امید نامه طلا برای انجام  معاملات آتی تهیه شد

موج - حسین ملا حسین آقا رییس هیات مدیره بورس کالا در خصوص اجرای معاملات آتی در بورس کالا، به نهایی شدن مراحل برای آغاز فعالیت این معاملات اشاره کرد.

وی از طلا به عنوان دسترس‌ترین کالا برای انجام معاملاتی آتی نام برد.

وی با بیان اینکه شرکت بورس کالا اقدام به تهیه امید نامه طلا کرده است، اظهار داشت: معاملات آتی تجربه جدیدی در فعالیت‌های معاملاتی کشور است لذا تلاش بورس کالا بر این است که این تجربه از کالایی آغاز شود که ابعاد آن روشن‌تر و فضای معاملاتی آن فراهم‌تر است و جامعه نسبت به آن آگاهی و شفافیت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه در معاملاتی آتی، معاملات فیزیکی مطرح نیست، ادامه داد: ۹۰درصد معاملات آتی مربوط است به سازماندهی افرادی که علاقه‌مند به پذیرش ریسک معاملات و انجام معاملات الکتریکی هستند.

ملا حسین آقا با اشاره به بالا بودن تعرفه واردات طلا، بر کاهش این تعرفه به منظور افزایش واردات طلا از مبادی رسمی تاکید کرد.

وی تصریح کرد: هر چه واردات رسمی طلا افزایش یابد امکان عرضه و معاملات بورسی آن نیز افزایش می‌یابد. وی ادامه داد: وقتی تعرفه طلا به نحوی است که واردکنندگان آن ترجیح می‌دهند که آن را از مبادی غیررسمی وارد نمایند طبیعتا امکان انجام معاملات آن در بورس کشور فراهم نمی‌شود.

کارمزد معاملات طلا در بورس کالا

رییس هیات مدیره شرکت بورس کالا در پاسخ به این سوال که اتحادیه فروشندگان طلا از کارمزد معاملات ناراضی هستند، اظهار داشت: کارمزد معاملات طلا با توجه به شرایط و ویژگی‌های آن در بورس کالا تعیین شده است که این مساله مشکلی را ایجاد نمی‌کند.

وی با بیان اینکه هیات مدیره بورس کالا هدفش افزایش کیفی معاملات است نه کسب کارمزد، ادامه داد: مسایلی که در چارچوب بورس کالا باشد، قابل رفع است و انجام معاملات این کالا بیشتر تحت تاثیر مسایل بیرونی است.

وی در خصوص همکاری اتحادیه طلافروشان با بورس کالا، گفت: آنها به انجام معاملات طلا در بورس کالا راغب هستند و مخالفت خاصی از سوی آنان در بورس کالا وجود ندارد.

وی ادامه داد: بیشترین بحث در معاملات طلا در بورس کالا مربوط به تعرفه واردات است که آن هم باید اصلاح شود.

ملا حسین آقا با اشاره به تشکیل کمیته پذیرش کالاهای جدید در بورس کالا گفت: در خصوص ورود کالاهای جدید به بورس کالا بحث‌هایی در مورد مشتقات مربوط به نفت است که امید نامه آنها در حال تهیه است.

وی تصریح کرد: بیشترین تلاش بر این است که پتروشیمی‌ها و مشتقات نفت بتوانند با حجم و تنوع بیشتری در بورس عرضه شوند.

وی ادامه داد: از هفته جاری جلسات کمیته پذیرش آغاز می‌شود.

آزاد سازی محصولات پتروشیمی

وی یادآور شد: براساس مصوبه دولت بورس کالا محل عرضه محصولات مشتق شده از نفت و صنایع زیر دستی نفتی است که این مساله به معنای آزاد‌سازی محصولات پتروشیمی است. وی با بیان اینکه اما این کالاهای مورد معامله باید در کمیته پذیرش بررسی و پذیرش شوند، از پذیرش به این مفهوم تعریف استاندارهای کالا نام برد که با روشن شدن شرایط تحویل کالا، قیمت کالاها در فضای رقابتی تعیین شود. ملا حسین آقا از تعهدات شرکت‌های پتروشیمی به عنوان عاملی نام برد که ورود محصولات پتروشیمی در بورس کالا را با تاخیر مواجه ساخته است.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از تعهدات قبلی شرکت‌های پتروشیمی انجام شده است که این امر منجر می‌شود تا به تدریج حجم عرضه‌هایشان در بورس افزایش یابد.

وی افزود: با فعال شدن هیات پذیرش در هفته جاری، شاهد این خواهیم بود که محصولات پتروشیمی موقعیت مناسب خود را در بورس پیدا کنند.

رینگ صادراتی

وی با بیان اینکه بورس کالا تمام زمینه‌های اجرایی را برای عرضه نفتا به طور کامل فراهم کرده است، از نفتای سبک و سنگین به عنوان اولین کالاهایی نام برد که رینگ صادراتی با انجام معاملات آنها افتتاح می‌شود. وی ادامه داد: رینگ صادراتی در هفته جاری افتتاح می‌شود.