ایران و امارات اسیر شمش‌های گران

گروه بورس کالا- آزاده حسینی: ایران و امارات به‌دلیل وابستگی به مواد اولیه فولاد، شمش فولاد را گران‌تر از سایر کشورها خریداری می‌کنند. بیلت وارداتی به ایران (بندرعباس) با نرخ یک هزارو ۷۰ تا یک هزارو ۸۰ دلار در هر تن وارد شد. واردات این محصول از کشورهای CIS صورت گرفته بود.

اما بیلت وارداتی به ایران از طریق بندرانزلی با اندکی کاهش قیمت با نرخ یک هزارو ۳۰ تا یک هزارو ۵۰ دلار صورت گرفت. واردات از سوی کشورهای CIS و به صورت C&F انجام شد.

نرخ بیلت همچنین در بازارهای داخلی کشور بین ۹۶۰ تا ۹۷۰ دلار هر تن است.

براساس این گزارش نرخ بیلت وارداتی به امارات تنی یک هزارو ۱۰۰ تا یک هزارو ۱۷۰ دلار در هر تن قیمت خورد. البته واردات بیلت به امارات به صورت C&F صورت گرفت.

سوریه نیز بیلت را به‌صورت C&F با نرخ یک هزارو ۵۰ تا یک هزارو ۷۵ دلار وارد کرد.

نرخ بیلت همچنین در بازارهای داخلی ترکیه نیز با رشد قیمت همراه بود و در بین بازار سایر کشورها نرخ نسبتا بالایی داشت. نرخ بیلت وارداتی به ترکیه از سوی کشورهای CIS به‌صورت C&F با نرخ یک هزارو ۳۰ تا یک هزارو ۴۵ دلار انجام شد، اما نرخ بیلت در بازارهای داخلی ترکیه اندکی بالاتر بوده و با میانگین قیمت یک هزارو ۱۲۵ دلار مورد مبادله قرار گرفت.

ترکیه همچنین بیلت را با نرخ یک هزارو ۱۰۰ تا یک هزارو ۱۲۵ دلار به صورت FOB روانه بازارهای جهانی کرد.

قزاقستان نیز بیلت خود را تنی ۹۳۰ تا ۹۵۵ دلار قیمت گذاشت که تحویل آن به صورت FOB در دریای خزر بود.

نرخ بیلت صادراتی هند نیز ۹۵۰ تا ۹۷۰دلار و تحویل آن به صورت FOB بود. بلاروس نیز بیلت خود را به صورت FOB از دریای سیاه با نرخ ۹۸۰ تا یک‌هزار و ۲۰دلار صادر کرد.

نرخ بیلت صادراتی روسیه نیز در مبادلات منتهی به بیست و یکم اردیبهشت ماه در بازارهای جهانی برای دریای خزر ۹۵۵ تا ۹۷۵دلار، برای خاور دور ۹۹۰ تا یک‌هزار دلار، برای دریای سیاه/ بالتیک یک‌هزار و ۲۰ تا یک‌هزار و ۴۰دلار قیمت خورد.

اوکراین نیز بیلت را به صورت FOB با نرخ یک‌هزار و ۲۰ تا یک‌هزار و ۴۰دلار صادر کرد.

نرخ بیلت که در مبادلات دو هفته قبل نسبت به بازارهای جهانی بسیار پایین‌تر بود با پر کردن این شکاف رشد یافته و به بازارهای جهانی نزدیک‌تر شد، گر چه هنوز هم نرخ بیلت چینی در بازارهای داخلی آن کشور با نرخ‌های بسیار پایین‌تر نسبت به بازارهای جهانی مبادله می‌شود، اما چین قیمت بیلت صادراتی را نسبت به هفته‌های قبل بالاتر برد به طوری که قیمت بیلت صادراتی چین در مبادلات منتهی به ۲۱ اردیبهشت به ۹۹۰ تا یک‌هزار و ۱۰دلار در هر تن رسید که فروش آن نیز به صورت FOB بوده و هزینه حمل به عهده خریدار است.

اما نرخ بیلت در بازارهای داخلی چین ۶۷۰ تا ۶۸۰ دلار در هر تن قیمت خورد. آسیای جنوب شرقی هم بیلت را به صورت C&F از کشورهای CIS با نرخ ۹۳۰ تا ۹۵۰دلار وارد کرد.

برزیل ارزان‌ترین بیلت را روانه بازارهای جهانی کرد، نرخ بیلت صادراتی برزیل به صورت FOB تنی ۸۲۰ تا ۸۴۰دلار بود.