صنعت فلزات غیرآهنی چین است، و نمی خواست که نامی‌از او برده شود، به خبرگزاری اینترفاکس گفت، «بخش‌هایی از دولت مرکزی در حال بررسی این مساله اند که آیا تجارت فرآوری کنسانتره مس می تواند توسط کارخانه های ذوب بزرگ از سر گرفته شود یا نه و امیدواریم که این خط مشی در سال جاری اعلام شود.» به گفته این مقام، موسسه صنعت فلزات غیرآهنی چین پیشنهاد داده است که کارخانه های ذوب بزرگ، که از مجوز انجام اقدامات تامینی بر مبنای تصمیمات بورس فلزات لندن برخوردارند، تجارت فرآوری کنسانتره مس را از سر بگیرند، اما برای فعالیت‌های صادراتی و وارداتی آنها حدودی مشخص شود.

در سال ۲۰۰۶، چین تجارت فرآوری کنسانتره مس که شامل وارد کردن و فرآوری کنسانتره مس و سپس صادر کردن مس پالایش یافته بر اساس نرخ‌های مالیاتی ترجیحی می شد را قدغن نمود. هدف از این قدغن سازی، کنترل توسعه ظرفیت فرآورده های فلزی با مصرف انرژی بالا و ارزش افزوده پایین، و نیز کاستن از آلودگی محیط زیست بود. کارخانه های ذوب چین، بدون اجازه برای تجارت فرآوری کنسانتره مس، مجبور به تحمل هزینه بالای مالیات‌های گوناگون و غلبه بر مشکلات موجود در عرصه قیمت‌ها، هم در رابطه با کنسانتره مس در بازار بین المللی و هم در زمینه مس پالایش یافته در چین هستند.

مقام مزبور افزود: «با از سر گیری تجارت فرآوری کنسانتره مس، ما امیدواریم که شکاف رو به گسترش میان بازارهای داخلی و بین‌المللی تنگ تر شود و در نتیجه مشکلات عملیاتی کارخانه های ذوب، ناشی از هزینه های مواد خام رفع شود.» او معتقد است که شکاف رو به گسترش قیمت مس پالایش یافته در بازار داخلی چین و بازار بین‌المللی عمدتا ناشی از محدودیت صادرات به خاطر مالیات‌های صادراتی بالا و قدغن شدن تجارت فرآوری کنسانتره مس است.

لی یوشنگ، از تحلیلگران Beijing Antaike Information به خبرگزاری اینترفاکس گفت: «از سر گیری تجارت فرآوری کنسانتره مس باعث افزایش چشمگیری در درآمد کارخانه های ذوب نخواهد شد، اما می تواند تفاوت‌ها میان قیمت‌های این فلز در بازار داخلی و بازار بین المللی را کاهش دهد و از مخاطرات تامینی این کارخانه ها که باعث آن همین شکاف رو به گسترش میان قیمت‌ها است، کاهش دهد.» او گفت که در آمدهای کارخانه های ذوب چین تحت تاثیر حق‌العمل‌های پایین آنها برای فرآوری کنسانتره و پالایش و قیمت‌های بالای کنسانتره مس مبتنی بر قیمت‌های مس سه ماهه در بورس فلزات لندن در حال افت است. او افزود: «حتی اگر شکافی هم میان قیمت‌های بازارهای داخلی و بین‌المللی نباشد، کارخانه های ذوب چین باز هم به خاطر حق العمل پایین شان، در اکتساب سود با دشواری روبه‌رو هستند.»

حق العمل، بخش عمده ای از درآمد کارخانه های ذوب را تشکیل می دهد. این حق‌العمل توسط معدنکاران به کارخانه ها پرداخت می گردد و از مبلغ خرید کنسانتره توسط شرکت‌های معدنکاری کسر می شود. قیمت کنسانتره نیز مبتنی بر قیمت مس پالایش یافته است. لئی وانجون، از تحلیلگران اوراق بهادار دیوار بزرگ( Great Wall Securities ) پیش‌بینی کرد که از سرگیری تجارت فرآوری کنسانتره مس، باعث کاهش قیمت این فلز در بورس فلزات لندن شود، چون نتیجه این از سر گیری رشد صادرات مس پالایش یافته از سوی چین خواهد بود.