نگاهی به تحولات بازار در هفته گذشته
احتمال تداوم رکود در بازار بیلت
گروه بورس کالا- هفته گذشته بازار فولاد ایران روند نزولی را به خصوص در بخش مقاطع طی کرد واین موضوع باعث شد تا قیمت پیشنهادی شمش وارداتی نیز از سوی تجار کاهش پیدا کند. اگرچه به نظر میرسداین فرآیند با توجه به تقاضای پایینی که وجود دارد، در بازار ادامه پیدا کند، اما پیشبینیهای متفاوتی نیز وجود دارد و برخی احتمال بهبود تقاضا را مطرح میکنند. در همین حال بازارهای جهانی نیز هفته گذشته در بیشتر موارد با تلاش خریداران برای کاهش قیمت مواجه شدند از این رو احتمالهایی وجود دارد که در هفته آتی فروشندهها نرخ پیشنهادی بیلت و مقاطع را با وجود این فشارها کاهش دهند. سایت مرکز خدمات فولاد ایران به بررسی تحولات هفته گذشته پرداخته که در زیر میخوانید:
تجار انتظار نوسان بازار بیلت را ندارند
هفته گذشته در بازار سیای اس قیمت درخواستی تجار برای خرید بیلت، ۵۹۵ دلار در هر تن (فوب دریای سیاه) بود. البته برخی کارخانهها تا ۶۲۰ دلار در هر تن (فوب) پیشنهاد قیمت میدادند.
هفته گذشته اغلب کارخانهها ۶۱۰ تا ۶۱۵ دلار در هر تن (فوب) عرضه کردهاند و برخی حاضر به فروش در ۶۰۵ دلار در هر تن (فوب) بودهاند.
در خاور دور نیز بیلت سیای اس ۶۵۵ تا ۶۶۰ دلار در هر تن (سی اف آر) معادل ۶۳۰ تا ۶۳۵ دلار در هر تن (فوب) است.
به طور کلی اغلب فعالان بازار انتظار نوسان شدید در آینده نزدیک ندارند. در ترکیه نیز بیلت با نرخ ۶۳۷ دلار در هر تن (درب کارخانه) پیشنهاد شد.
در عراق، عربستان و بنگلادش نیز تقاضا بالا بود ضمن اینکه بیلت ترکیه به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با نرخ ۶۶۰ تا ۶۷۰ دلار (سی اف آر) عرضه شد.
بیلت ترکیه به عربستان ۶۳۰ تا ۶۳۵ دلار (فوب ) فروخته شد ضمناینکه بیلت اوکراین نیز به این کشور ۶۲۵ تا ۶۳۰ دلار (فوب) عرضه شد.
طی هفته گذشته متوسط قیمت بیلت در بورس لندن یک درصد افت داشت و به ۴۸۸ دلار در هر تن رسید.
در چین بازار بیلت نزولی بود و با ۸ دلار افت نسبت به هفته قبل به ۵۹۰ دلار (با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده ) رسید و متوقف شد.
احتمال تداوم رکود در بازار بیلت
هفته گذشته بیلت در بازار ایران روند تقریبا ثابتی را طی کرد ولی بازار آن در رکود بود. از اول هفته قبل، سایز ۱۵۰ میلیمتر در بندر انزلی و روی تریلی در هر کیلو ۱۱۴۰ تا ۱۱۵۰ تومان پیشنهاد میشد و تا روزسهشنبه قیمت با ۲۰ تومان نوسان در همین حد باقی ماند ضمناینکه بیلتهایی که در اسفند و فروردین وارد کشور شده در هفته قبل در سایزهای مختلفی در بنادر شمال و جنوب پیشنهاد میشد.عرضه این بیلتها باعث شد تا خریداران بیشتر احتیاط کنند و از آنجا که واردکنندهها روی بیلت سود خوبی میبرند، احتمال کاهش قیمت در هفته آینده از طرف آنها وجود دارد بخصوص آنکه در هفته گذشته بعضی از فروشندهها پیشنهاد فروش با چک دهروزه پس از تحویل را هم مطرح میکردند.
افت قیمت مقاطع به خصوص میلگرد روی بازار بیلت اثر زیادی داشت از اینرو در صورتی که قیمت میلگرد در هفته آینده تغییر نکند انتظار نمیرود بهبودی در معاملات بیلت دیده شود.
نوسان متفاوت قیمت جهانی مقاطع
هفته گذشته در آمریکا میلگرد وارداتی از ترکیه ۴۰ دلار از قیمت داخلی ارزانتر بود و قیمت داخلی ۷۲۰ دلار در هر شورت تن (درب کارخانه) پیشنهاد شده است.
میلگرد جنوب اروپا نیز ۵۱۰ یورو در هر تن (فوب) پیشنهاد شد و در اسپانیا نیز میلگرد در بازار داخلیاین کشور ۵ یورو افت داشت.
در انگلیس میلگرد در بازار داخلی ۵۰۰ پوند معادل ۸۰۶ دلار دی دی پی بود و در ثبات؛ ولی بازار خیلی ساکت است و بهبود قیمت بعید به نظر میرسد. هفته گذشته قیمت پیشنهادی اروپا به انگلیس ۴۸۰ پوند بود.
در شمال غرب اروپا فشارها بر بازار میلگرد افزایش یافته چرا که تقاضا کم است و پروژههای مصرف کننده فولاد به تعویق افتادهاند حتی در آلمان که قویترین اقتصاد اروپا است بازارها به شدت در سکوت بود.
قیمت فعلی میلگرد در بازار این منطقه ۵۳۰ تا ۵۳۵ یورو در هر تن بود، ضمناینکه در جنوب آلمان بازار تحت فشار بیشتری بود؛ چرا که فولادسازان جنوب اروپا در ۵۲۰ یورو در هر تن عرضه داشتند؛ در حالی که هر سال این موقع زمان اوج تقاضای ساخت وساز بود بااین اوضاع شاید تا سپتامبر بازار بهبودی نداشته باشد.
میلگرد ترکیه به امارات ۶۷۵ تا ۶۸۰ دلار در هر تن (سی اف آر )عرضه شد؛ ولی خریدار نداشت؛ چون تقاضای امارات کم بود و عرضه داخلی جوابگو بوده است. میلگرد ترکیه به منطقه جی سی سی ۶۸۰ تا ۶۹۰ دلار در هر تن (سی اف آر) پیشنهاد شد. میلگرد به مصر در ۶۶۰ تا ۶۶۵ دلار در هر تن فوب پیشنهاد شد. در بازار داخلی مصر میلگرد تا ۵ دلاری کاهش یافت و به ۶۷۰ دلار در هر تن (درب کارخانه) رسید.
میلگرد روسیه به لبنان ۶۶۵ دلار (سی اف آر) در هر تن عرضه شده که خریدار نداشت. در بازار داخلی کره میلگرد ۶۷۱ تا ۶۷۹ دلار در هر تن بود که حدود ۹ دلار افت داشت.
در بازار چین قیمت میلگرد در بورس شانگهای به ۶۷۹ دلار در هر تن رسید که از اوایل مارس تاکنون بالاترین قیمت بوده است.
ضعف تقاضا در بازار مقاطع داخلی
هفته گذشته بازار مقاطع نیز دوران بدی را پشت سر گذاشت.
از اول هفته قیمت میلگرد رو به کاهش بود و قیمت میلگرد اهواز (قطر ۸ تا ۳۲ میلیمتر) روزشنبه در هر کیلو ۱۳.۰۰۰ ریال و محصول ذوبآهن در اصفهان ۱۳.۱۰۰ ریال معامله شد.این روند تا سه شنبه ادامه یافت؛ اما سهشنبه با توقف حمل میلگرد محصول ذوب آهن اصفهان، قیمتها در بازار آرام گرفت و تا هر کیلو ۱۰ تومان بالاتر رفت ولی جو بازار این است که این روند در هفته آینده تغییر خواهد یافت؛ چرا که تقاضا نیست و عده زیادی از تجار سعی میکنند موجودیهای خود را به پول تبدیل کنند. این امر باعث شده است که قیمت فروش تک محموله میلگرد با چک ۱۰ تا ۱۵ روزه به قیمت فروش در بورس نزدیک شود و حاشیه سود به حداقل برسد.
به همین دلیل عدهای انتظار دارند قیمتها روند صعودی به خود بگیرد؛ البتهاین امر در صورتی اتفاق میافتد که قیمت بیلت ثابت بماند یا تقاضا وارد بازار شود؛ اما اگر قیمت بیلت کاهش یابد، نگرانی و ترس تجار باعث عرضه بیشتر و کاهش وسیع تر قیمت خواهد شد.
مشکل اصلی بازار ضعف تقاضا است همین امر قیمت متوسط میلگرد (سایز ۸ تا ۳۲) را در اهواز به ۱۲.۹۷۰ ریال و محصول اصفهان را تا ۱۲.۹۵۰ ریال کاهش داده است. مهمترین نگرانی تجار مساله نقدینگی و چکهایی است که در دست آنها است.
ادامه این روند باعث بروز مسائلی جدی در پرداختها خواهد شد که طبعا بر فروش کارخانهها اثر خواهد گذاشت.
تقاضای ضعیف ورق
هفته گذشته تقاضای ورق در بازار ترکیه خیلی کم بود و قیمت آن بین ۶۸۰ تا ۶۹۰ دلار در هر تن (درب کارخانه) است.
در بازار واردات ترکیه نیز ورق سیآی اس و رومانی با نرخ ۶۴۰ تا ۶۷۰ دلار در هر تن (سی اف آر) پیشنهاد شده است. صادرات ورق ترکیه نیز با توجه به افت تقاضای اروپا رو به پایین است. در آمریکا روند نزولی بازار نقدی ورق آرامتر شد به طوری که ورق گرم ۶۷۹ دلار در هر شورت تن ثبت شد علاوه براین معاملهای هم در ۶۶۰ دلار بسته شد که از سطح بازار پایین تر بود. ورق گرم هند به بازار اروپا ۵۲۶ یورو در هر تن (CIFقیمت کالا، بیمه و کرایه تا بندر مقصد) پیشنهاد شد.
فروشندههای ترکیه و چین نیز با نرخ ۵۵۰ تا ۵۶۰ یورو در هر تن (CIF) عرضه داشتند. در بازار اروپا بازار ورق ساکت بود به طوری که ورق گرم ایتالیا ۵۲۰ یورو در هر تن (دی دی پی) عرضه شد البته قیمت داخلی ورق در بازار این کشور ۱۰ تا ۱۵ یورو بالاتر بود. در اسپانیا قیمت ورق وارداتی ۵۳۵ تا ۵۴۵ یورو در هر تن (دی دی پی) بود.
در شمال اروپا متوسط شاخص قیمت ورق گرم ۳ یورو نسبت به هفته قبل افت داشت. در جنوب اروپا نیز متوسط شاخص قیمت ورق گرم ۷/۱ درصد پایین آمد و به ۵۲۲ یورو در هر تن رسید. در آلمان نیز ورق گرم ۵۵۰ تا ۵۶۰ یورو در هر تن بود. ورق گرم روسیه نیز ۵۲۵ یورو در هر تن (DDP تحویل کالا در بندر مقصد با احتساب هزینههای گمرک) بود.
ورق گرم صادراتی سیآی اس در هفته گذشته تغییر قیمت زیادی نداشت و ۶۰۵ تا ۶۸۰ دلار در هر تن (فوب) برای کارخانههای مختلف ثبت شده است. جو کلی بازار آرام شده و قیمت فروشندههای اوکراینی برای ورق گرم نیز به دلیل نبود تقاضا به ۶۰۰ دلار در هر تن (FOB تحویل کالا روی عرشه کشتی در بندر ماریوپول) نزدیک شد.
قیمت پیشنهادی ورق گرم وارداتی در امارات ۶۹۰ تا ۷۰۰ دلار در هر تن (CFR قیمت کالا و کرایه تا بندر مقصد) و مشابه هفته قبل بود.
در بازار ژاپن کارخانهها ورق گرم ماه مه را در بازار نقدی ۶۲ دلار کاهش دادهاند. ورق گرم صادراتی ژاپن نیز ۶۷۰ تا ۶۸۰ دلار (سی اف آر جنوب شرق آسیا) پیشنهاد شد ولی کارخانهها به دنبال این هستند که با نرخ ۷۰۰ دلار یا بالاتر کالای خود را به فروش برسانند.
در کره ورق گرم ۷۴۱ دلار در هر تن بود که تا ۱۸ دلار طی دو هفته اخیر بالا رفته است. ورق گرم صادراتی کره ۶۸۰ دلار در هر تن (فوب) شده در حالی که پیش از این کارخانهها به دنبال این بودند که با نرخ ۷۰۰ دلار بفروشند.
در بازار چین ورق گرم تا ۷ دلار افت داشت و به ۶۸۲ دلار در هر تن( با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده) رسید.
تقاضا در این مدت در بازار چین پایین بود و فعالان بازار نگران وخیمتر شدن وضعیت بازار بودند.
در هفتههای اخیر بازار ورق گرم صادراتی چین نیز نزولی بود به طوری که قیمت فعلی آن بین ۶۴۰ تا ۶۴۵ دلار در هر تن فوب بود کما اینکه سه هفتهای است قیمتها در این سطح مانده. در بازار ژاپن برخی به فکر صادرات ورق گرم به جنوب شرق آسیا با نرخ ۷۰۰ دلار در هر تن (سی اف آر) هستند، ضمن اینکه قیمت فعلی بازار صادرات این کالا در ژاپن ۶۸۰ تا ۶۹۰ دلار در هر تن( سی اف آر) است.
ورق در ایران
هفته قبل یکی از سخت ترین هفتهها برای بازار ورق به خصوص ورق گرم بود.
ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول در انزلی اول هفته ۱۰۸۵ تومان هر کیلو روی تریلی پیشنهاد میشد ولی تا آخر هفته به ۱.۰۴۵ تومان هم رسید.
ضخامتهای ۳ تا ۶ میلیمتر هم تا پایان هفته نزدیک به ۳۰ تومان هر کیلو افت کرد. علت این امر نبود تقاضا بود.
از طرف دیگر ادامه عرضه ورقهای وارداتی (ضخامتهای ۸ تا ۴۰ میلیمتر) از بنادر شمال و جنوب، امیدواری به تقویت قیمت این کالا را از بین برده است.
ورق سرد هم در طول هفته گذشته روند نزولی داشت و محصولات مبارکه تا هر کیلو ۳۰ تومان و محصولات وارداتی تا ۴۰ تومان در هر کیلو افت قیمت را تجربه کرد.
به علت ضعف تقاضا در شرایط فعلی امکان بهبود قیمتاین کالا نمیرود به خصوص که محمولههای وارداتی اسفند و فروردین از گمرک در حال ترخیص است و فروش آنها هنوز سود خوبی برای تجار دارد.
ورق گالوانیزه هم مثل ورق سرد روند نزولی داشت و تا هر کیلو ۳۰ تومان پایین آمد. محمولههای وارداتی از هند که به بازار عرضه میشود به روند نزولی قیمت کمک کرد.
مشکل اصلی بازار همچنان ضعف تقاضا است و به نظر میرسد ادامه این روند کارخانههای داخلی را برای فروش محصولات خود تحت تاثیر قرار خواهد داد.
مشکل نقدینگی با توجه به محدودیتهای اعتباری صورت گرفته از طرف بانکها به سادگی قابل حل نیست شرایط گشایش اعتبار برای واردکنندهها بسیار سخت شده است، اکثر واردکنندهها باید صددرصد وجه خرید را به صورت نقدی بپردازند که این خود نوعی تحریم در واردات است.
اگر تقاضا در بازار فولاد تقویت شود به افزایش تولید داخلی منجر خواهد شد در غیراین صورت رکود سختی در اردیبهشت ماه در انتظار بازار است.
افت قیمت سنگآهن
هفته گذشته با افت قیمت فولاد در بورس شانگهای چین و کاهش قیمت بیلت، قیمت سنگآهن کمی افت داشت. در کل بازار هنوز فعالیت زیادی ندارد و معاملهگران امیدی به بهبود تقاضا نمیبینند.
شرکتهای معدنی معتقدند قیمت سنگآهن در خلال یک تا دو سال آینده با توجه به تقاضای چین بزرگترین مصرفکننده این ماده اولیه، بین ۵۰/۱۴۰ تا ۵۰/۱۴۹ دلار در هر تن باقی خواهد ماند.
اواخر هفته سنگآهن خلوص ۵/۶۳ درصد، ۲ دلار در هر تن افت داشته و به ۱۴۹ دلار در هر تن رسید ولی هنوز تمایلی به خرید ایجاد نکرده و انتظار افت قیمت بیشتر میرود.
بی اچ پی بیلیتون استرالیا در بازار نقدی حضور داشت و محموله مخلوطی از ۹۰ هزار تن سنگآهن خلوص ۷/۶۲ درصد نیومن را در ۲۶/۱۵۱ دلار در هر تن (خشک سیافآر چین) فروخت. ریوتینتو سنگآهن خلوص ۶۱ درصد را ۱۰/۱۴۹ دلار در هر تن (خشک سی اف آر چین) معامله کرد.
ثبات قیمت جهانی قراضه
بازار قراضه جهان هفته نسبتا با ثباتی را پشت سر گذاشت. در آمریکا قیمت قراضه خرد شده ۲ دلار در هرلانگ تن کاهش یافته به ۴۴۰ دلار در هر لانگ تن رسید.
در ترکیه نیز قیمت وارداتی به طور میانگین یک دلار افت داشت و فعالیت چندانی در بازار دیده نشد. تجار ترکیه نیز سعی دارند با توجه به افت قیمت فولاد قیمت خرید قراضه را تا ۱۰ دلار در هر تن کاهش دهند.
قیمت رایج قراضه خلوص ۲۰-۸۰ آمریکا ۴۵۰ دلار در هر تن (سی اف آر) است. ظاهرا تا پایان هفته آینده خریداران ترکیه افزایش مییابند.
هفته گذشته در بازار این کشور قیمت درخواستی ۴۳۰ تا ۴۳۵ دلار (سی اف آر) بود. قراضه رومانی هم ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار در هر تن (سی اف آر) درخواست خرید داده شد. ولی ترکیهایها نیاز به قراضه دارند و باید به زودی خریدها را از سر بگیرند. درایتالیا قراضه ۲۰-۸۰ معادل ۳۱۰ تا ۳۲۰ یورو در هر تن بود.
رکود بازار میلگرد بر بازار قراضه این کشور اثر گذاشته و ۵ تا ۱۰ یورو افت قیمت را تجربه کرد. در اسپانیا قیمت قراضه افت چشمگیری داشت و ۱۵ یورو پایین آمد و قراضه خرد شده به ۳۱۵ یورو در هر تن رسید.
هفته گذشته در ژاپن قیمت خرید قراضه ۶ دلار دیگر کاهش یافت و به ۳۷۷ تا ۳۹۶ دلار در هر تن رسید. کرهایها نیز قیمت درخواستی خرید قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن را به ۳۹۶ دلار در هر تن (فوب) ژاپن کاهش دادند.
آخرین قیمت قراضه سنگین کلاس یک آمریکا به کره جنوبی از ۴۵۹ تا ۴۶۰ دلار به ۴۶۵ دلار در هر تن (سیانداف) رسیده که تحویل ماه مه است.
هفته گذشته قراضه ۲۰-۸۰ آمریکا به شرق آسیا ۴۴۰ دلار در هر تن ( سی اف آر) و ۴۶۰ دلار در هر تن (سی اف آر چین) و ۴۷۰ دلار (سی اف آر ویتنام) فروخته شد که ۱۰ دلار افت داشت که البته احتمال ۱۰ دلار افت قیمت دیگر میرود. در بازار داخلی چین موجودیها در هفته گذشته بالا رفت و قیمت خرید نزولی شد. در بازار نقدی قراضه سنگین در مرکز این کشور با ۸ دلار افت به ۵۱۵ تا ۵۴۵ دلار در هر تن (با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده) رسید.
ارسال نظر