پیشبینی بازار فولاد در ماههای آینده
کاهش قیمت آهن دوام ندارد
چند روزی است که روند قیمت آهنآلات از حالت صعودی خارج شده و از جریاناتی که در داخل به وجود آمده تاثیر پذیرفته و از یک روند نزولی تبعیت میکند، گرچه به گفته فعالان بازار، این روند نزولی تداوم نیافته و به زودی قیمتها افزایشی میشوند.
آزاده حسینی
چند روزی است که روند قیمت آهنآلات از حالت صعودی خارج شده و از جریاناتی که در داخل به وجود آمده تاثیر پذیرفته و از یک روند نزولی تبعیت میکند، گرچه به گفته فعالان بازار، این روند نزولی تداوم نیافته و به زودی قیمتها افزایشی میشوند.
خرید ۳۰درصد از سهام فولاد خوزستان توسط یکی از تجار بزرگ بازار آهن و تعهد پرداخت یکهزار و ۳۶۴میلیارد تومان از سوی وی باعث شده تا این تاجر بزرگ آهن، موجودی انبارهای خود را برای دریافت نقدینگی روانه بازار کند که ورود این حجم آهنآلات به بازار و همچنین عرضه وزارت بازرگانی از سوی دیگر باعث شده تا تعادل در روند منطقی بازار به هم خورده و قیمتها به دلیل اشباع بازار نزولی باشد.
اما به گفته فعالان بازار، این روند تداوم نیافته و دولت نمیتواند بیش از این قیمتها را در محدوده ۱۲۵۰تومان نگه دارد، چرا که واردات محصول نهایی و مواد اولیه نیز طی سالجاری محدود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل نزولی بوده است، از همین رو در آیندهای نه چندان دور مجددا شاهد رشد قیمتها هستیم چرا که تولیدکنندگان بخش خصوصی توان تولید با نرخهای فعلی بازار را ندارند و هماکنون در مرز زیان، محصول خود را روانه بازار کرده و با حداقل ظرفیت تولید میکنند.
البته با اعلام وزارت صنایع و معادن مبنی بر برداشت ۸/۴میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای واردات مواد اولیه این امید میرود که در صورت کوتاه شدن مراحل بوروکراسی، این مواد اولیه در بخش فولاد به تولیدکنندگان رسیده و آنها را از شرایط فعلی خارج کند.
بحران تولیدکنندگان به دلیل عدم تهیه مواد اولیه در حالی صورت میگیرد که تولید فولاد در ایران به دلایل مختلف دارای مزیت نسبی است، اما متاسفانه به دلیل کمتوجهی دولت به این بخش سنگآهن که ماده اولیه تولید فولاد است، به راحتی از کشور خارج میشود و سپس برای تهیه شمش فولاد با مشکل مواجه میشویم در حالی که میشود تصمیمی اتخاذ کرد که هم در بلندمدت در زمینه تولید شمش فولاد خودکفا شده و هم در کوتاهمدت در ازای صادرات سنگآهن، شمش فولاد به کشور وارد شود.
توقف رشد قیمت بیلت وارداتی در ایران
به گزارش ایران سینا در ایران رشد قیمت بیلت وارداتی متوقف شد که بهدلیل رکود بازار داخلی محصولات طویل و عدم توانایی عرضهکنندگان روسیه برای حمایت از افزایش قیمتها در بنادر دریای سیاه است.
بعضی از عرضهکنندگان روسیه نتوانسته اند در اواخر ژوئن قیمتها را حداقل ۲۰ دلار/تن افزایش دهند و مجبور شدند به قیمت پیشنهادی ۱۲۲۰-۱۲۰۰ دلار/تن سی انداف دو هفته قبل باز گردند. بیلت همانند دو هفته قبل ۱۲۰۰-۱۱۸۰ دلار/تن سی انداف دادوستد میشود و خریداران ایرانی میگویند قیمت ۱۲۰۰ دلار/تن سیانداف قیمت حداکثر آنها است. قیمت بیلت چهار گوش هند و چین در بنادر جنوبی ۱۲۵۰-۱۲۳۰ دلار/تن سی انداف است. طی مدت مذکور قیمت اسمی محصولات نیمه نهایی CIS در بنادر جنوبی از ۱۳۰۰-۱۲۷۰ دلار/تن سی انداف تغییر نکرده است. قیمت داخلی بیلت فولاد خوزستان با ۱۵-۱۰
دلار/تن افزایش به ۱۲۰۰-۱۱۹۰ دلار/تن تحویل در کارخانه رسید. قیمت صادرات این کارخانه از ۱۲۵۰ دلار/تن فوب تغییری نکرده است و فقط قیمت اسمی است زیرا دولت صادرات بیلت را ممنوع کرده است. با این وجود تجار میگویند فولاد خوزستان به صادرات اسلب روی آورده است و آن را به قیمت ۱۲۰۰ دلار/تن فوب (۱۰۰ دلار/تن بیشتر از قیمت هفته قبل) پیشنهاد میکند.
ارسال نظر