گروه بورس کالا - بازار آهن هفته گذشته را نیز با تاثیر‌پذیری زیاد از روند قیمت بازار ارز سپری کرد؛ اما این بار در اغلب روزها میانگین قیمت‌ها به جای افزایش کاهش پیدا کرد؛ به طوری که میانگین قیمت میلگرد سایز 10 تا 12 از 1300 تومان به 1266 تومان کاهش پیدا کرد.

در این مدت میلگرد سایزهای ۱۴ تا ۲۵ نیز به ۱۲۸۵ تومان رسید که در حدود ۵ تا ۱۰ تومان در سایزهای مختلف کاهش نشان می‌داد.
نرخ تیرآهن هم در سایزهای مختلف از 3 تا 5 هزار تومان ارزان شد و فقط تیرآهن سایز 27، تا 4 هزار تومان رشد کرد.
معاملات بورس نیز در این هفته تقاضای محدودی داشت و عرضه‌های ذوب آهن و فولاد مبارکه، معاملات پرهیجانی را شاهد نبودند. به گفته تجار و کارگزاران بورس، با توجه به اینکه پیش‌بینی از شرایط آتی بازارها به خصوص نرخ ارز و فرآیند واردات محصولات نهایی و مواد اولیه با در نظر گرفتن تحولات آینده، برای معامله‌گران سخت شده، ترجیح می‌دهند فعلا وارد بازار نشده و ریسک را قبول نمی‌کنند.
از این رو با وجود روند رو به رشد نرخ ارز در بعضی از مواقع، شاهد بودیم که معاملات بدون تاثیر‌پذیری از رشد ارز، به آرامی انجام شده و پیشنهاد خرید زیادی در بازار وجود نداشت؛ ضمن اینکه بیشتر تجاری که در انبارهای خود موجودی محدودی دارند، ترجیح می‌دهند فعلا موجودی‌ها را حفظ کنند تا در صورت تغییر در قیمت‌ها بتوانند در بازار فعالیت داشته باشند.از سویی دیگر به دلیل رکود در معاملات بازار مسکن، خریدهای شخصی نیز بسیار محدود است و نمی‌تواند تغییر خاصی در حجم تقاضای بازار به‌وجود بیاورد مگر با رونق خرید و فروش در این بخش.
البته بعضی از کارشناسان بازار معتقدند در هر صورت با توجه به اینکه ابلاغ بودجه سال ۹۱، در ماه‌های آینده به سازمان‌های مربوطه انجام می‌شود، این احتمال وجود دارد که تقاضاهای پروژه‌ای زیادی وارد بازار شود. از این رو بعضی از تجار برای نگه داشتن قیمت‌ها در همین سطح تلاش می‌کنند تا در این شرایط آرام، بتوانند در نرخ‌های بهتر خریدهای خود را برای تقاضاهای پروژه‌ای که در آینده وارد بازار می‌شود انجام دهند.
به نظر بسیاری از کارشناسان بازار، در هر صورت پس از گذر بازار از این دوران سردرگمی و نگرانی، تقاضا بهبود پیدا می‌کند؛ اما در عین حال این نگرانی وجود دارد که با بالا رفتن تقاضا آیا بازار توان پاسخگویی به تقاضا را دارد یا خیر؟
اگرچه برخلاف رشد قیمت ارز در معاملات هفته گذشته قیمت‌ها در بازار آهن نزولی شد، اما این انتظار وجود دارد که در هفته جاری اگر قیمت ارز رو به بالا باشد، قیمت‌های بالاتری از سوی فروشنده‌ها به بازار آهن پیشنهاد شود.
از سوی دیگر با در نظر گرفتن محدودیت تولید واحدهای خصوصی، به نظر می‌رسد اگر تقاضا در هفته‌های آینده افزایش پیدا کند این امکان وجود دارد که عرضه‌های کنونی نتواند به تقاضای بازار پاسخ دهد؛ اگرچه در شرایط فعلی، عرضه‌های دولتی به تنهایی، نیاز بازار به خصوص تقاضای بورس را تامین می‌کند؛ اما نظر بیشتر کارشناسان و معامله‌گران این است که این شرایط فقط تا زمانی‌که تقاضا کم است بر بازار حاکم خواهد بود.یکی از اتفاق‌های مهم هفته گذشته، نوسان لحظه‌ای و پر هیجان بازار در روز شنبه بود. در این روز با رشد نرخ دلار قیمت میلگرد در ساعت‌های میانی روز به یکباره با جهش 10 تا 15 تومانی روبه‌رو شد و تیرآهن نیز با وجود روند نزولی در آغاز معاملات، به سطح قیمت‌های قبلی برگشت؛ اما در پایان روز دوباره از شدت رشد قیمت‌ها کاسته شد. به گفته معامله‌گران، همین رویداد هیجانی و لحظه‌ای بودن بازار در روز شنبه یکی از دلایلی بود که خریداران در روزهای بعد از خرید امتناع کرده و حجم معاملات بازار کم شد.از این رو روز یکشنبه نیز همزمان با عرضه‌های بورس کالا و پایین بودن تقاضا روند نزولی قیمت‌ها در بازار آزاد ادامه پیدا کرد تا روز سه‌شنبه که میلگرد‌های پرفروش بازار از سایز 14 به بالا، بین 5 تا 10 تومان بالاتر از روز قبل معامله شد؛ اما تقاضای پایین برای میلگرد‌های سایز پایین‌تر باعث شد تا 5 تومان کاهش نرخ داشته باشند و در نهایت در روز چهارشنبه دوباره قیمت‌های پایین‌تری برای میلگرد در بازار پیشنهاد شد. به گفته تجار با نزدیک شدن به مذاکرات ایران و گروه 1+5 در معاملات روز چهارشنبه برخی از تجار ترجیح می‌دادند، کالاهای خود را به فروش برسانند تا در صورت نزولی شدن بازار در روزهای آتی، مجبور به فروش ارزان‌تر کالاهایی که در انبار داشتند، نشوند.در نهایت پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت بهبود شرایط روانی بازار و برطرف شدن نگرانی‌ها، تا حدودی تقاضا در بازار افزایش پیدا کند؛ اما به دلیل اینکه خریدهای پروژه‌ای هنوز وارد بازار نشده، بعید است که این افزایش نرخ، جهش زیادی داشته باشد. از سوی دیگر در صورتی که در آینده گرایش به کاهش نرخ وجود داشته باشد، این امر نیز بستگی به این موضوع دارد که آیا برای تولیدکننده‌ها افت نرخ‌ها از سطح فعلی به صرفه است یا خیر.