تازه‌ترین پیش‌بینی از بازار روی،آلومینیوم و فروکروم

گروه بورس کالا- گروه Macquarie، بزرگ‌ترین بانک استرالیا پیش‌بینی کرد قیمت روی پالایش شده در ۵سال آینده به علت کاهش رشد تولید معادن روی و درنتیجه کسری جهانی این فلز که برای تولید فولاد گالوانیزه استفاده می‌شود، بیش از ۵۰درصد افزایش خواهد یافت. بلومبرگ به نقل از جیم لنون، کارشناس این بانک اعلام کرد قیمت روی برای تحویل فوری و بی‌واسطه در بورس‌فلزات لندن در سال ۲۰۱۳ به ۵۰/۱دلار در هر پوند (۳۳۰۷دلار در هر تن) خواهد رسید. این پیش‌بینی نسبت به پیش‌بینی قبلی این بانک ۲۵درصد افزایش نشان می‌دهد. Macquarie گفت به‌رغم رشد سریع تولید در آینده نزدیک، کاهش قیمت روی و سختی‌ها و مشکلات تامین بودجه مالی به احتمال بسیار زیاد موجب محدودتر شدن رشد تولید معادن روی در بلندمدت و به ویژه از سال ۲۰۱۰ به بعد خواهد شد. در سال ۲۰۱۱ بازار روی پالایش شده با کسری مواجه خواهد بود و در سال ۲۰۱۲ این کسری به شدت زیاد خواهد شد.

براساس گزارش Macquaire قیمت آلومینیوم برای تحویل فوری و بِی‌واسطه در بورس‌فلزات لندن در سال ۲۰۱۲ تا ۴/۱دلار در هر پوند (۳۰۸۶دلار در هر تن) افزایش پیدا می‌کند. این پیش‌بینی نیز نسبت به پیش‌بینی قبلی ۱۷درصد افزایش نشان می‌دهد. آلومینیوم که در تولید اتومبیل، هواپیما و بطری‌های نوشیدنی به‌کار می‌رود در دوم این ماه به قیمت ۵/۲۸۷۶دلار در هر تن معامله شد. به‌رغم مشکلات مربوط به کمبود انرژی در سال‌جاری که منجر به کاهش تولید آلومینیوم در چین و آفریقای جنوبی شد، بازار این فلز امسال با تنگنای واقعی مواجه نخواهد بود.

بر اساس گزارش این بانک، مشکلات مربوط به کمبود انرژی در اوایل سال ۲۰۰۸ در آفریقای جنوبی که ۴۵درصد از تولید فروکروم دنیا را به خود اختصاص می‌دهد، موجب ادامه ‌روند افزایش قیمت فروکروم که در تولید فولاد ضدزنگ (به منظور جلوگیری از زنگ زدن) استفاده می‌شود خواهد شد. متوسط قیمت فروکروم در سال آینده احتمالا ۸۲/۲دلار در هر پوند خواهد بود که ۸۰درصد از پیش‌بینی قبلی Macquarie بیشتر است. علت اصلی این افزایش قیمت کاهش تولید به علت کمبود انرژی در آفریقای جنوبی است. متوسط قیمت فروکروم در سال‌جاری ۰۳/۲دلار در هر پوند خواهد بود که ۲۵درصد نسبت به پیش‌بینی قبلی (۶۲۵/۱دلار در هر پوند) افزایش نشان می‌دهد.

تولیدکنندگان فروکروم در آفریقای جنوبی به دلیل کسری انرژی مجبور شدند تولید خود را تا حدود ۸۵درصد ظرفیت تولید کاهش دهند که این امر موجب از دست رفتن حدود ۳۰۰هزار تن از تولید فروکروم پیش‌بینی شده آفریقای جنوبی در سال ۲۰۰۸ می‌شود. آفریقای جنوبی حدود سه چهارم از ذخایر کروم دنیا را در اختیار دارد.