گروه بورس کالا - سردار خالدی: مبادلات سکه روز گذشته در بازار نقدی با ثبات نرخ همراه بود این در حالی است که بازار آتی به تاثیر از تحرکات منفی طلای جهانی و از سویی انتظارات برای کاهش قیمت دلار افت قیمت داشت.

دادوستدهای دیروز بازار آتی بورس کالای ایران در شرایطی دنبال شد که براساس گفته کارشناسان، اخبار مربوط به بازار ارز و کاهش نوسانات در این بازار با تدابیر صورت گرفته از سوی دولت و تزریق دلار از کانال‌های مختلف باعث شده بازار با افت محسوسی همراه شود. انتشار گزارش صندوق بین‌المللی پول در رابطه با ذخایر ارزی ایران و رسیدن به رقم ۳/۱۰۶ میلیارد دلار از مهم‌ترین فاکتور‌های تاثیرگذار بر کاهش قیمت‌ها در بازار ارز بود. البته با کاهش قیمت طلای جهانی و تحرکات منفی، بازار آتی بورس کالای ایران با نوسان رو به پایینی مواجه شد. تحلیلگران معتقدند تحویل سکه‌های پیش فروش شده عامل اصلی ثبات بازار است؛ به باور آنان دولت ادامه تزریق دلار در بازار را به منظور کاهش قیمت سکه و از سویی بازخرید سکه‌های پیش فروش شده در دستور کار قرار دارد و به نظر می‌رسد این تصمیم علاوه بر اینکه می‌تواند از التهاب بازار بکاهد در ذخایر طلای بانک مرکزی نیز بسیار موثر است. براساس تازه‌ترین گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالای ایران در نخستین ماه سال‌جاری، ۱۵۷ هزار قرارداد آتی سکه طلا در بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت که ۴۴۹ درصد معادل ۵/۵ برابر بیشتر از حجم قراردادهای آتی در مدت مشابه سال گذشته است. ارزش معاملات نیز طی همین مدت با رسیدن به رقم ۱۲ هزار میلیارد ریال، ۸۸۲ درصد بیشتر از ارزش معاملات در فروردین سال ۹۰ بود. بر اساس این گزارش قراردادهای آتی سکه طلا از زمان راه‌اندازی با استقبال فعالان بازار مواجه شده و هر روز بر میزان اقبال سرمایه‌گذاران به این قراردادها افزوده می‌شود.
روند مبادلات در هر یک از سررسیدها متفاوت بود؛ قیمت سکه در سررسید اردیبهشت ماه با 43/1 درصد افت در محدوده 684 تا 692 هزار تومان، سررسید خردادماه با 74/1 درصد در محدود 695 تا 700 هزار تومان، سررسید تیرماه با 84/1 درصد افت در محدوده 705 تا 715 هزار تومان و سررسید مردادماه با 43/2 درصد افت در محدوده 720 تا 733 هزار تومان قرار گرفت. البته دادوستدهای روز گذشته با کاهش تعداد موقعیت‌های باز در سررسیدهای نزدیک و افزایش تعداد موقعیت‌های باز در سررسیدهای دور رو به رو شد. فعالان معتقدند دورنمای روند مبادلات تا نیمه اردیبهشت ماه بیشتر نزولی پیش‌بینی شده اما چشم‌انداز میان مدت و بلندمدت برای بازار همچنان صعودی است.