واکنش آتی به روشهای جایگزین پیش فروش
گروه بورس کالا – بازار آتی روز گذشته به تاثیر از تصمیمات بانک مرکزی در قبال تحویل پیش فروش سکههای ثبتنامی شاهد رشد محسوس قیمت سکه بود. این در حالی است که برای بازارهای جهانی نیز تحلیلها حکایت از نوسان قیمت طلا دارد.
گروه بورس کالا - بازار آتی روز گذشته به تاثیر از تصمیمات بانک مرکزی در قبال تحویل پیش فروش سکههای ثبتنامی شاهد رشد محسوس قیمت سکه بود. این در حالی است که برای بازارهای جهانی نیز تحلیلها حکایت از نوسان قیمت طلا دارد.
مبادلات بازار آتی در اولین روز پس از اعلام روشهای جایگزین تحویل پیش فروش سکههای ثبتنامی سیر صعودی به خود گرفت. این در حالی است که از روز گذشته بانک مرکزی اعلام کرده بانک ملی بازخرید سکههای پیش فروش شده را میتواند با قیمت 636 هزار تومان از سر بگیرد. همچنین وضعیت بازار نقدی با نوسان رو به بالایی پیگیری شد نوسانات بازار ارز نیز در دامنه کمتری نسبت به هفته گذشته دنبال میشود.
کارشناسان معتقدند با اعلام روشهای جایگزین پیش فروشها از سوی بانک مرکزی همچون اوراق گواهی سپرده با سود سالانه ۲۴ درصد، اوراق بهادار (پته) یا بازخرید سکهها که در پی آن کاهش عرضه بیشتر سکه به بازار را به دنبال دارد، مبادلات با سیر صعودی پی گرفته شد.
براساس گفته آنان با سیاستها و تصمیمات در نظر گرفته بانک مرکزی، قصد بر این است از ورود حجم زیادی از سکه به بازار جلوگیری و با انجام روشهای جایگزین انسجام بازار ارز و سکه حفظ شود.
تحلیلگران براین باورند در شرایط فعلی سود سالانه به صورت تقریبی برای سررسید مردادماه ۱۹ درصد، سررسید تیرماه ۱۴ درصد، سررسید خردادماه ۱۳ درصد و سررسید اردیبهشتماه ۱۰ درصد است. این در شرایطی است که اگر درصد سود سالانه در همین محدوده باشد ریسک بازار پایین و فرصت مناسبی برای خریداران است که تصمیمات منطقیتری بگیرند؛ اما اگر میزان سود سالانه به بالای ۴۰ درصد برسد (در سال گذشته این رقم بارها برای هر یک از سررسیدها تکرار شد) ریسک بازار بیشتر و شرایط برای خرید اندکی سخت میشود. در مجموع در دادوستدهای دیروز تا دو ساعت مانده به پایان معاملات، سررسیدهای نزدیک شاهد رشد قیمت بودند و سررسیدهای دور نوسان نرخ داشتند؛ قیمت سکه در سررسید اردیبهشت ماه با ۰۴/۲ درصد رشد در محدوده ۷۰۰ تا ۷۱۲ هزار تومان، سررسید خردادماه با ۸۸/۱ درصد رشد در بعد از ظهر و ۰۹/۰ درصد افت در صبح در محدوده ۷۱۱ تا ۷۲۵ هزار تومان، سررسید تیرماه با ۶۳/۲ درصد رشد در بعد از ظهر و ۵۰/۱ درصد افت در صبح در محدوده ۷۱۰ تا ۷۳۹ هزار تومان و سررسید مردادماه با ۰۲/۳ درصد رشد در بعد از ظهر و ۴۶/۱ درصد افت در صبح در محدوده ۷۲۶ تا ۷۵۹ هزار تومان قرار گرفت.
کارشناسان روند مبادلات بازار آتی را موکول به تصمیمات اتخاذ شده بانک مرکزی در قبال روشهای جایگزین تحویل سکههای پیش فروش شده و استقبال مردم از این روشها میدانند و معتقدند استراتژی بانک مرکزی به عنوان تنها عرضهکننده سکه در کشور میتواند تاثیر محسوسی روی روند مبادلات بگذارد. این در حالی است که قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. به گزارش شرکت کارگزاری بانک ملی به نقل از «کامرز بانک» یک حالت ریسک گریز بین سرمایهگذاران طلا ایجاد شده که ممکن است قیمت طلا را به زیر یک هزار و 600 دلار به ازای هر اونس برساند. در ادامه این گزارش آمده درعین حال، به دلیل جذابیت و همچنین وجود تورم، قیمت طلا میتواند دوباره به سطح یک هزار و 900 دلار به ازای هر اونس برسد.
ارسال نظر