روزنه جدید در بازار آهن

گروه بورس کالا- زهرا مسافر: فعالان بازار کاهش مقطعی قیمت آهن‌آلات را طی ۱۰روز آینده پیش‌بینی کردند. از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی است که در جلسه‌ای که به تازگی بین وزیر صنایع و معادن و فولادسازان دولتی برگزار شده، محرابیان دوباره تاکید کرده است که «فولادی‌ها» قیمت آهن‌آلات را افزایش ندهند. همچنین از ابتدای سال‌جاری تاکنون شاهد حدود ۳ الی ۴بار موج افزایش قیمت آهن‌آلات در بازار غیررسمی بودیم که به‌رغم توقف و مهار مقطعی بازار، اما به تدریج رشد قیمت آهن در بازار تهران حادث شد به طوری که قیمت هر کیلو میلگرد از ۹۷۵تومان در روزهای پایانی سال ۸۶ هم اکنون به هر کیلو به طور میانگین ۱۳۵۰تومان رسید که رشد حدود ۴۰۰تومانی قیمت، در بازار غیررسمی

را تجربه کردیم.

اما این روزها با ایجاد موج آخر به علت عرضه‌های ذوب‌آهن اصفهان در بورس کالا و سررسید تحویل محصولات این شرکت به متقاضیان و روانه شدن آن در بازار دوباره قیمت آهن در بازار تثبیت شد به گونه‌ای که حتی از هفته گذشته یعنی از ابتدای تیر ماه جاری روند قیمت‌ها نزولی و با ثبات بود.

یکی از فعالان بازار آهن معتقد است: به علت آزاد شدن خریدهای قبل متقاضیان از ذوب‌آهن اصفهان، قیمت آهن‌آلات تا حدودی با افت مواجه شد. به گفته این فعال بازار آهن در حال حاضر به علت اینکه تعداد فروشندگان میلگرد از تعداد خریداران بیشتر است این امر موجب افت قیمت‌ها در بازار غیررسمی شده است.

طبق پیش‌بینی این فعال بازار آهن، با ادامه روند کنونی قیمت هر کیلو میلگرد تا ۱۰روز آینده به ۱۲۵۰ تا ۱۲۶۰تومان خواهد رسید. وی درخصوص تاثیر میلگرد چینی بر بازار آهن تصریح کرد: واردات میلگرد چینی از سوی شرکت بازرگانی دولتی نیز بر افت قیمت آهن‌آلات تاثیر بسزایی خواهد داشت.

این فعال بازار آهن خاطرنشان کرد: اما از ۱۰ روز اخیر هر کیلو تیرآهن شاخه ۱۸ (از ۲۲/۳/۸۷ تا ۲/۴/۸۷) به میزان ۲۶۰تومان افزایش نرخ داشته است و بر این اساس سایر سایزهای تیرآهن نیز از رشد قیمت برخوردار بودند.

وی افزود: البته رشد قیمت تیرآهن کاذب است و به طور مقطعی کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل آریان فولاد نیز در این خصوص افزود: تاثیر واردات میلگرد چینی به بازار بسیار ناچیز است و تنها از نظر روانی بر بازار آهن تاثیرگذار خواهد بود. بهمن قاسمی تصریح کرد: به طور طبیعی در مقطعی از زمان که قیمت‌ها با رشد مواجه می‌شود، خریداران تمایل بیشتری برای خرید نشان می‌دهند، زیرا از افزایش بیشتر قیمت‌ها نگرانند؛ اما با کاهش قیمت‌ها نسبت به خرید آهن تردید دارند، که این امر به افت قیمت منجر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: به علت شوک اخیر بر بازار آهن که ناشی از رشد قیمت‌ها ایجاد شده بود، الان دوباره قیمت‌ها عقب‌نشینی کرده و خریداران نیز خرید خود را متوقف کرده‌اند.

مدیرعامل آریان فولاد با اشاره به تاثیر واردات میلگرد چینی بر قیمت آهن در بازار داخل گفت: این امر تاثیر چندانی نخواهد داشت. به گفته وی چنانچه میزان نیاز کشور به فولاد سالانه ۱۰میلیون تن برآورد ‌شود، برای تثبیت قیمت‌ها باید روزانه ۳۰هزار تن عرضه صورت گیرد. اما تاکنون شاهد چنین عرضه‌ای در بازار نبوده‌ایم. قاسمی گفت: در مجموع منطق بازار افزایش قیمت است، زیرا در دنیا قیمت‌ها روبه رشد است.

وی پیش‌بینی کرد: قیمت آهن باز با افزایش مواجه خواهد شد و این امر به علت فاصله میان مصرف و تقاضا است و کاهش قیمت‌ها مقطعی است.