خبر دبیر هیات مدیره بورس کالا خبرداد
کاهش سه درصدی واردات فولاد
ایسنا - دبیر هیاتمدیره بورس کالا آخرین وضعیت میزان واردات فولاد و قیمت انواع فلزات غیر آهنی، میزان معامله شمش طلا و محصولات پتروشیمی در رینگ صادراتی را تشریح کرد.
عباس یعقوبی، دبیر هیاتمدیره شرکت بورس کالا، روند واردات سه ماهه فولاد را مورد توجه قرار داد و گفت: طبق آمار کارشناسی نشده گمرک روند واردات فولاد در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته منفی سهدرصد کاهش داشته است. به طوری که در سه ماهه اول سال ۸۶، دو میلیون و۶۵۲هزار تن و در سه ماهه اول امسال دو میلیون و ۵۸۱هزار تن فولاد وارد شده است. وی در ادامه رشد واردات ورق را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: طبق آمار موجود در طول سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل واردات ورق ۱۲درصد رشد داشته است. وی یاد آور شد: در واردات ورق گرم شاهد افزایش ۳۴درصدی بودیم در حالی که در ورق سرد حدود ۲۳درصد کاهش مشاهده میشود.
وی در مورد واردات تیرآهن گفت: در مجموع واردات تیر آهن در سه ماه اول امسال حدود ۳۸درصد کاهش داشته است و از ۲۱۰هزار تن در سه ماه اول ۸۶ به ۱۳۰هزار تن در سه ماهه اول امسال رسیده است. یعقوبی اضافه کرد: روند واردات میلگرد نیز در سه ماهه اول سال گذشته ۶۰۵هزار تن بوده است که در سه ماهه اول امسال به ۵۳۰هزار تن رسیده است.
وی به دلایل افزایش روند واردات در سال ۸۶ اشاره کرد و گفت: در سال۸۰، پنج میلیون تن در سال ۸۱، ۳/۴میلیون تن، ۸۲، ۴/۷میلیون تن، در سال ۸۳، هشت میلیون تن ۸۴، ۷/۶میلیون تنی، ۸۵، ۹/۷میلیون تن و در سال ۸۶، ۱۱میلیون و۵۰۰هزار تن واردات فولاد صورت گرفته است که روند افزایش واردات سال ۸۶ بهدلیل افزایش بودجههای عمرانی افزایش ساخت و ساز، پروانههای صادره و طرحهای در دست اجرا بوده است که باهماهنگی وزارت بازرگانی، صنایع و بورس کالا این روند به بهترین نحو واردات انجام شده است. وی خاطرنشان کرد: این روند نشان میدهد که در حال حاضر میزان واردات تقریبا متناسب با روند سال گذشته بوده است و نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش سهدرصدی را نشان میدهد.
دبیر هیاتمدیره بورس کالا تصریح کرد: در صورتیکه روند واردات در سال ۸۷ مطابق سال گذشته (۱۱ میلیون و ۵۰۰هزار تن) پیش رود مشکلی در تامین محصولات فولادی ایجاد نمیشود.
یعقوبی اضافه کرد: بهتر است واردات به سمتی پیش رود که به جای وارد شدن محصول ساخته شده، محصول شمش اولیه وارد شود تا این شمش بتواند شرایطی را ایجاد کند که ظرفیت خالی کارخانهها پر شده و از طرف دیگر اشتغالزایی و تولید را افزایش دهد. وی با اشاره به لزوم واردات شمش عنوان کرد: بهدلیل اینکه شمش از مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از کارخانههای بخش خصوصی است باید واردات آن به نوعی انجام شود که چهاردرصد تجمیع عوارضی که برای آن وجود دارد به صورت استثنا حذف شود که در این صورت روند واردات محصولات اولیه تسهیل میشود. قطعا با ورود شمش ظرفیت خالی کارخانههای بخش خصوصی جبران شده و با توجه به اینکه قیمتها باید به سطح واقعی برسد قطعا این روند در ظرفیت بخش خصوصی استفاده خواهد شد. یعقوبی در ادامه عنوان کرد: بهتر است چهار درصد تجمیع عوارض تا زمانی حذف شود که در تولید مواد اولیه مانند شمش در کشور بینیاز باشیم. وی اظهار کرد: اکثر کشورهای همسایه به منظور تولید مواد نهایی، محصولات اولیه خود را کمتر صادر میکنند که این پاسخگوی نیاز کشور نبوده و باید طوری تصمیمگیری شود که روند واردات شمش تسهیل شود.
مدیر اتاق پایاپای شرکت بورس کالا در مورد میزان معامله نقدی طلا تاکنون گفت: از زمان ورود شمش طلا در بورس تا کنون حدود ۳۹کیلو طلای ۹۹۹، ۹۹۸، ۹۹۷ براساس قیمتهای جهانی مورد معامله قرار گرفته است و در حال حاضر حدود ۱۰کیلو طلا در معرض عرضه قرار دارد. وی همچنین گفت: در حال حاضر در رینگ صادرات حدود ۱۱۱هزار و ۷۰۰تن قیر، روغن پایه و اکستراکت و همچنین ۲۰هزار تن نفتا عرضه شده است.
ارسال نظر