قیمت سنگآهن به کمترین حد از دسامبر ۲۰۱۱، تاکنون رسید
فولاد جهانی در سرازیری
گروه بورس کالا - بازارهای فولادی هفته گذشته را با نزول قیمت دنبال کردند و با وجود مقاومت فروشندهها در بعضی از بازارها، پیشبینی میشود هفته آینده قیمتهای پایینتری به خصوص در بازار بیلت ثبت شود،این در حالی است که این روند با توجه به کاهش قیمت سنگآهن و قراضه جدیتر شده است. در بازار داخلی فاکتورهای زیادی وجود دارد که اگر روند رو به رشد قیمت دلار نباشد، میتواند قیمت مقاطع را نزولی کند هر چند روند بازار داخلی از اواسط هفته قبل با جهتگیری دلار، افزایشی بود. سایت مرکز خدمات فولادایران به بررسی تحولات بازارهای داخلی و جهانی پرداخته که در ادامه میخوانید:
انتظار برای بیلت ارزانتر از ۶۰۰ دلاری
هفته گذشته بیلت سیای اس به ۵۹۰ دلار در هر تن (فوب دریای سیاه ) رسید البته برخی از عرضهکنندگان سیای اس قیمت بیلت را پایینتر از ۶۰۰ دلار عرضه نکردند، ولی خریداران مطمئن هستند در هفتههای آتی قیمتها کاهش خواهد یافت.
هفته گذشته بیلت ۶۱۰ تا ۶۲۰ دلار در هر تن (درب کارخانه) در بازار اسکندریهترکیه عرضه شد در حالی که قبلا ۶۲۰ تا ۶۲۵ دلار در هر تن بود. در همین مدت، کاردمیرترکیه قیمت بیلت را ۱۵ دلار کاهش داد و به ۶۰۰ تا ۶۱۵ دلار در هر تن رساند ضمن اینکه متوسط قیمت بیلت بورس لندن نیز به ۴۷۰ دلار کاهش یافت.
اما جریان بازار در اروپا متفاوت بود. دراین مدت، افت ارزش یورو قیمت پیشنهادی بیلت صادراتی کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا وایتالیا را رقابتیتر کرد و درایتالیا قیمت پیشنهادی بیلت صادراتی ۴۶۰ یورو در هر تن ( فوب) بود.
اما برخلاف بازار اروپا، بازار بیلت در جنوب شرق آسیا در رکود بود به طوری که قیمتهای پیشنهادی ۵ دلار نسبت به هفته قبل کاهش یافت. بیلت کره ۶۶۵ دلار در هر تن (سی اف آر فیلیپین) پیشنهاد شد، به نظر میرسد خریداران ترجیح میدهند یا به طور کلی از بازار خارج شده یا روی ۶۵۰ دلار درهر تن (سی اف آر) درخواست خرید کنند.
در منطقه منا نیز خریداران بیلت به دنبال کالای۵۹۰ دلاری در هر تن (فوب دریای سیاه) بودند ولی قیمت پیشنهادی ۶۰۰ دلار در هر تن (فوب) است البته گفته میشود معاملههایی با نرخ ۵۹۰ دلار نیز انجام شده است.
به نظر میرسد رکود بازار داخلی میلگرد، اجازه بهبود به بازار بیلت را نمیدهد و کارخانهها به ظاهر بیشتر مایلند تولید را کاهش دهند تا اینکه برای جلب توجه مشتری، قیمت را پایین بیاورند، چون به علت محدودیت تقاضا، کاهش قیمت بیلت به معنای فروش بیشتر نیست.
در چین بازار بیلت در هفته گذشته نزولی بود و قیمت به ۵۷۴ دلار در هر تن (با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده) رسیده است.
فاصله بیلت وارداتی و داخلی به حداقل رسید
هفته گذشته بازار بیلت در ایران هفته آرامی را پشت سر گذاشت. روز شنبه هفته گذشته معاملهگران در انتظار شمش فولاد خوزستان در بورس بودند که با قیمت ۹۷۰ تومان به ازای هر کیلو عرضه شد و با احتساب مالیات ارزش افزوده، قیمت آن به یک هزار و ۱۹ تومان در هر کیلو رسید که فاصله زیادی با قیمت بیلت وارداتی نداشت، زیرا همان روز بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر در بندر انزلی با قیمت یک هزار و ۳۵ تا یک هزار و ۴۰ تومان عرضه شده بود.
روز یکشنبه هفته گذشته به بعد جو روانی بازار بهتر شد، ولی قیمت بیلت تغییری نکرد، اما روز دوشنبه هفته گذشته با افزایش قیمت دلار، بازار هم بهبود یافت.این روند متاثر از تغییر نگاه بازار و عملکرد آن نسبت به بازار مقاطع بود، ولی در اواخرهفته، بازار آرام شد و قیمت بیلت هم ۱۰ تومان در هر کیلو پایین آمد.
عرضهکنندگان بیلت در بازار به آرامیمعامله میکنند چون شرایط ورود کالا مثل اواخر سال قبل نیست. همچنین به پایان رسیدن بررسی و بستن بودجه در مجلساین امیدواری را ایجاد کرده که تقاضا وارد بازار شود اما تجار و کارخانهها با توجه به شرایط فعلی محتاط عمل میکنند و به نظر میرسد این روند تا هفته دوم خرداد ماه ادامه خواهد یافت چون ابلاغ بودجه و عملیاتی شدن آن زمانبر است.
کاهش قیمتها در بازار چین
هفته گذشته میلگرد صادراتیترکیه به عراق با قیمت ۶۸۰ تا ۶۸۵ دلار در هر تن (درب کارخانه) پیشنهاد شد. به گفته برخی تجار، حجم معاملات در بازار عراق کم شده و قیمت نهایی به ۶۶۵ تا ۶۷۰ دلار در هر تن (درب کارخانه ) کاهش یافته است.
در هفته گذشته میلگرد ترکیه به لبنان با نرخ ۶۵۵ دلار در هر تن (سی اف آر) فروخته شده است. قیمت میلگردترکیه نیز ۶۶۵ تا ۶۷۰ دلار در هر تن (سیاند اف امارات) بود و تازهترین نرخ معاملاتی ۶۷۰ تا ۶۷۵ دلار در هر تن (سیاند اف) اعلام شد. کارخانه کاردمیر در بازار داخلیترکیه قیمت میلگرد خود را ۳۸ دلار کاهش داد و به ۶۵۳ دلار در هر تن رساند.
همچنین قیمت میلگرد در بازار روسیه ۸۳۵ تا ۸۵۰ دلار در هر تن (با ۱۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده) بود. خبرها حاکی از آن است که تقاضای صادراتی میلگرد سیای اس کم بوده و قیمت پیشنهادی نیز ۶۵۰ تا ۶۵۵ دلار درهر تن (فوب) بوده است.
در شمال غرب اروپا تولیدکنندگان میلگرد سعی کردند قیمت را ۱۰ تا ۱۵ یورو در هر تن بالا ببرند، ولی ضعف تقاضا چنین اجازهای را به سرمایهگذاران نداد. در بازار آلمان قیمت فعلی میلگرد ۵۲۵ تا ۵۳۰ یورو در هر تن بود و در اسپانیا قیمت میلگرد ۵ تا ۱۰ یورو افت داشت و به ۵۲۰ تا ۵۳۰ یورو در هر تن رسید.
قیمت میلگرد در بازار داخلی ژاپن ثابت باقی ماند و ۷۴۴ تا ۷۵۶ دلار در هر تن بود البته خریداران با توجه به افت قیمت قراضه به دنبال پایین آوردن قیمت بودند، ولی کارخانهها مقاومت کردند.
هفته گذشته قیمت میلگرد در بازار نقدی کره نیز اندکی بالا رفت، گفته میشود قیمت فعلی با ۷/۸ تا ۱۷ دلار در هر تن رشد نسبت به هفته قبل، به ۶۸۳ تا ۶۹۲ دلار در هر تن رسید.
در بازار نقدی و فیوچرز میلگرد چین، روند نزولی قیمتها به دلیل کاهش نرخ ذخیره احتیاطی بانکها ادامه پیدا کرد. در بازار نقدی پکن نیز قیمت میلگرد به ۶۵۶ تا ۶۶۰ دلار در هر تن رسید و در بورس شانگهای نیز قیمت قرارداد اکتبر به ۶۴۶ دلار در هر تن رسیده است.
نوسان مقاطع درایران تشدید شد
روند پاندولی قیمت بازار مقاطع ایران در هفته گذشته عمق بیشتری داشت که علت آن تغییر نرخ ارز و انتظار بازار بود. براین اساس، روز شنبه هفته گذشته بازار مقاطع در سکوت کامل بود اما از بعدازظهر روز دوشنبه، بازار کمیتکان خورد و روز سهشنبه معاملات به شدت گرم شد و از روز چهارشنبه آرامش به بازار برگشت.
متوسط قیمت میلگرد اهواز (سایز ۸ تا ۳۲ میلیمتر) که روز شنبه هفته گذشته ۱۲ هزار و ۵۳۲ ریال بود در پایان هفته به ۱۲ هزار و ۶۱۱ ریال رسید. روز شنبه هفته گذشته میلگرد ذوبآهن اصفهان (سایز ۱۶ تا ۲۵ میلیمتر) نیز ۱۲ هزار و ۵۳۴ ریال بود اما تا آخر هفته ۲۰۰ ریال در هر کیلو افزایش قیمت یافت.
از اوایل امسال نوسان قیمتها به همین شکل بوده، اما شدت آن در هفته گذشته بیشتر بود که علتاین امر بالا رفتن یکباره نرخ ارز و امیدواری به بهبود تقاضا است.
در شرایط فعلی، بازار بیشتر سیاست صبر و انتظار را دنبال میکند؛ به همین دلیل موجودی انبارها به خصوص در تهران محدود شده است. از این رو با کوچکترین واکنش از جانب تقاضا، امیدواری در بازار تقویت میشود و تجار به سمت خرید میروند. به نظر تجار این روند از نگاه دولت پنهان نیست؛ چراکه با بهبود قیمتها، عرضههای میلگرد و تیرآهن در بورس هم تشدید شد؛ ضمن آنکه قیمتهای فروش در بورس تغییر چندانی نداشت.
دولت به دنبال ثبات قیمتها است؛ ولی این روند فشار زیادی به تولیدکنندهها وارد میکند؛ چون قیمتها در کف خود قرار دارند.
قیمت جهانی ورق هم نزولی شد
هفته گذشته قیمت انواع ورق در آمریکا و اروپا نزولی بود و بیشترین افت قیمت در آمریکا مشاهده شده است. ورق گرم آمریکا ۱۲ دلار در هر شورت تن افت داشت و به ۶۵۸ دلار در هر تن رسیده است.
در شمال اروپا متوسط قیمت ورق گرم ۵ یورو در هر تن پایین آمد و قیمت ورق گرم در جنوب اروپا نیز ۴ یورو در هر تن ارزانتر شد. خبرها حاکی از آن است که قیمت ورق گرم در جنوب اروپا دو هفته اخیر ۵ تا ۱۰ یورو در هر تن کاهش داشته و به ۵۱۰ تا ۵۲۰ یورو در هر تن (درب کارخانه) رسیده است.
هفته گذشته ورق گرم در بازار داخلیترکیه نسبت به اواسط آوریل ۳۰ تا ۴۰ دلار در هر تن افت قیمت داشت و ۶۷۰ تا ۶۹۰ دلار در هر تن (درب کارخانه )عرضه شد؛ ضمن اینکه قیمت صادراتی در همین سطح باقی ماند. گفته میشود اغلب خریداران منتظر ۲۰ تا ۳۰ دلار تخفیف بیشتر قبل از معامله هستند.
در بازار روسیه نیز قیمت ورق ۵/۲ تا ۳ درصد نسبت به آوریل کاهش یافت؛ چون عرضه از تقاضا بیشتر شده است. ورق گرم در بازار مسکو نیز ۷۶۳ تا ۷۶۶ دلاردر هر تن (با ۱۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده) بود.
ورق گرم در بازار چین ۶۵۳ تا ۶۵۵ دلار در هر تن (با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده) بود که هفته گذشته ۱۶ دلار کاهش یافت و اما بعد از این دوره ثابت ماند.
هفته گذشته قیمت پیشنهادی ورق گرم صادراتی چین ۶۴۰ تا ۶۵۰ دلاردر هر تن (فوب) بود. با وجود اینکه تقاضای ورق در بازار عربستان بالا بوده قیمت آن ۱۰ تا ۱۵ دلار در هر تن افت داشته است. ورق گرم تایوان نیز طی هفته گذشته ۷۲۰ تا ۷۳۰ دلار در هر تن (سی اف آر) بود، در حالی که هفته قبل ۷۴۰ دلار در هر تن (سی اف آر) بود.
تقاضای محدود ورق از سوی پروفیلسازان
ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر در روز شنبه هفته گذشته در هر کیلو ۹۹۰ تا ۱۰۰۵ تومان معامله میشد؛ اما از اواسط هفته، معامله آن بهبود یافت، ولی روز پنجشنبه دوباره به قیمت اول هفته نزدیک شد.
به نظر میرسد تقاضایاین کالا نسبت به هفتههای قبل بهتر شده، ضمن آنکه فشار عرضهکنندهها برای فروش کالاهای آنها کمتر شده و با توجه به کند شدن روند واردات، انتظار میرود قیمتاین کالا در خرداد ماه صعودی باشد.
روز شنبه هفته گذشته بازار شاهد کاهش قیمت انواع ورق گرم محصول کارخانههای داخلی بود که بسته به ضخامت ۱۰ تا ۳۰ تومان در هر کیلو پایین آمد؛ ولی روز یکشنبه به بعد کاهش قیمت بعضی از اقلام جبران شد؛ چون فروشندهها دست از عرضه کالا برداشتند؛ علت این امر، امیدواری بازار از یکسو و رسیدن قیمتها به پایینترین سطح ممکن بود.
ادامه روند نزول قیمتها میتواند قیمتهای بازار را به زیر قیمتهای بورس ببرد. این در حالی بود که عدم فروش و بهبود بازار تا آخر هفته گذشته ادامه یافت.
بازار ورق سرد نیز همچنان با روند نزولی روبه رو بود، البته بعضی ضخامتها با محدودیت عرضه مواجه است، ولی در مجموع به علت عرضه کالاهای انباری فولاد مبارکه و محدودیت تقاضا به خصوص در بخش لوله و پروفیل و بشکه سازی، روند قیمتاین کالا نزولی است.
هفته گذشته ورق گالوانیزه نیز با ثبات قیمت روبه رو بود و تغییری نسبت به هفته قبل نداشت. بازار فولاد طی هفته گذشته تحتتاثیر چند عامل قرار داشت؛ اول نرخ ارز، به طوری که با افزایش قیمت دلار بازار فولاد نیز واکنش نشان داد، این موضوع در گذشته بهاین شدت نبود، ولی بعد از نوسانهای ارزی در سال گذشته بازار فولاد نسبت به نرخ ارز بسیار حساس شده است.
دوم مذاکرات هستهای، که امیدواری نسبت به ثبات نرخ ارز و کاهش احتمالی آن را تقویت کرده است. سوم مساله تقاضا، که اتمام بررسی بودجه در مجلس باعث دلگرمی بازار شده و چهارم اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها که کمتر کسی به آن توجه میکند.
شواهد حاکی از آن است که دولت به دنبال کنترل نرخ فولاد است، ولی عوامل تاثیرگذار در بازار به طور کامل در اختیار دولت نیست و به طور مثال روند قیمتها در دو ماه گذشته باعث شده تعداد کمتری از تجار به دنبال واردات باشند.
از طرف دیگر این کنترل همراه با رکود، سرمایهگذاری تجار را محدود کرده در نتیجه موجودی کالا به حداقل خود نزدیک شده است، به همین دلیل هر تصمیمیبه سرعت با واکنش بازار روبهرو میشود.
به نظر میرسد اگر دولت برنامه خود را شفاف اعلام کند، نوسان بازار شکل آرامتری به خود بگیرد.
سنگآهن در کمترین سطح از دسامبر ۲۰۱۱
هفته گذشته بازار سنگآهن به روند نزولی ادامه داد، به طوری که قیمت نقدی سنگآهن به پایینترین سطح خود از اواخر دسامبر سال ۲۰۱۱ رسید. بازار فیوچرز فولاد چین نیز نزولی بود و موجودی سنگآهن برزیل در بنادر چین بالا است و بر بازار تاثیری منفی وارد کرده است.
سنگآهن خلوص ۴۲/۶۳ درصد واله در چین ۶۲/۱۳۳ دلار در هر تن (سی اف آر) فروخته شد. همچنین پیشبینی شده صادرات سنگآهن هند در سال مالی جاری ۱۶ تا ۲۵ درصد کاهش یابد و به ۴۵ تا ۵۰ میلیون تن برسد.
کاهش تقاضای فولاد در چین و افت مصرف در خاور دور باعث پایین آمدن حجم تولید فولاد در چین شده است. از اوایل سال جاری پیشبینی میشد قیمت سنگآهن تحویل بنادر چین به ۱۱۰ تا ۱۲۰ دلار در هر تن برسد.
کاهش قیمت قراضه جهانی
هفته گذشته خریدارانترکیه به دنبال خرید قراضه از رومانی در قیمتی پایینتر از ۴۳۰ دلار در هر تن (سی اف آر) بودند. در حالی که قراضه روسیه با نرخ ۴۳۴ دلار در هر تن (سی اف آر) به ترکیه فروخته شد، قیمت پیشنهادی اروپاییها برای قراضه ۲۰-۸۰ معادل ۴۳۵ تا ۴۴۰ دلار در هر تن (سی اف آر) بود که ۵ دلار در هر تن افت داشته است.
همین کالا را آمریکاییها با ۳ دلار کاهش به قیمت ۴۴۷ تا ۴۵۰ دلار در هر تن (سی اف آر) عرضه کردهاند.
در بازار آمریکا قیمت قراضه ۵ تا ۱۰ دلار به دلیل مازاد عرضه افت داشته و شاخص قیمت روزانه قراضه خرد شده نیز در ۴۳۵ تا۴۴۰ دلار شنیده شده است، این در حالی است که پیشبینی شده بود قیمت قراضه در ماه مه بالا برود.
در اسپانیا وایتالیا قیمت قراضه ۵ تا ۱۰ یورو در هر تن افزایش یافت و قراضه خرد شده نیز در اسپانیا ۱۰ یورو بالا رفت و به ۳۲۵ یورو در هر تن رسید. درایتالیا قراضه خرد شده ۵ یورو رشد داشت و به ۳۵۰ تا ۳۵۵ یورو در هر تن رسید.
در بازار قراضه اوکراین برای اولین بار در سال جاری میلادی با کمبود عرضه روبه رو شد و فعلا ۳۴۴ تا ۳۴۸ دلار در هر تن (درب انبار) است.
قیمت درخواستی خرید قراضه ژاپن از جانب کرهایها ۴۰۶ دلار در هر تن شنیده شده که تغییری نسبت به هفته قبل نداشته است. در بازار تایوان، قراضه ۲۰-۸۰ معادل ۴۳۵ تا ۴۳۸ دلار درهر تن (سی اف آر) شنیده شد، البته قیمت درخواستی ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار درهر تن (سی اف آر) بود. در بازار چین نیز قیمت قراضه در بازار نقدی ۴۸۹ تا ۴۹۸ دلار در هر تن (با مالیات بر ارزش افزوده) بود.
ارسال نظر