بورس نیوز- در حالی که بسیاری از سرمایه گذاران در این روزها درگیر تبعات ناشی از ترکیدن حباب در بخش‌های مالی در بیشتر کشورها به‌خصوص مناطق صنعتی جهان هستند، حباب دیگری در حال شکل‌گیری است.

این حباب قیمتی مربوط به تمامی کالاها است و نفت و گاز طبیعی تا طلا، مس و گندم و برنج و امثال اینها را شامل می‌شود. همانند حباب بازارهای مالی، حباب کالاها نیز عملکرد اصلی بازار‌ها و بخش‌های اقتصادی جهان تحت تاثیر قرار داده است و مثل هر حباب قیمتی دیگر، می‌تواند ثروت عظیمی را نصیب دلالان و سوداگران بازارهای کالایی کند.

دامنه شمول حباب قیمتی در بازارهای کالایی در صورت شکل‌گیری کامل بسیار بیشتر از سایر حباب‌ها است. رشد شدید قیمت کالا در حال حاضر نیز بسیاری از خانوارها و کسب و کارها را در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.به نقل از واشنگتن پست، در طول یکسال گذشته، قیمت برنج بیش از ۱۲۲درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت گندم و سویا نیز به ترتیب ۹۵ و ۸۳درصد اعلام شده است. این میزان برای نفت خام و طلا نیز ۸۳ و ۶۴درصد است. رشد قیمت ذرت نیز در طول دوازده ماه گذشته ۶۶ درصد است. با ادامه روند کنونی به نظر می‌آید که بازنده‌های اصلی این بازی، اقشار متوسط و ضعیف جوامع مختلف می باشد. آنچه که بازارهای کالایی را که تا سال گذشته کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند به یکباره درگیر حباب قیمتی کرده، عمدتا ناشی از هجوم سرمایه‌گذاران مختلف به این بازارها است.سفته‌بازان همواره به عنوان یکی از عناصر مهم بازارهای معاملاتی شناخته می‌شوند، اما در طول یکسال گذشته تبدیل به فاتحین بازارهای کالایی گشته‌اند.برای پاسخ به نیاز این گونه سرمایه‌گذاران، ابزارهای مالی جدید نیز از جانب وال‌استریت و بازارهای کالایی شیکاگو مهیا گشته است.بر اساس مطالعات انجام شده، در حالی که جریان وجوه ورودی سرمایه‌گذاری شده بر روی این ابزارهای جدید در روزهای معاملاتی سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ به طور متوسط صد میلیون دلار بود، این میزان در فوریه سال جاری به طور متوسط به یک میلیارد دلار در روز رسیده است.بدین ترتیب نمی‌توان نقش شدید سفته بازی را در افزایش سرسام آور قیمت‌ها کمرنگ نشان داد. به نظر می‌آید در حال حاضر تنها کسانی که معتقد به تاثیر سفته بازی در بازار نیستند دلالان و مسوولان ذی‌نفع بازارهای کالایی هستند.