دیروز معاملات ورق نیز همانند بازار مقاطع با تردید زیاد مواجه شد
سردرگمی بازار در کشف نرخ آهنآلات
روز گذشته قیمت ورق در بورس ثابت بود و بازار رقابتی نشد؛ اما در بازار آزاد مقاطع، شرایط به گونهای بود که کشف نرخ برای معاملهگران و تعیین قیمتها، پیچیده و پر از ابهام بود؛ به طوری که نرخهای پراکندهای از سوی معاملهگران پیشنهاد میشد.
گروه بورس کالا - روز گذشته تقاضای ورق در بورس کالا همانند بازار مقاطع کاهش چشمگیری نسبت به هفته قبل داشت؛ بهطوریکه هم از تعداد خریدهای تجاری و هم از میزان تقاضای پروفیلسازان و کارخانههای تولیدی کاسته شده بود.
روز گذشته قیمت ورق در بورس ثابت بود و بازار رقابتی نشد؛ اما در بازار آزاد مقاطع، شرایط به گونهای بود که کشف نرخ برای معاملهگران و تعیین قیمتها، پیچیده و پر از ابهام بود؛ به طوری که نرخهای پراکندهای از سوی معاملهگران پیشنهاد میشد. گفتهها حاکی از آن است که در بازار آزاد نیز تقاضای محدودی از سوی خریداران ورق مطرح میشود. جدا از اینکه خریداران بازار ورق نیز همانند دیگر بازارها در انتظار مشخص شدن شرایط و عوامل تاثیرگذار اقتصادی و سیاسی هستند، نبود خریدار برای محصولات نهایی نیز یکی دیگر از دلایل تقاضای پایین برای ورقهای مبارکه است. به گفته یکی از کارگزاران بورس، مشتریان مبارکه که از بورس خرید میکنند در موفق شدنشان در فروش کالاهایی که قرار است با این ورقها تولید کنند به خصوص در بخش لوله و پروفیلسازی، تردید دارند و این موضوع باعث شده خریدهای خود را به آرامی انجام دهند و در حد نیاز خرید کنند.
دیروز در بازار آزاد نیز نرخهای پایینتری به خصوص درمورد ورق گرم پیشنهاد میشد و این موضوع تا حدودی سطح قیمتها را کاهش داد؛ اما در عین حال فروش کالا از سوی دارندگان کالا نیز محدود است و فروشندهها در پیشنهاد کالا به بازار با هدف جلوگیری از کاهش بیشتر قیمتها خودداری میکنند و مقاومت زیادی داشتند.
اما به عقیده بعضی از خریداران بازار ورق، این شرایط مقطعی است و با مشخص شدن آینده بازار، در هر صورت خرید واحدهای تولیدی افزایش پیدا میکند و فقط ممکن است خریدهای تجاری به دلیل فاصله محدود نرخهای بورس و بازار، همچنان در حداقل باقی بماند.
به گفته تجار بازار ورق، کاهش قیمتها در شرایطی که واردات زیادی نیز در این مدت اتفاق نیفتاده منطقی نیست و این رکود در خرید به همین دلیل مقطعی و کوتاه است؛ چرا که این بازار برخلاف بازار مقاطع که ارتباط با پروژههای عمده دارند، به صنایع مرتبط است و صنایع تولیدی نیز در هر صورت بازار مصرف بالفعل ورق محسوب میشوند.
دیروز علاوه بر بازار ورق، بازار میلگرد و تیرآهن هم در سردرگمی زیادی بود و نرخهای پراکنده و نامشخصی در بازار مطرح میشد؛ درنتیجه قیمتگذاری در بازار برای تجار سخت شده و معاملات به دلیل نوسان زیاد و لحظهای به سختی انجام میشد و به طور کلی کشف نرخ در معاملات دیروز بازار آزاد، انجام نشد. با توجه به شرایط کلی بازار آهن، دیروز در بورس کالا ورق سردB با نرخ ۱۰۷۱۹ ریال ۱۵۰۰ تن، ورق گرم B با نرخ ۹۱۶۷ ریال، ۳ هزار و ۹۶۰ تن، ورق گرم C ، ۱۱۰۰ تن ۹۴۷۶ ریال و ورق گالوانیزه ۱۳۵۰۳ ریال ۲۰۰ تن معامله شد. ورق سرد و گالوانیزه برای ۳۱ مرداد ماه و ورق گرم C و B برای تحویل در ۳۱ تیرماه عرضه شده بود.
در زمان مچینگ نیز ۱۷ هزار و ۲۹۰ تن ورق سرد ، ۴۲ هزار و ۶۲۰ تن ورق گرمB ، ۲۱ هزار و ۱۳۰ تن ورق گرم C ، ۵۵۰ تن ورق قلع اندود و ۴ هزار و ۴۷۰ تن ورق گالوانیزه معامله شد.
صادرات۱۵۰ هزار تن سنگآهن به بازارهای جهانی
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ۱۵۰ هزار تن سنگآهن دانه بندی شده را روی رینگ صادراتی بورس کالا آورد که این محصول با استقبال صادرکنندگان و خریداران خارجی، مورد معامله قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، دیروز ۱۰۰ هزار تن سنگآهن معدن میشدوان به نرخ پایه ۸۹۴ ریال در هر کیلوگرم (معادل ۷۳ دلار در هر تن) روی تابلوی معاملات رفت که با تشکیل صف تقاضای ۴۰۰ هزار تنی کل این محموله به فروش رفت. همچنین ۵۰ هزار تن سنگ آهن معدن جلال آباد به قیمت ۹۰۷ ریال در هر کیلوگرم عرضه شد که نرخ این محصول در رقابت خریداران به ۹۵۰ ریال در هر کیلوگرم (معادل ۵/۷۷ دلار در هر تن) رسید. درمقابل عرضه ۱۵۰ هزار تن سنگ آهن ایرانی، ۶۵۰ هزار تن تقاضا توسط خریداران خارجی روی تابلو درج شد که این موضوع بیانگر کیفیت بالای محصول ایرانی است.
در اواخر سال گذشته شرکت گلگهر ۷۰۰ هزار تن سنگآهن از طریق بورس به چین صادر کرد و روند تحویل این محموله سنگین تا پایان خرداد طول میکشد، عرضه بعدی شرکت گل گهر نیز از تیرماه امسال آغاز میشود تا حجم صادرات سنگ آهن از طریق بورس کالا دوچندان شود.
ارسال نظر